Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egypártrendszer van kiépülőben?

Egypártrendszer van kiépülőben?

Figyelt kérdés
Majdnem 3000 javaslatot egyetlen egy gépi szavazással söpörtek le az asztalról. És a magyarok többsége ezt is simán lenyelni. Valaki fejtse már ki nekem, tudatlannak, hogy ez miért vagy így.

2018. dec. 11. 18:58
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
0%

Olvasd már el azt a törvényt végre! Akkor nem maradnál ilyen süket - talán.

A túlórát most sem 1 év után fizetik ki, pedig most is lehetőség van 1 éves munkaidő keretben való foglalkoztatásra. Nem is tudtál róla, mert nem jelent semmit.

A túlórát MINDIG ki kell fizetni az adott hónapban. Mindegy, hogy milyen szerződéssel, hogyan dolgozik az illető. A 3 éves munkaidő keret nem erre vonatkozik. 2 teljesen különálló változtatás történt.

2018. dec. 13. 09:38
 42/45 szonata ***** válasza:

Olvastam a törvényt. Kérlek figyelj a hangvételre, én nem sértegettelek. Te így látod, én pedig másként. Veled így láttatják és ez a te problémád.

2018. dec. 14. 07:28
 43/45 szonata ***** válasza:

Az ilyen fideszes trollokkal tele van a net. Fújja a magáét, hogy védje a pártját. Egyre szánalmasabban sikerül ez neki. Hagyjuk, erőlködjön. A "papírra" elfér.

2018. dec. 14. 07:38
 44/45 anonim ***** válasza:

Te jó ég Takács, eddig azt hittem seggnyaló vagy minden áron, de látom már szimplán hülye is...

"A fidesz KEVESEBB mandátumot kapott, mint amennyi neki ebből a 93 listás mandátumból járna"

Persze, hogy kevesebbet kapott. Az egyéni körzetek megnyerése túlzott előnyt biztosít, EZT KOMPENZÁLJA A VESZTESKOMPENZÁCIÓ. Ezért van ez a rendszer a demokratikus országokban.

"Ha csak 2 párt indul, akkor a második nem oszolhat 10 felé"

Nem érted a magyart? Persze ez a félrebeszélés tipikus fideszes vonás. Szépen eltanultad a gazdádtól. Majd szólj, ha megengedi, hogy legyen a saját vélemény is.

"NEM a 49%-kal szerezte a 2/3-t, hanem azzal, hogy 106 egyéni körzetből 91-t nyert meg! Ez pedig 86%-os győzelmet jelent. Ehhez képest csak 77%-a van a parlamentben, mert a listán csak 49%-t szerzett a párt."

Ha nem tűnt volna fel, azt a 86%-ot a csupán 47%-os támogatottsággal szerezte! A körzet veszteseinek töredékszavazatai azért mentődnek át, hogy kompenzálva legyenek! De ezzel szemben a győztesé is.

Látom nagyon beleéled magad a 49%-ba.

[link]

HAZAI EREDMÉNY: 2 607 990 (47.36%)

"Mitől báb te szerencsétlen? Tényleg azt gondolod, hogy akik rá szavaztak és tudták, hogy a fideszhez áll közel, azok nem a fidesz-kdnp-re adták volna a szavazatukat ha nincs nemzetiségi jelöltállítás?"

Na vajon mitől báb te észlény? Ennyire nem ismered a szavak jelentését? Választások előtt kijelentette, hogy a Fidesszel fog tartani. De mutasd már, melyik nemzetiségi képviselő nem úgy indult, hogy a már alapból a Fidesz embere? És akkor már nem is említve, hogy sokan úgy kerültek a nemzetiségi listára, hogy erre nem is jelentkeztek? Ez miként lehetséges, ha a választásokon kizárt a hibázás?

"Ugyan megmagyaráznád hova is tűnt a teljes állami vagyon ha az államadósságot sem fizették ki belőle, építeni sem építettek belőle, a gazdaságot sem fejlesztették belőle és az életedet sem tették jobbá – csak újabb hiteleket vettek fel utána?"

