Miért nem értenek az emberek a politikához?
A jelenleg lévő, magyar politikában miért tekintenek úgy az emberek más pártok támogatóira mint ellenségre? Arra miért nem gondolnak, hogy csak a véleményük különbözik? Miért úgy hiszik egyes emberek, hogy az a helyes amit ők támogatnak, de ha valakinek más a véleménye egy adott helyzetről, azt miért tekintik már azonnal ellenségnek?
Ezt általánosságba értem.
Ha jobban megfigyeled, akkor ezek az emberek a magánéletükben is ilyenek, nem pusztán a politikában.
Ez szimpla primitívizmus. A másiknak soha nincs igaza, mindig csak nekem.
Szia!
A demoralizálás,a társadalmi különbségek sulykolása pl a tipikus diktatúrák egyik propaganda eszköze.
Többek között ezért is sikertelenek a mostanság szervezett megmozdulások.
1: nincs politikai kultúra
2: Oszd meg és uralkodj! erre vezet: megvezethető népre
3: alapvetően érzelmileg analfabétákat és kommunikációban gyenge embereket képez az iskolarendszerünk és erre büszkék is. Fel sem fogják, mekkora kárt tesznek a gyerekekkel. A "véleményt dugd fel" elv nagyon sok teret hódított és a "nekem van igazam" meg a "soilder mindset" eredménye, ami nagyon a magyar mentalitás része.
4: ismételten "soldier midset" és érzelmi analfabéták (Az érzelmekkel keverik össze a gondolatokat)
Watch and Learn:
Szerintem a válasz sokkal "mélyebben van", mint azt az előttem válaszolók vélik.
Szerintem a válasz abban rejlik, hogy egyszerűen túl alacsony az intelligencia-szintjük. És ez alatt nem az iskolázottságot értem, mert annak igen kevés köze van az IQ-hoz.
Te igazából az öntudatot hiányolod az emberekből, és az objektivitást! Ezekhez pedig nem elég egy 120-as IQ.
Ha jobban megfigyeled, akkor a 72%-os is ezt írta és én is. :)
Nagyon jó kérdés.
De mit vársz egy olyan országban,ahol a parlamenti ülés abból áll,hogy vitáznak,ordibálnak egymással,és cinikusan kioktatják egymást a képviselők?
Nem együtt dolgoznak,egymásért egy jobb országért,hanem egymás ellen.
Főleg mióta 2/3-os többség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!