Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tüntetők azért tüntetnek,...

A tüntetők azért tüntetnek, hogy ne legyenek a kórházban orvosok és nővérek?

Figyelt kérdés

Sok egészségügyi dolgozó kiment külföldre, az itthon maradtakra hárul a betegellátás, ami már régen csak túlórákkal megoldható.

Sokan bizonyára elérték, vagy megközelítették az eddigi felső határt és ha azt nem terjesztik ki, akkor nem dolgozhatnak, így a betegek ellátása katasztrofálissá válhat.

A tüntetők célja az, hogy meghaljanak az emberek a kórházakban orvosi segítség nélkül?

2018. dec. 16. 14:17
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

Én nem tudom, milyen hibák, vagy visszaélések voltak, ezt talán bizonyítani is kellene, de jelen esetben mindegy, a lényeg az, hogy ha nincs több túlóra, akkor nincs elég kórházi személyzet és a betegeknek annyi.

Világos, hogy jobban meg kell őket fizetni, de aki már kiment, az nem jön vissza a negyedéért. (Ha mondjuk havi félmilliót kapna)

Ha ne túlórázzon, aki akár kötelességtudatból a betegek iránti elkötelezettségből megteszi, akkor mit javasolsz?

2018. dec. 16. 14:49
 22/49 anonim ***** válasza:
100%
Elolvastam a kérdést. Most szerintem leállítom a gépet, kinyitom az ablakot és leugrok a betonra a nyolcadikról.
2018. dec. 16. 14:50
 23/49 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy sokáig ottmaradsz, mert a hullaszállítók is túlóráznak, a kórházakban kell dolgozniuk...
2018. dec. 16. 14:51
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg nyugi: beteg is egyre kevesebb van. Aki teheti, az elhúz innen, gyereket vállalni nincs miből és nincs hova, aki meg csóró, azt elviszi az első kemény hideg.

Tudod, hogy miért van várólista? Elmesélem. Adott kórház egy évben elvégezhet x darab (teszem azt) csípő protézis beültetést. Ez kevesebb, mint amennyire egy évben szükség lenne. Így vagy vársz, vagy fizetsz. Ha zsebbe nyúlsz, csodák csodája lesz orvos és nővér is.

2018. dec. 16. 14:52
 25/49 A kérdező kommentje:

Hát persze, hiszen akkor te veszed meg a szükséges anyagot, amit felhasználnak, meg te fizeted a túlórájukat.

Gondolom a magánpraxisról beszélsz, az nem állami túlóra ugyan, de munka után végzik.

2018. dec. 16. 14:55
 26/49 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! ezt írod "Szóval adjanak egy orvosnak havi kétmilliót, mert annyit kap kint, aki kimegy, amíg a magyar dolgozók TB befizetései ennek csak a töredékét fedezné?

Mégis, miből?"

Talán ha nem lopnának annyit orbánék és nem foci stadionokat építene meg kisvasutat akkor jutna az egészségügyre is több pénz, nem gondolod?

2018. dec. 16. 14:59
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Menj be egy kórházba és ott kérezd meg az orvosokat és ápolókat arról, hogy mit szeretnének. A többi dolgozó emberrel kapcsolatban is ezt kellett volna tenni.

Amit írsz, olyat nem lehetett hallani a tüntetők között, ezért elmondható, hogy nem azért tüntetnek, hogy ne legyen ellátás a kórházakban.

2018. dec. 16. 15:10
 28/49 A kérdező kommentje:

Egy sportlétesítmény az egészséget szolgálja, kiterjesztheti egy körzetre a tömegsportot annak minden jótékony hatásával.

Nem csak szórakozást jelent, a lelátók alatti termekben számos szakosztály kap elhelyezést. Ezt fiatalkoromból tudom, sokat sportoltam anno.

A sportélet felélesztése alapvető a jövő egészsége szempontjából.

Most ez egyébként sincs képben, mert arról van szó, hogy az orvoshiányt miképpen lehet pótolni.

Nem tudom, mennyi igazság van abban, hogy 'lopnak', vagy 'csalnak', hiszen a létesítmények felépültek, amin nyilván keres a kivitelező.

Gondolom nem mindegy nektek, hogy Fideszes, vagy MSZP-s, nekem mondjuk tökmindegy, mert egyik brancsban sincs rokonom, de ez a duma, hogy 'lopnak' egyszerű pletyka, bizonyíték hiányában.

A jelenlegi törvényhez nincs köze.

Egyébként kórházak is vannak úgy, ahogy, csak orvos nincs bele.

2018. dec. 16. 15:11
 29/49 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosok, nővérek elvándorlására semmiképpen sem az a megoldás, hogy az itthon lévőket több túlórára kényszerítjük. Most ne menjünk bele abba, hogy "de hát nem is kényszerítjük", mert igenis kényszerítjük. Ettől megint csak ki fog vándorolni az emberek egy része, amit ha megint túlóraemelésekkel akarunk rendbehozni, akkor a végén egyetlen darab orvos marad az országban, aki szintén el akar vándorolni, de nem tud, mert nincs ideje kimenni a határra, hiszen napi 25 órát túlórázik.

Azt kellene megakadályozni, hogy az emberek elmenjenek. Ehhez persze kormányzati oldalról fel kellene ismerni, hogy miért mennek el és kinek a hibájából. Itt viszont a rendszerből adódóan meg is áll a folyamat.

2018. dec. 16. 15:11
 30/49 A kérdező kommentje:

Azért tüntetnek, hogy ne lehessen felemelni a túlórakeretet, a kórházakban ez azt jelenti, amit írtam.

Nagyon is lehetséges, hogy pont ez a célja a kormánynak, mert nem tudják megoldani az orvoshiányt másképpen és lényegében ezért hozzák az új törvényt..

2018. dec. 16. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!