Lemegyek hídba...

Az az állami vagyon, amit most is lepasszolnak a haveroknak? Hol a gazdaság fejlesztése? Mészáros tömése nem egyenlő az ország gazdaságának javításával. Vagy az az államadósság, ami sose volt még magasabb? Kínai vagy orosz hitel, ami évszázadok alatt se térül meg? Amúgy is mindig migránsozol, nekik mikor kell visszafizetni a letelepedési kötvényt?

2018. dec. 14. 09:27
 45/45 anonim ***** válasza:
7%

Nem tudtam, te senki, hogy ennyire nehéz egyeseknek a szövegértés ha már kijárták az általánost. De sebaj, segítek.

1. Te írkáltál olyan marhaságot, hogy a győztes kompenzáció miatt kaptak több mandátumot, ne lepődj meg azon ha kijavítalak! Amúgy egy kérdés: Nagy-Britannia szerinted nem demokratikus ország? Csak mert ott se listás szavazás, se vesztes kompenzáció nincsen.

2. Ezt TE írtad le: „ ha csak két párt indulna egyetlen különbséggel, akkor milyen eredmény születne. Kompenzációval és nélküle. Esetleg úgy, hogy a második még tíz felé oszlik.” ha hülyeség, azt ne rajtam kérd számon! Márpedig hülyeség és pont ezt mutattam meg neked a válaszomban.

3. „Ha nem tűnt volna fel, azt a 86%-ot a csupán 47%-os támogatottsággal szerezte!”

Nem. Ahogyan leírtam neked, a választási rendszerünk soha nem volt egyszerű listás rendszer, így nem is szerezheti egy párt sem a mandátumait csupán a listás eredményei alapján. HA az egyéni mandátumok közül kb. olyan arányban tud szerezni helyet, MINT a listás eredménye, akkor lesz azzal megegyező. A jobbiknak csak 1 egyéni helye volt, ellenben 19%-t szerzett listán, MÉGIS csak 13%-a van a parlamentben. Mert kevés egyéni helyet szezett. Vagy fordítva – hiába csak 1 körzetben tudott győzni, ennél több mandátuma lett, mert kompenzálták. Pontosan a listás mandátumok szolgálnak kompenzációra.

4. Hiába jössz állandóan ezzel a 47%-kal, attól még nem lesz úgy. A magyar állampolgárok szavazhatnak – bármennyire is fáj ez neked – és a magyar állampolgárok (legyenek Londonban vagy Csíkszeredán) szavazata is számít. Nem kellett volna őket annyit köpködni, mocskolni és akkor nem ez lenne a következménye.

5. Tudom, hogy neked elképzelhetetlen ha valaki tényleg képviseli azokat az embereket akik megszavazták, de ettől még van ilyen – ha nem ballib az a képviselő. A magyarországi németek őt szavazták meg, nyilván nem véletlenül. Tudták róla, hogy fideszes, mégis megszavazták. ŐKET fogja képviselni. Az ő döntésük, neked vagy nekem nincs többet közünk ehhez.

6. Látom nagyon szégyenletes az állami vagyon lenyúlása a kedvenceid által, hogy ennyire terelni próbálod a dolgot. Megjegyzem sikertelenül. Akkor csak címszavakban: 1990-is itt minden az állam tulajdonában volt. Az összes ipari üzem, gazdaság, vállalat, közmű, szolgáltató – minden. A haverjaid szépen odaadták bagóért és közben a befolyt pénz is eltűnt, az államadósságot sem fizették ki belőle, gazdasági fejlesztés sem volt és az életszinvonal sem nőtt. HOL A PÉNZ?

Te meg pattogsz itt olyasmin, hogy az általuk eladott vagyon visszavásárlása után nem fejlődött eléggé ebben a pár évben?Hogy miért magas az államadósság? Hát ez mélyen szánalmas. És elég vicces is egyben az erőlködésed.

2018. dec. 14. 16:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!