Kik a jó politikusok jelenleg a magyar ellenzékben?
Szerintem Schiffer és Vona voltak a legjobbak, hiányoznak a politikai életből.
A jelenlegiek közül szerintem:
-Jobbik: Jakab Péter, Mirkóczki Ádám, Gyöngyösi Márton
-LMP: a két társelnökük (Keresztes László Lóránt meg Demeter Márta)
-MSzP: Nem vagyok nagy rajongójuk, bár ha muszáj mondani Hiller István értelmes embernek tűnik.
-DK: Na nekik végleg nem vagyok rajongójuk... Hajdú Lászlót mindig megválasztják Rákospalotán. Azt hallom róla hogy korrekt polgármester (bár most már képviselő, nem polgármester).
-Momentum: Én igazából csak Donáth Annát kedvelem abból a bagázsból.
-Párbeszédből nem tudok olyat mondani akit bírnék, elnézést kérek. Szabó Tímea az átlagnál értelmesebb embernek tűnik, de a Párbeszéd az a párt ami tőlem még a Fidesznél is legtávolabb áll.
Nekem mindig is Jakab Péter és talán még Mirkóczki Ádám voltak szimpatikusak, de inkább az előbbi. Ha még 20 Jakab Péter féle tag lenne az ellenzékben, szerintem nem állná meg a helyét "az ellenzék nem elég tökös" mondás. Sokban változna a magyar politika, és talán egy kormányváltást is megkockáztatnék velük, ha egy egységes pártot alkotnának.
Illetve az elkóborolt Vona Gábor. Vele valamiért különösen is szimpatizáltam mindig is, de sajnos mára a háttérbe szorult. Szomorú, de bölcs döntés volt tőle, hogy az igérete után lemondott, és nem csinált *** a szájából.
Hogy más pártból is említsek valakit... Annyira nem tudnék neveket mondani jellemzően. Nincs problémám például Szél Bernadettel, talán még Kunhalmi is. Kellenek az ilyenek is a politikába, kell egy kis női ész is egy ország vezetésébe, kicsit megfűzerez ezt-azt. Mást sajnos nem tudnék említeni. Hiányos eléggé a magyar politika, kevés a jó karakterisztikus személyiség sajnos.
Ez már nem a kérdéshez tartozik, de ha mondanom kéne egy nevet a kormánypártból, akkor egyedül Lázár Jánost tudnám említeni. Voltak olyan felszólalásai, hogy például a mezőgazdaságról azért mondott le az állam, mert ha szoci kézben van akkor ők lopják el, ha fidesz kézben van, akkor meg a fidesz lopja el, szóval jobb ha ezeknek a földeknek gazdáik vannak. Illetve mindig is tetszett, hogy próbált Orbán babérjaira törni, szerintem mindig jó az ilyeneket látni, főleg egy olyan pártban mint a mostani kormány, mert valahogy mindig csak azt hallani róluk, hogy ők mennyire egységesek és tökéletesek így együtt... (Mondjuk Lázár bécsi videója eléggé nevetséges volt.)
Sajnos Lázár is a háttérbe került, pedig még vártam volna valami nagy durranásra tőle, és jó lett volna még hallani tőle ilyen leleplezéseket, vagy pletykákat, amik a Fideszben zajlanak.
Szerintem az is jó, ha van egy pár konzervatív, radikális beállítottságú személy is a köztudatban. Ezek a személyek lettek volna Toroczkai László és Dúró Dóráék. De sajnos amióta Volner János fidesz-tégla módjára próbálta hátbaszúrni a saját pártját, majd átállt a mi hazánk pártba, azóta valahogy az egésztől elundorodtam. Ezt a személyt amúgy sem bírtam soha, most meg azt is elérte hogy két majdnem-kedvelt radikális politikust is megutáljak. Illetve a párt beállítottsága is hozzátesz. Néha már túl radikális, ráadásul EU ellenes. Szerintem amelyik politikus nem látja be, hogy ezt az országot az EU tartja életben, az nem is való a politika világába.
Igen, Donáth Annát megkedvelném, meg Demeter Mártát is, de a Dúró Dóra ikreit is megnézném mozgás közben :D
Szexen kívül,Vona, Puzsér, Jakab. És Schiffernek is vissza kéne térni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!