A magyar politikai életnek az lesz a vége, hogy az idősebb korosztályok elűzik nyugatra a fiatalokat?
Neked az egész Karácsonyod arról szól, hogy,ilyen kérdéseket írsz ki?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__96..
Nem.
A fiatalokat a sz_r fizetések, megbecsülés hiány űzi el nyugatra.
Továbbá, Magyarországon kevés a szellemi munkakör, pedig azokra van igazán igény.Kevés a karrierlehetőség is, az egész munkaerőpiac szinte "olcsó munkaerőre" meg összeszerelésre épül.
Viszont az tényleg jó lenne, ha a nyugdíjasok nem szavazhatnának, vagy a szavazatuk kevesebbet érne, mint az aktív rétegé.
Na és szerinted kik akarják, hogy a '70-es években vegetáljon az ország?
Magyarország alapja az olcsó munkaerő. Azért jönnek ide a gyárak mert megéri. Közben a magyarok leszólják pl a kínai a munkásokat, mert ott is gyári a munka megy. Évekkel ezelőtt olvastam egy cikket hogy az elektronika gyárakban a fizetés kb 120 ezer forintnak felel meg. Magyarországon meg 140-160at kapsz és az már soknak számít.
Dehát végülis teljesen érthető. Miért fizessen egy munkáltató többet, ha kevesebbért is talál munkaerőt? Sok helyen még mindig a minimálbért adják. De ha megtehetnék ennél is kevesebbet fizetnének.
Nyugaton meg az utolsó hajléktalan is megkeres 400at, aki valamit csinál az meg 1 milliót. Az meg hogy drágább minden nem igaz, az élelmiszer pl sokkal olcsóbb.
"Viszont az tényleg jó lenne, ha a nyugdíjasok nem szavazhatnának, vagy a szavazatuk kevesebbet érne, mint az aktív rétegé."
Demokráciában nem ér kevesebbet egy nyugdíjas szavazata mint egy fiatalé. Eddig azon sírtatok, hogy itthon nincs demokrácia, most meg egy demokratikus alapjog megsértésére mondod, hogy jó lenne. El kellene dönteni, hogy jó e nektek a demokrácia vagy nem.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Ma 18:21 es választ én írtam. Pontosítanám a válaszom. Azt írtam, hogy "mondod" pedig nem mondta a válaszoló, hanem írta.
Egyébként szerintem nem az öregek üldözik ki a fiatalokat elsősorban, hanem az ország állapota. Fizetések, nyugdíjrendszer, kórházak, korrupció ilyenek.
Boldog Karácsonyt mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!