Mennyi az esélye annak hogy látjátok hogy szombaton is dolgozni kellene ha behozzák ezt a törvényt? Szerintetek meglesz valósítva?
Akkor én is még egyszer és utoljára elmondom:
Nem, nem hiszem, hogy amelyik munkáltató eddig sem tartotta be a törvényeket, az ezentúl be fogja tartani, de lehet kilépni és lehet a Munkaügyi Bírósághoz fordulni, vagy csendben tűrni, ezt mindenki magának döntse el!
Csakhogy most nem ez a téma!
NEM rendelhetik el a kötelező 400 óra túlórát, mert a törvénytervezet szerint ezt kizárólagosan önkéntes alapon lehet a dolgozótól elvárni. Slussz!
Aztán innentől kezdve ragozhatjátok, hogy ezt ki és hogyan fogja kijátszani, nyilván ugyanúgy, ahogy eddig, de a törvénytervezet amin rugóztok, nem erről szól!
Nyomhatjátok a rémálmaitokat, aki eddig is fos helyen dolgozott, az továbbra is fos helyen fog dolgozni, ahol tojtak a jogaira túlóra ügyben is, aki meg nem az nem és ha óráznia kell, legalább kifizetik.
Erről többet én nem tudok, nem akarok és nem fogok mesélni.
Jól van haver, csak azt nem értem, hogy ha te ennyire tisztában vagy a dolgokkal akkor vajon miért vagy ebben a szituációban
"A rendszerváltás óta nem tudtam sehol 8 órát dolgozni, mindenütt 10-12 óra volt az elvárás és még ki sem fizették, pedig nem ringy-rongy cégeknél voltam egy 123-ik senki."
Azért vagyok, mert az egész ország ebben a helyzetben volt.
Nem munkaidő van, hanem munkafeladat és ezt vagy elfogadtad, vagy kerestél mást.
Pont most akarnak ez ellen tenni, fizetett túlórával azokon a helyeken, ahol eddig ezt ingyen tetted. Ahol eddig nem volt túlóra, ott ezentúl sem lesz, ahol volt, ott fizetniük kell.
De lehet, hogy a sok hőbörgés miatt hagyják a francba és akkor ingyen lehet szopni, mint eddig.
"Pont most akarnak ez ellen tenni, fizetett túlórával azokon a helyeken, ahol eddig ezt ingyen tetted. Ahol eddig nem volt túlóra, ott ezentúl sem lesz, ahol volt, ott fizetniük kell."
Két bejegyzéssel ezelőtt írtad, hogy szerinted sem fogják kifizetni a túlórát ott ahol eddig sem fizették.
Ne fárassz kérlek és ne forgasd ki a szavaimat!
Értelmezd a teljes környezetében az elmondottakat, akkor nem lesznek ilyen megjegyzéseid! Nem kezdem el elölről megint magyarázni, akiben nincs szándék a félremagyarázásra, az megértette.
Azt is leírtam, hogy lesznek akik megpróbálják kijátszani, azok ellen mi a teendő!
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!