Melyiket választanátok? Azt, hogy emeljék a fizetéseteket, de továbbra is 8 órában kelljen dolgoznotok, vagy azt, hogy csak 6 órát kelljen dolgoznotok, de ugyan annyit kapjatok, mintha 8 órában dolgoznátok?
Főleg azoktól kérdezem, akik gyárban vagy nehéz fizikai munkát végeznek. Mert aki 8 órában elüldögél, és vígan veszi a 8 órát, az persze, hogy a fizetésemelést fogja kérni. Ezért azokra a véleményekre vagyok kíváncsi, akik komolyabb, nehezebb munkát végeznek.
Mert szerintem még ez a 8 óra munka is sok akkor, ha az ember nehéz fizikai munkát végez! Főleg, hogy sok munkahelyen idős emberek is dolgoznak, mert pl. csak ott tudtak elhelyezkedni, és dolgozniuk meg muszáj. Én a fizetésemelés helyett azt választanám, hogy csak 6 órát kelljen dolgoznom, de ugyan azt a pénzt kapjam, mintha 8 órában dolgoznék. és sokkal jobb lenne a teljesítményem, sokkal jobb lenne a munkakedvem, sokkal jobb lenne a napom, többet tudnék a hobbijaimmal foglalkozni. Ti hogy vagytok ezzel?
Lehet nem annyira érthető a kérdés, de megfogalmazom jobban.
Tehát keresel nettó 100 ezret 8 órában. Melyiket választanád, hogy emeljék a fizetéseteket, de továbbra is 8 órában kelljen dolgoznotok, vagy hogy ne emeljék, de csak 6 órában kelljen dolgoznotok ugyan azért a pénzért, amiért máskor 8 órában (és ezzel az órabéretek jelentősen nőne).
Én a 6 órást választanám ugyanannyi bérért: mert a szabadidő, az egészség és a családdal töltött idő többet ér!!!!!!!!!!
Ráadásul nyugdíj úgysem lesz, szóval kár többet befizetni ezeknek. :)
Emeljék a munkaidőt 16 órára, csökkentsék a bért 6 órásra.
MAgyarország jobban teljesit!
jelenleg bruttó 195 ezer forintot kapok. Heti 40 órát dolgozok, tehát havonta átlagban 170 órát ( van hogy csak 160-at, van hogy 176-ot... Átlag legyen kb 170 óra ). Ez kb 1150 forintos bruttó órabér.
Na most ha heti 30 órát, azaz havonta kb 130 órát kéne dolgozni ugyanezért a pénzért, lenne 1: rohadt sok szabadidőm, amit kikapcsolódással tölthetek ( mert jelenleg majdnem 1 órát utazok a munkahelyemre, immár ez beleférne kevesebb mint 8 órába ), 2: ha pénzre van szükségem már napi +2 túlórával sokat nyernék, és jelenleg is ennyit dolgozok. Csak épp a túlórát ugye duplán fizetik, tehát ha ugyanennyit dolgoznék úgy hogy 6 órába vagyok bejelentve, havi bruttó 80 ezerrel többet kapnék.
Rögtön nem lenne mindegy hogy 1: van szabadidőm vagy 2: bruttó 270 ezret kapnék ugyanennyi munkaért.
Tehát én 6 órás munkarendet választanám, mint fizikai munkás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!