Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért muszáj pont Karácsony...

Miért muszáj pont Karácsony körényékén hisztizni, szánkót zúzni, szobrot rongálni? Az az 1500 ember nem tudná elodázni kicsit a sikongatást?

Figyelt kérdés

2018. dec. 21. 22:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%
Nem érdekel fideszes véleménye,le vagy szarva
2018. dec. 21. 23:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Az M1 pont így adta elő, ezekkel a szavakkal "hisztizni", "sikongatás"

Direkt időzítették karácsony környékére, hogy hívatkozhassanak "Sorosbérencek nem tisztelik kis-Jézust sem"

Úgyanúgy lázít az M1, mint az RTL, csak más érdekek szerint.

Mintha a szánkó lenne a legfontosabb, miközben lenyúlták az emberek magánnyugdíját, csak ez már nem olyan aktuális, mert évekkel ezelőtt történt, és kikopott a többség emlékezetéből.

2018. dec. 21. 23:27
 13/20 anonim ***** válasza:
8%
Milyen nyugdíjat nyúltak le? Tudtommal kapnak nyugdíjat a mai nyugdíjasok.
2018. dec. 21. 23:35
 14/20 anonim ***** válasza:
77%

"Milyen nyugdíjat nyúltak le? "

Javaslom, ha megvénülsz akkor a 45 év alatt levont fele fizetésedből (tb és nyugdíjjárulék) után élvezd azt a huszonnyaúc ezer forint nyugdíjadat, miközben a gyógyszered 19 ezer. Jól beosztva elleszel....

2018. dec. 22. 08:53
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen nyugdíjat nyúltak le? Tudtommal kapnak nyugdíjat a mai nyugdíjasok."

A magánnyugdíjpénztári megtakarításokat nyúlták le. Ami sokak számára előnyösebb lett volna, mint a (csak) állami nyugdíj. Először is összegében, tehát magasabb nyugdíjat kaphattak volna a pénztári tagok. Másodszor pedig azért, mert az összegyűlt befizetések örökölhetők, azaz ha a tag sajnálatos módon nem éri meg a nyugdíjkorhatárt, akkor az összegyűjtött pénzét az általa megjelölt személy kapja meg. Az állami rendszerben nincs ilyen, halál esetén az örökösök egy forintot sem kapnak a befizetésekből.

2018. dec. 22. 10:26
 16/20 anonim ***** válasza:
16%

Blackly, neked tök mindegy, mikor van tüntetés. Ha nem értesz egyet a követelésekkel, szíved joga. De hogy miért pont ekkor vagy akkor, ebbe belekötni hülyeség. Biztos voltak olyanok is, akik kritizálták a márciusi ifjakat, hogy miért pont húsvét előtt csinálják a fesztivált. :P

Az az 1500 meg nagyon kevés lenne, sokkal többen szoktak lenni minden nap.

2018. dec. 22. 10:33
 17/20 anonim válasza:
Kedves kérdező ! Ajánlott politikai kérdést úgy feltenni, hogy nem mínuszban van az IQ szinted, köszönöm ! Áldás, békés, Karácsonyt ! Tőlem is kapkarácsonyra egy hatalmas szánkót, nem vacakszom, majd a csomagolással egyszerűen magához vágom :) A kis Jézuska neve áldassék ( természetesen )
2018. dec. 26. 00:41
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

De hát jelenleg is lehet önkéntes pénztárat nyitni és magadnak takarékoskodni a nyugdíjas évekre! Nem nyulja le senki és örökölhető is. Nekem is van, így a majdani 28 ezres nyugdíjam kiegészítem vele. :)

A magánnyugdíj egy fenntarthatatlan rendszer volt. Feloszto kirovo rendszer van, tehát a jelenlegi nyugdíjasokat a jelenlegi adozok tartják el. Eközben próbáltunk ugyanennek a pénznek egy jelentős hányadát nem felhasználni erre hanem raktározni, sőt az örökölhetőséggel gyakorlatilag teljesen kivenni a közösségi felhasználásból. Ez nem működött hosszú távon.

Mellesleg aki akarta megtarthatta, szóval még igy is elég rendesek voltak!

2018. dec. 26. 06:34
 19/20 anonim ***** válasza:
Miért muszáj pont karácsony (ez kisbetűvel írandó) környékén ilyen törvényeket hozni?
2018. dec. 26. 10:44
 20/20 anonim ***** válasza:

"De hát jelenleg is lehet önkéntes pénztárat nyitni (...)"

Igen, de a magánnyugdíj-pénztár és az önkéntes NEM ugyanaz. Régen volt mindkettő.

"A magánnyugdíj egy fenntarthatatlan rendszer volt."

Amikor bevezették, akkor szerinted nem gondolták végig? Nem lett volna fenntarthatatlan, csak az állam kevesebb pénzt tudott lenyúlni.

"Feloszto kirovo rendszer van, tehát a jelenlegi nyugdíjasokat a jelenlegi adozok tartják el."

Tudom. De nem véletlenül akartak változtatni. Azóta is megy a sírás, hogy majd a mostani fiataloknak már nem is lesz nyugdíja, meg hogy megemelik a korhatárt stb. Valamilyen szigorítás biztos, hogy lesz, mert ez a rendszer egyszerűen NEM jó. Vagy az államnak kell más forrást biztosítania a nyugdíjak kifizetésére.

"Ez nem működött hosszú távon."

Nem is volt idő kitapasztalni, hogy hogyan működne hosszú távon. Max. tervezni, kalkulálni lehetett ennyi idő alatt - és véleményem szerint mivel a Fidesz-kormány is rájött arra, amit fentebb írtam, hogy itt előbb-utóbb súlyos zsebbenyúlásra lesz szükség a felosztó-kirovó rendszer fenntartásához, így a "veszteséget" csökkentendő, inkább elhappolták az addig összegyűjtött pénzeket.

"Mellesleg aki akarta megtarthatta, szóval még igy is elég rendesek voltak!"

Aha. Éjjel-nappal folyt a propaganda mindenhonnan, ijesztgetéssel fűszerezve, hogy majd milyen rossz lesz azoknak, akik maradnak manyup-tagok. Plusz megnehezítették a maradást azzal is, hogy személyesen lehetett csak nyilatkozni, és kizárólag a kijelölt helyeken.

Ráadásul a további jogszabályok is olyanok, hogy még azt is visszarugdoshatják, aki amúgy maradt: én például bementem nyilatkozni, maradtam. Nemsoká megszűnt a pénztáram, automatikusan áttettek egy másikba. Egy idő múlva az is megszűnt, akkor meg visszaraktak az államiba. Annyi jó volt a dologban, hogy az utolsó napokban felhívtak telefonon a pénztártól, hogy másik pénztárhoz ugyan már nem mehetek, de az összegyűlt hozamokat kivehetem, ha akarom, legalább azt nem kell berakni az államkassza feneketlen kútjába...

2018. dec. 26. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!