Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Olvastad a rabszolgatörvényt...

Olvastad a rabszolgatörvényt (vagy legalább beleolvastál), vagy anélkül van róla véleményed? Ha anélkül, mi alapján döntöd el, hogy egyetértesz-e vele vagy nem? Kinek hiszel?

Figyelt kérdés
Mi a véleményed arról, ha valaki úgy mond véleményt valamiről vagy valakiről, hogy egyáltalán időt szakított volna arra, hogy megismerje?

2018. dec. 13. 17:50
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
18: Esetleg utána kéne nézned a munkaidőkeret fogalmának..
2018. dec. 13. 19:48
 22/35 anonim ***** válasza:
58%

"#4 barátom 520 ezerért mosogat kinn egy étteremnél, szezonális munkák. 5x10 óra hetente. Mellesleg, én vágyom az akár 1700 eurós minimálbérre, még ha mosogatni kell is érte."

Barátom, a barátod szépen tolja a sablon legendákat (vagy simán csak te kamuzol) miszerint külföldországban kolbász mellé 1700 eurós minimálbért adnak.

Jó lesz az 1200-nak is a fél éves próbaidővel aminek a leteltével 90% eséllyel megy a süllyesztőbe hiszen másik 100 mosogató áll mögötte a sorban. Felesleges az ilyen kamu duma.

2018. dec. 13. 19:56
 23/35 A kérdező kommentje:

"Fejtsd ki TE hogy mire gondolsz."

Én csak egyszerűen nem látom nyomát annak, amit az ellenzék hangoztat, hogy a munkavállaló három évig nem fogja megkapni a túlmunkájáért a neki járó pénzt, ezért nem tudom eldönteni, hogy valóban így van-e vagy nem. Próbálom kialakítani a véleményemet.

Az, hogy "a ... munkavégzés kifizetése nem azonos az elszámolási időszakkal" nekem valóban kicsit kínaiul van, ezért kértem, hogy magyarázza el, aki ezt írta.

"Most magyarázta.. nem érted?"

Egyelőre nem magyarázta el eléggé ahhoz, hogy megértsem a lényeget, csak rámutatott, hogy valami nem azonos valami mással. De én ezt így még mindig nem értem, bocs, közalkalmazottként engem nem érint az egész, és nem látom át, hogy aki "munkakeretben foglalkoztatott munkavállaló", mennyiben kapja máshogy a fizetését, mint én. Szóval azért kérdeztem, hogy hol van leírva, hogy csak három év múlva lesz a túlmunkából pénz, mert amíg nem látom az erről szóló törvényt (még ha másik törvény, vagy ennek a törvénynek másik része is), addig nem tudom eldönteni, hogy aki ezt mondja, az igazat mond-e vagy nem.

2018. dec. 13. 20:05
 24/35 A kérdező kommentje:

"bocsáss meg kérdező, hogy én kérdezek a kérdésed alatt az eddigi válaszolóktól, de itt legalább konkrétan paragrafusokat idézgetnek"

Csak egész nyugodtan, én is örülök neki, hogy végre eljutottunk ide.

2018. dec. 13. 20:07
 25/35 anonim ***** válasza:

Szia #10-#20! :)

A változtatást indokolhatja a munkahelyed,beosztásod,munkaszerződésed tartalma a vonatkozó rendeletek esetleges módosítása...

Kaptál-e egyszer is plusz plusz szabadidőt,másféle juttatást...ezek ugyanis a nagy munkahelyi "neértsensemmitadógozó" rendszerben mind-mind indokolható.

Mindezeken felül ha feltételezzük hogy a munkáltató nem megfelelően értelmezett valamely rendeletet vagy szabályt azt neked mint munkavállalónak kell bizonyíttatnod. Sajnos a tied egyedi(vagyis egy a sok közül) eset a kérdező által említett módosítás ezzel ellentétben sokkal általánosabban is alkalmazható.

2018. dec. 13. 20:11
 26/35 anonim ***** válasza:

23: "Egyelőre nem magyarázta el eléggé ahhoz, hogy megértsem a lényeget"

Ezért írtam, hogy utána kéne nézned a munkaidőkeret fogalmának.

2018. dec. 13. 20:37
 27/35 A kérdező kommentje:

Utánanéztem.

[link]

Ettől még mindig nem tudom, hogy hol van leírva, hogy ha most túlórázik valaki, csak három év múlva fogják neki kifizetni.

2018. dec. 13. 20:44
 28/35 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

Jelen esetünkben a munkaidőkereten felüli munkaidő az értelmezés. Ebben az esetben a több havi munkaidőkeretben foglalkoztatott munkavállaló munkaidőkeretének lejáratakor, a munkaidő-nyilvántartás alapján állapítható meg, hogy több munkaórát osztottak -e be számára a munkaidőkeret időtartamára, mint amennyit rendes munkaidőként lehetett volna.

A havi munkabérét a munkaszerződése alapján besorolt beosztása határozza meg.A munkaidőkereten felül elrendelt rendkívüli munkavégzés nem számszerűsíthető csak arányosítható így a teljes elszámolás a munkaidőkeret teljesítésének a végén történik meg

A törvényt,értelmezését és a vonatkozó rendelkezéseket a Munka Törvénykönyve és a vonatkozó egyéb(munkakörre,munkáltatóra...) előírás írja elő.

Ha egy létező törvényt módosítanak akkor a módosítás bővíti egy adott törvény szövegét ebből adódóan akár persze az értelmezése is változhat.

Mondok egy példát másfelől...

BTK

"227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy

b) nagy nyilvánosság előtt

a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el."

Namost...

Módosító javaslatot nyújtanak be hogy az iménti törvény:

...Kiegészül

"c) Aki nyilvános elektronikus tartalomban a -Olvastad a rabszolgatörvényt (vagy legalább beleolvastál), vagy anélkül van róla véleményed? Ha anélkül, mi alapján döntöd el, hogy egyetértesz-e vele vagy nem? Kinek hiszel?-megfogalmazású kérdést teszi fel"

Vagyis büntetendő a TE cselekedeted és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(mivel a többi rendelkezés és értelmezése a módosító beadványban nem szerepel.)

MÉG...

közalkalmazottként éppen lehetsz munkaidőkeretben de nem ilyen időtartamban és ezt te nem tudod de attól még a munkáltató így tartja a munkaidődet nyilván.

PL beléptető kártya alapján regisztrálnak...munkahelyi rendszerben való belépésről regisztrálnak....stb

2018. dec. 13. 20:52
 29/35 anonim ***** válasza:

27: A dolgozók ledolgozott idejével a _munkaidőkeret végén_ el kell számolni.

Amennyiben a munkavállaló többet dolgozott, azaz túlmunkaórái keletkeztek, akkor azokra az időkre a rendkívüli munkavégzésre vonatkozó szabályok szerint a túlmunkáért járó munkabérén felül pótlék illeti meg.

Ez azt jelenti, hogy ha a munkaidőkereted 36 hónap, akkor a mai napon végzett túlórádat majd 36 hónap múlva kell kifizetni..

2018. dec. 13. 20:58
 30/35 anonim ***** válasza:
#22: Gyermekkori barátom. Neki már mindhárom testvére ott van, és nem 1200,hanem 1700. Igaz, ő folyékonyan tud németül. Ami látszik :pár éves Audi, most vesz majd lakást belföldön, és 16 év barátság után nem hazudna :)
2018. dec. 13. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!