Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hány kórházi osztálynak kell...

Hány kórházi osztálynak kell még bezárnia, hogy tegyenek végre valamit az egészségügyért?

Figyelt kérdés

Nem provokálás, 2 tényleg bezár a közeljövőben:

[link]

[link]

2018. nov. 29. 16:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%
Ne is foglalkozz Takáccsal, felesleges. Az igazság az, hogy minden évben kevesebbet költünk GDP arányosan az egészségügyre, hiába növekszik az összeg nominálisan, amibe Takács próbál kapaszkodni. Természetes, hogy az növekszik, mindennek az ára növekszik, ezért nézi minden elemzés a GDP arányos költést. Ráadásul az Orbán kormány akkorát növelt az adóterheken és ne felejtsük a 27% áfát sem, hogy sajnos a Fidesz kormányzás alatt az egészségügyre fordított összeg 30%-a adókra és járulékokra megy el, nem gyógyításra. Az egész azért furcsa, mert 2010 óta állítólag egy ritka jó kormányunk van, nagyon sikeresen kormányoz, nagyon gazdag ország lettünk, jól teljesítünk. Aztán mégiscsak több jutott az államkasszából eü-re előttük. Nem léptek ki orvosok az állásaikból azzal a címszóval, hogy összeomlás közeli állapot van, ez vállalhatatlan egy orvos számára.
2018. nov. 29. 19:02
 12/21 szántóvető ***** válasza:
22%
"2. az éves egészségügyre fordított keret sokkal magasabb, mint a kormányváltáskor volt."-azóta az arányok megváltoztak.Tocsik 804 milliót nyúlt le '96-ban,lett is belóle közfelháborodás és ítéket.ma már 800 milliárdokat lopnak és mindezt legálisan,eu-pályázatok útján.majd a pénz egy részét visszaosztják sógorkoma-jóbarátnak és mindenki jól jár.ja nem,csak egy szűk réteg.
2018. nov. 29. 19:19
 13/21 anonim ***** válasza:
94%
Az a baj, hogy aki például ezek miatt nem szavazna a fideszre, az eddig sem szavazott jó eséllyel. Egészségüggyel/oktatással nem lehet választást nyerni, csak megfélemlítéssel, lejárató kampányokkal, médiabirtoklással, választási rendszer kényünk-kedvünk szerinti felosztásával, emberek butaságának kihasználásával... Amíg tisztességes politizálást próbálnak csinálni, addig egy helyben toporgunk. Szomorú, de ez az igazság. Kb. 1,6 szavazó van, akik nem egyszerűen fideszesek, hanem Orbán-hívők. Ők semmi szín alatt nem gondolnák meg magukat, nekik Viktor az isten. Na, hát ilyennek nem szabadna megesnie semmilyen demokráciában, ez "szektokrácia". Itt ne használnak az észérvek. Itt egy szekta van, meg a vezetőjük, és még pár meghülyített, megfélemlített, akik a migráncshiradót nézik. Ja, és van még egy mindenhol ott levő komment-kommandójuk, hogy terjesszék az igét! Megy a folyamatos szocizás, ballibezés, komcsizás, migráncsozás, sorosozás, stb. Mind az igazság elferdítésén alapszik, kihasználva az átlagember tájékozatlanságát. Kedvencem, mikor az mszp-vel meg Gyurcsánnyal jönnek, mintha csak ezek lennének az alternatívák. :D
2018. nov. 29. 19:32
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
*1,6 millió
2018. nov. 29. 19:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok előfizető, nem tudom megnyitni. A gugliban keresten rá a témára és onnan megnyitotta, nem tudtam, hogy a linket magát nem nyitja meg.

Írd be a google keresőbe a címet: "Felrobbant az egészségügyi dolgozók bére Magyarországon" és kihozza találatként a cikket. Nekem ott simán megnyitja, remélem neked is.

2018. nov. 29. 20:20
 16/21 anonim ***** válasza:
49%

"Az igazság az, hogy minden évben kevesebbet költünk GDP arányosan az egészségügyre, hiába növekszik az összeg nominálisan, amibe Takács próbál kapaszkodni. Természetes, hogy az növekszik, mindennek az ára növekszik, ezért nézi minden elemzés a GDP arányos költést. "

Akkor megismétlem neked is amit már sokszor elmagyaráztam ilyesmi dedós példával:

Ha a havi fizetésed 200 ezer és te költesz belőle 10 ezret sörre, akkor a fizetés arányos sör-költésed 5%-os. Ha 250Ft egy sör, akkor vettél belőle 20 üveggel abban a hónapban. Azonban ha megemelik a fizetésedet és már 300 ezret keresel, mellette 10 ezret költesz már sörre amiből ugyan nem 250-ért hanem 260-ért vetted a sört (ilyen kb. 3% most az infláció), akkor is 38 üveg sört vettél abban a hónapban, pedig a fizetés arányos sör-költésed már csak 3,5% volt.

Hiába jössz a dumával, amikor alacsony az infláció, akkor ilyen mértékű növekedést nem lehet vele magyarázni. 300 milliárdos növekedés kb. 15%-nyi 2010-hez képest, és nem összesen, hanem minden évben ennyivel több. Ahogyan a fejlesztésekre pedig többszörösét fordítják, nem százalékban valamennyivel többet.

De csak próbálkozz, hátha egyszer bejön!

2018. nov. 29. 20:32
 17/21 A kérdező kommentje:
Takács Zs. Már nem azért, de olyan cikket belinkelni, amit mások nem tudnak (nem biztos, hogy el tudnak) elolvasni, felhozni bizonyítéknak, meg hiteles forrásnak, nem gondolod, hogy nem helyénvaló?
2018. nov. 29. 20:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Az alsó csatolmány azt írja, hogy "december végéig zárNÁK be".

Máshonnan lehet tudni, hogy 3 orvos szülésin van, 1 veszélyeztett terhes. Egy a családjához költözik, és egy már idős ehhez a terheléshez, elmegy egyszerű orvosnak. Az utóbbiakról azt mondták, hogy korábban tervezett volt, erre az időre.

A "bezárás" meg pontosan azt jelenti, hogy csak a Honvédban születetteket ÉS a sürgősségieket látják el. Igazából korlátozottan működnek, nem fogadnak nem sürgősségi külsőket, amíg a kismamák vissza nem jönnek dolgozni, vagy nem találnak mást.

2018. dec. 5. 18:40
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves 18-as!

Szerinted normális az, hogy az ország első kórházában be kell zárni egy osztályt, mert nincs benne orvos?

És közben azt is tudjuk, hogy a sürgősségin is folyamatos válsághelyzet van.

2018. dec. 5. 21:27
 20/21 anonim ***** válasza:

Mivel pontosan leírtam hogy én meg tudtam nyitni a cikket és miképpen, nevetséges a kötözködésed.

Ha ennyit nem vagy képes megtenni, az már szimpla kötözködés.

2018. dec. 5. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!