Mi oka van bárkinek is arra, hogy szeresse a Fideszt? Mire fel a 2/3-ad?
12-es
Az ÁFA-ról is mondanál valamit?
Esetleg a teljes adóterhelésről, ugyanis nemcsak SZJA-t vonnak:
Azt a Manyup rendszert, amit az IMF erőltetett ránk és csak a külföldi nyugdíjalapok zsebét tömte, Magyarország eladósítása árán, helyes volt megszüntetni. Lassan minden Kelet-Európai országban kopiznak minket és kivezetik. ( Nyugaton ilyen manyup nem is volt, nem véletlenül. ) Nálunk a váltás drasztikus volt, de az ország helyzete drasztikus változtatás kínált!
Bajnai és Orbán intézkedéseit ne mosd össze!
Bajnai azt csinálta, amit az IMF központból a multik diktáltak neki. Igaz azt profin.
Orbán viszont kitakarította az IMF-et, nagyon helyesen és önálló gazdaságpolitikát folytatott. Ráadásul be is jött neki. Pedig akkor minden sztárközgazdász fikázta Matolcsyt!
Inkább azt lehetne számon kérni, mirt nincs egyéni számlás nyugdíjrendszer. Mki járulékait külön vezetik és mki a saját befizetései értékében kap később nyugdíjat. Ez előremutató lépés lenne és nem a régi rossszat visszahozni! Ezért nem alternatíva az ellenzék, mert nem újat, jobbat akar mondani, hanem csak Orbán intézkedéseit eltörölni, max. a régi xar rendszert visszahozni.
# 22
"Az ÁFA-ról is mondanál valamit?"
Az ÁFA magas, az SZJA alacsony. Mindkettő nem lehet alacsony, mert azt semelyik ország nem bírja el. Kivéve ha olajon ülünk.
Régen 40% volt sz SZJA, most 15%. - 25%
Régen az ÁFA 25% volt most 27%. +2%
Érzed a különbséget?? És a családi adókedvezményeket ebbe bele sem számoltam.
Ráadásul így aki feketén kap jövedelmet, az ÁFÁ-n keresztül szintén leadózik. Alacsony ÁFÁ-nál én fizetném meg a magas SZJA-ammal az ő adócsalását.
Ez pont egy pozitív változás, amit az Orbán kormány csinált. Ha a jó dolgokat támadja az ellenzék, ne csodálkozzon, hogy sosem nyer!
@24
Én maradtam, van ott most is 5 millióm. Neked nincs. A te visszaadott pénzed hol van? Mit mond erről kiflicsücsök kisasszony? Az egyéni számlád hol van, amit ígért? Mennyi állami nyugdíj lesz 20 év múlva? Mennyivel egészül ez ki nálad?
@25
Nagyszerű. Akkor most legyél kedves összeadni végre az egyes tételeket és azt elemezd és akkor végre eljutunk a végeredményig. Minden bérből élőt az összes levonás érdekel, nem pedig a papagájkommandó, hogy alacsony az SZJA. Mellesleg ki nyert igazán az SZJA-val? A leggazdagabb réteg. Pont az, akinek 90%-a tipikusan nem munkával keresi a kenyerét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!