Tulajdonképpen mi értelme van egy olyan ember életének aki 12 órát dolgozik naponta?
Én is ezt mondom,ennél a halál is jobb.
A legtöbben alkohollal viselik el,de hát az szerintem nem élet.
Ha már csak a megélhetésért dolgozik az ember,elég lenne bőven max napi 6 óra.Vagy 3 napos hétvégével is simán.
12 órát azért dolgozol,hogy mások életükben egy percet se dolgozzanak,és azok élnek jól,nem az,aki dolgozik.
Ennél a kommunizmus is jobb az átlag ember számára.
Nem mindegy hogyan miért és mit dolgozik.
Mondjuk ha pizzát süt a saját pizzériájában és jól megél belőle akkor szerintem rendben lehet. Akar megáll, beszélget, saját dolgát csinálja. Ugyanígy sok szakmában.
Viszont egy autóalkatrész beszállítónál a sor mellett... az nem élet.
Semmi. Semmi értelme. Nem csak a szalag mellett, irodában is sokan dolgoznak ennyit. Nem véletlenül nagy a fluktuáció az ilyen munkahelyeken.
Ha nem lennénk gyarmat,akkor a 12 órás műszakok helyett 8, 2x6 és 3x4 órás műszakokat is ajánlanának. De itt az ember nem számít sajnos.
Azért a 12 órások többsége nem heti 5*12 azaz 60 órát dolgozik egy héten. Hanem ugyanúgy 40 órát csak más beosztás szerint. Ahogy az előző is írta, sokkal több szabadidő van mellette, mert 2 nap alatt ledolgozik 3 napnyi munkaórát.
Szóval semmi baj sincs ezzel, sőt, szeretni szokták. Ismerős amikor így dolgozott mondta, hogy tök jó, mert sose kell szabadság bármilyen ügyintézés vagy orvos miatt.
"Szóval semmi baj sincs ezzel, sőt, szeretni szokták. Ismerős amikor így dolgozott mondta, hogy tök jó, mert sose kell szabadság bármilyen ügyintézés vagy orvos miatt."
Csak orvos kell a túlhajtás miatt...
Attól függ, élvezi-e a munkáját. Ha kényszerből a pénzért dolgozik, akkor semmi értelme az életének, max. a gyerekeivel nyugtathatja magát.
Valami ilyesmi szöveg van a rokonom sírján:
"Megpihent a kéz, mely értünk dolgozott, megállt a szív, mely értünk dobogott." Nem érte meg a nyugdíjat. Csak a gyerekek és az unokák boldogították. De az élet értelme maga az élet, ami a gyermekben ölt testet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!