Mi ez a határozatban elrendelt bontás az árvízben összedőlt házakra?
Szerintem az államnak kellene intézkednie, nem az önkormányzatnak.
Amúgy mire jó az önkormányzat? Minek kormányozza önmagát egy település? Nem felülről kéne kormányozni, mint az államszervezet egyik sejtjét?
Amúgy mire jó az önkormányzat? Minek kormányozza önmagát egy település? Nem felülről kéne kormányozni, mint az államszervezet egyik sejtjét?
Tehát te úgy képzeled, hogy legyen egy Központ, nagy K-val, és az döntse el, hogy kinek mi merre hány méter? Na, ilyen volt, a tanácsrendszer alatt, úgy nézett ki, hogy a legerősebb városok/falvak megkapták a költségvetés 99.99 százalékát, a többiek meg hatalmas eredménynek tekintették, hogy ha a kultúrházba tudtak szerezni egy új... na jó, nem új, de jó minőségű használt széket. Az önkormányzatiság a rendszerváltás egyik motorja volt.
"Na, ilyen volt, a tanácsrendszer alatt, úgy nézett ki, hogy a legerősebb városok/falvak megkapták a költségvetés 99.99 százalékát, a többiek meg hatalmas eredménynek tekintették, hogy ha a kultúrházba tudtak szerezni egy új... na jó, nem új, de jó minőségű használt széket."
Érdekes, hogy a mi falunkban pont a rendszerváltás után szüntették be az óvodát, iskolát, boltot, kocsmát, és már lassan a könyvtárat is be fogják. Ami kevés megmaradt a szocializmusban, azt most már teljesen elveszik.
Hát köszönöm szépen önkormányzati rendszer!
Amúgy most szerinted nem úgy van, hogy a költségvetés 99,99%-a a nagyobb településekre megy? Nahát, akkor miről beszélünk...
Amúgy pedig igenis kitartok azon álláspontom mellett, hogy nem lehet mindennnek a saját feje után mennie, mert a dolgok így nem működnek. Ha már egy település az adott állam területéhez tartozik és az adott állam biztosítja a létét, akkor legyen annak az adott államnak alárendelve.
Az a baj mostanság, hogy a nyúl viszi a puskát.
Bocs, de ez a kormányozzunk fentről annyira mellbevágott, hogy...
Na szóval elképzeltem
- Jónapot....
- Jó napot? Ejh, ilyen semlegességgel nem sokra megy, ennél még egy szebb jövőt, vagy egy kitartás is jobb benyomást tett volna....
- Elnézést, bejövök mégegyszer... Kitartásszebbjövőtelvtársiüdvözletem.
- Mindjárt jobb. Miben segíthetek?
- Kerencsy Tihamér vagyok, Nyönyörcháza polgármestere...
- Egy pillanat...Nyönyörcháza... Igen, látom, minden a legnagyobb rendben...
- Már ne is haragudjon, de hogy mondhat ilyet?! Kilenc éve volt az árvíz, vályogházakban élünk, nekem odaveszett az összes értékem, zsákvászonban járok, Pestre is úgy jöttem fel, hogy a falu erős embere seggberúgott, az elvitt a megyehatárig, aztán stoppoltam, hogy lenne minden rendben?!
- Először is, ne panaszkodjon, mert a végén még megnézem, megfelelnek e a vályogházak a szabványnak, másfelől, a magyar könnyűipart ismerve a zsákvászonnal még jól is járt. Nyönyörcháza a kétezerhatszáznegyvenhatos számú ötéves terv alatt fog sorra kerülni, várjanak türelemmel, a vályog amúgy sem fogyóeszköz.
- De ezt mégis hogy képzeli?! Egyátalán, mikor jön el az az ötéves terv?!
- Milyen nap van ma?
- Kedd.
- Akkor 2050 január 16-án. Nézze, kis település, független polgármesterrel, maga szerint a Központban ki harcol érte? Sem a kormánypártnak, sem az ellenzéknek nem érdeke. Szavazni se nagyon járnak, meg aztán, nemrég volt egy, a helyi adó tízezer százalékának megfelelő beruházás...
- Mi?!
- Árvízi veszélytelenítés...
- Miről beszél?! Egy gumicsizmás szaki bevert egy fatáblát, hogy "vigyázzá, jön a víz!"
- Na ugye, mondom, a fa ritka fajta, a főnök kft-je szállítja, és az unokaöccse sem ingyen végzi ezt a precíziós munkát. Sajnos, kimerült az önökre szánt keret. Most ne haragudjon, mennem kell ebédelni.
- De...
- Mondom a viszont látásra, ha a portást megkéri, majd ő megadja a kezdőrúgást. Persze, ezt nem felebaráti szeretetből teszi, szóval lehet hogy az extraköltségek miatt csúsznak még húsz-harminc évet.
ma 12:22
Bemásoltál nekem egy példatörténetet az emberi alantasság ékes bizonyítására, de nem igazán vettem észre, hogy megcáfoltad volna az állításomat.
Szerinted az önkormányzatosdiban nem ez zajlik, csak még hevesebben?
61
Dehogynem, csak éppen ott helyi szinten, ergo, _valami_ mindenképpen megépül. Nincs az, hogy tíz városból egy fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!