A CEU távozása segíthet megoldani a lakáshiányt?
Ha azt nézzük, hogy ha egy magyar jóskapista költözik fel vidékről, és kezdő fizu gyanánt keres össz-vissz 150 ezer forintot, és valahol kint a francban dél-pesti panelben szobatárssal nyomorog, az igazából nem sokat nyom a latba, bár az is számít. De az, hogy az V. kerületből, abszolút belvárosból elmegy 1600 diák + a hozzátartozóik + az a rengeteg tanár + az akik a CEU miatt még elmennek, zömmel külföldiek, akik eddig magyarok számára megfizethetetlen milliós belvárosi villákban laktak, azok már elég sokat kitehetnek. Ne felejtsük el, hogy a belvárosból indult ki a lakásárrobbanás, ami terjedt ki a külvárosokra is, mivel kiszorultak a magyarok a belvárosból a lakáshiány miatt. Na most ez a folyamat akár meg is fordulhatna, ami jó lenne szerintem, hogy úgy kb. 5000 dúsgazdag külföldi, akiket Soros havi milliókkal pénzel, azok áttelepülnek Bécsbe. Szerintem ez akár az AirBNB-nek is odatolhatna egy kis visszaesést, mert ezeknek a haverjaik nem ide járnának bulizni sem, hanem Bécsbe.
Mindezeket figyelembe véve, az átlagembernek összességében mégis jó a lex CEU törvény? Végül is jóskapistának előnye nem volt semmi belőle, hátránya viszont igen. Lehet itt jönni, hogy micsoda dolog ez, hogy az oktatás szabadságát korlátozza a kormány és hogy ez milyen diktatórikus, meg ez nem egy jogállami húzás meg minden, de ez szerintem azokat az embereket akik nyomorognak a magas árak mellett, ez érdekli a legkevésbé.
"Igen, jövő héttől, egy ezresér fogják utánad dobni a legjobb albikat."
Legalább ne írj butaságokat ha nem értesz hozzá... Kedves kérdező, ne is figyelj rá! 2000 Ft lesz a legjobb 100 albi ára, ez a féléves díj. Gyuritól tudom, kicsit mérges a CEU miatt, de nem rossz gyíkember ő.
Nem fog érdemben változni, mivel csak az a része költözik el Bécsbe, amelyik az amerikai diplomát adja ki...
A közép európai egyetem továbbra is itt marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!