Miért használ Orbán olyan szavakat a parlamentben mint a csicska, cuki stb?
Na meg a nem ő szokott más férfiak szoknyája mögé bújni.
Ez nem kocsma. Ez Az országház, az országgyűlés.
Lehetséges, hogy egyszerű akar lenni, ha ilyen kifejezéseket használ.
Vagy hogy az egyszerű, a legegyszerűbb ember is megértse;
Vagy pedig, hogy azt mutassa a "kisembereknek", hogy "látjátok, én is közületek való vagyok; egy vagyok közületek."
Vagy például, hogy szeret a lehető leg precízebben fogalmazni, és akkor ez a szó írja le a legjobban, amit akar, amit ki akar fejezni.
És így 100%-ban tudja mindenki.
*pl a csicska helyett ha mást használna pl, akkor nem lenne 100%-os. Tehát a pontos leírás, legpontosabban kifejezni leírni szóval, ami tartalmat a beszédében ő át akar adni.
Vagy pl egyértelműsít.
Orbán Viktor is ember az által hogy ilyen szavakat használ számomra szimpatikus mert így sokkal emberibb.
A többi politikus csak nagy fapofával nyomják a nagy komoly szöveget úgy mint egy robot ez nem valami szimpatikus.
De mivel Orbán Viktor egyszerűen lazán beszél olyanokat mond pl mint hogy paprika Jancsi ezért sokaknak szimpatikus mert így bebizonyította hogy ő is csak egy egyszerű ember és ez jó.
Az ellenzék próbál hatás vadász felszólalásokat produkálni, ezekre valami frappáns válasz kell.
Ezek mind azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!