Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi az esélye annak hogy...

Mennyi az esélye annak hogy látjátok hogy szombaton is dolgozni kellene ha behozzák ezt a törvényt? Szerintetek meglesz valósítva?

Figyelt kérdés
2018. nov. 29. 21:48
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én is még egyszer és utoljára elmondom:

Nem, nem hiszem, hogy amelyik munkáltató eddig sem tartotta be a törvényeket, az ezentúl be fogja tartani, de lehet kilépni és lehet a Munkaügyi Bírósághoz fordulni, vagy csendben tűrni, ezt mindenki magának döntse el!

Csakhogy most nem ez a téma!

NEM rendelhetik el a kötelező 400 óra túlórát, mert a törvénytervezet szerint ezt kizárólagosan önkéntes alapon lehet a dolgozótól elvárni. Slussz!

Aztán innentől kezdve ragozhatjátok, hogy ezt ki és hogyan fogja kijátszani, nyilván ugyanúgy, ahogy eddig, de a törvénytervezet amin rugóztok, nem erről szól!

Nyomhatjátok a rémálmaitokat, aki eddig is fos helyen dolgozott, az továbbra is fos helyen fog dolgozni, ahol tojtak a jogaira túlóra ügyben is, aki meg nem az nem és ha óráznia kell, legalább kifizetik.

Erről többet én nem tudok, nem akarok és nem fogok mesélni.

2018. nov. 30. 12:57
 32/37 anonim ***** válasza:

Jól van haver, csak azt nem értem, hogy ha te ennyire tisztában vagy a dolgokkal akkor vajon miért vagy ebben a szituációban

"A rendszerváltás óta nem tudtam sehol 8 órát dolgozni, mindenütt 10-12 óra volt az elvárás és még ki sem fizették, pedig nem ringy-rongy cégeknél voltam egy 123-ik senki."

2018. nov. 30. 13:12
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Azért vagyok, mert az egész ország ebben a helyzetben volt.

Nem munkaidő van, hanem munkafeladat és ezt vagy elfogadtad, vagy kerestél mást.

Pont most akarnak ez ellen tenni, fizetett túlórával azokon a helyeken, ahol eddig ezt ingyen tetted. Ahol eddig nem volt túlóra, ott ezentúl sem lesz, ahol volt, ott fizetniük kell.

De lehet, hogy a sok hőbörgés miatt hagyják a francba és akkor ingyen lehet szopni, mint eddig.

2018. nov. 30. 13:29
 34/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat a normális valaszoloknak. Haszontalant meg pontoztam.
2018. nov. 30. 13:39
 35/37 anonim ***** válasza:

"Pont most akarnak ez ellen tenni, fizetett túlórával azokon a helyeken, ahol eddig ezt ingyen tetted. Ahol eddig nem volt túlóra, ott ezentúl sem lesz, ahol volt, ott fizetniük kell."

Két bejegyzéssel ezelőtt írtad, hogy szerinted sem fogják kifizetni a túlórát ott ahol eddig sem fizették.

2018. nov. 30. 13:52
 36/37 anonim ***** válasza:

Ne fárassz kérlek és ne forgasd ki a szavaimat!

Értelmezd a teljes környezetében az elmondottakat, akkor nem lesznek ilyen megjegyzéseid! Nem kezdem el elölről megint magyarázni, akiben nincs szándék a félremagyarázásra, az megértette.

Azt is leírtam, hogy lesznek akik megpróbálják kijátszani, azok ellen mi a teendő!

További szép napot!

2018. nov. 30. 14:52
 37/37 A kérdező kommentje:
Mit szóltok hozzá h elfogadták a rabszolgatörvényt?
2018. dec. 12. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!