Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez hogy le kell dolgozni a...

Mi ez hogy le kell dolgozni a karácsonyt meg a szilvesztert?

Figyelt kérdés
Ilyen eddig még nem volt, most miért kell ? Ez is ebben a retek országban fordulhat elő.
2018. nov. 29. 16:43
1 2
 11/13 peca1000 ***** válasza:
66%

Legyél főállású vállalkozó, és akkor azokon a napokon ha nem akarsz, nem dolgozol.

Én is ezt teszem :)

2018. nov. 29. 17:50
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Babám, te hány éves vagy?

Amióta az eszemet tudom, a szilveszter mindig is munkanap volt.

Vagy ledolgoztuk előre.

2018. nov. 29. 19:31
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Karácsonyt nem kell ledolgozni. Karácsony december 25-én és 26-án van, ez már nagyon régóta munkaszüneti nap. December 24. nem az, bár már akkor elkezdődik az ünneplés a nagy-nagy családi vacsorával, ajándékosztással, éjféli misén bóbiskolással (vérmérséklettől függően). Idén december 24. hétfőre esik, ezért munkanap-áthelyezéssel hosszú hétvégét alkotnak belőle.

Szilveszter sem munkaszüneti nap. December 31. munkanap, elméletileg végigdolgozod, este jön a haddelhadd, aztán másnap, január 1-jén munkaszüneti nap van. Egyébként se sokan tudnának bemenni dolgozni az után, hogy hajnalig vedeltek és tűzijátékoztak. December 31. ugyanúgy hétfőre esik, mint december 24. (mivel a kettő között mindig egy hét van), ezért ott is munkanap-áthelyezéssel nyúlt meg a hétvége.

2018. nov. 29. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!