Egy dolgot nem értek a rabszolgatörvénnyel kapcsolatosan. (? )
Tehát ha valaki ezután napi 8 óra helyett 10 órát fog dolgozni minden nap (ez napi 2 túlóra), akkor is csak a napi 8 órás munkáért járó bért fogja kapni (tehát mintha nem túlórázna), és a napi 2 óra túlóráért 3 évenként egyszer, egy összegben kapja meg a plusz pénzt?
Tehát jóformán a túlóráért nem kap semmilyen pénzt, csak 3 év múlva?
Kérlek, magyarázzátok el nekem, mert ahány oldalon olvasok erről, mindenütt máshogy magyaráznak.
Most sem fizetik ki sok cégnél a túlórát de ezutén meg mégtöbbnél nemfogják. Nekem is van olyan ismerősöm aki nemkapja meg a túlóra pénzt pedig heti rendszerességgel kell neki túlórázni, és nálik senki nem kapja meg.
Nem is mernek reklamálni mert tartanak tőle hogy kirúgják őket.
Hát igen, én is ettől félek, hogy ingyen túlórázhatunk.
Ez kb. olyan, mint amilyen a jobbágyoknál a robot volt. Ingyen munka.
A fentiek tudatába akkor orbán igazat mond?
Sunyi egy ember, úgy hazudik mint a vízfolyás.
Vannak olyan munkakörök, ahol un. munkaidő-keret van. Ez azt jelenti, hogy meghatározott idő alatt kell munkaórát ledolgozni. Ez lehet akár 2 hét is, akkor két héten belül kell 80 órát. Nyilván a két hét elteltével fog kiderülni, hogy ledolgozta-e a 80 órát, vagy esetleg többet is dolgozott. A munkaidő keretet emelték most fel 3 évre, vagyis előfordulhat az a szélsőséges eset, hogy valakinek 3 év a munkaidő-kerete, vagyis 3 év múlva fog kiderülni, hogy túlórázott-e, vagy sem.
Eddig a törvény kollektív szerződés esetében max 12 havi keretet engedélyezett, ezután a munkáltató egyénileg is megállapodhat a munkavállalóval akár 3 évi keretben is.
Aki nem munkaidő-keretben dolgozik, annak értelemszerűen a hó végén számolják el a túlórákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!