Egyetértenétek-e egy országesztétikai hivatal létrehozásával?
Nem kérdező, a hülyeséggel nem lehet egyetérteni.
Vay te holnap nekiállsz és végrehajtod? Mert ha nem, miképpen fogsz meggyőzni másokat?
Vagy csak azért tetted fel a kérdést, mert unatkozol?
Úgy gondolom, hogy a stílus szubjektív, a rendezetlenség, elavultság, elhanyagoltság objektív tényezők. Az mindenkinek saját szíve joga, hogy milyen stílusú otthont tart fenn. Az viszont közügy, és vizuális környezetszennyezés, amilyen állapotban az épített környezet fele van itthon. Ütközik a magántulajdon mindenhatósága és a rendezett látványú épített környezethez való jog.
Ha ez a lakosság többségét nem érdekli és nem tartják fontosnak, illetve fontosabb az, hogy az embereket békén hagyják ezzel, akkor meghajlok a többség akarata előtt, mert demokrata vagyok, (na nem az ellenzék által elhasznált értelemben) de szomorú leszek és kicsit irigy a rendezett épített környezetű országokra.
Nem szeretem a személyeskedést. Legyen annyi elég, hogy én a saját otthonommal megtettem, amit kell, felújított, hetente takarított házban élek ápolt, rendezett kerttel.
Ilyen alapon nem.
De 2 külön programot igen. Az egyik szerint akinek csak valami kertje van, legyen benne valami ehető, pl. paradicsom. Ha egyetlen bokor, akkor annyi, hogy mindenki érezhesse az ég és föld különbséget a vásárolt és termelt között.
A másik az lenne, hogy minden ablakban virágozzon muskátli. Egyből jobb kedve lenne mindenkinek, akárki csak ránézne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!