Hány kórházi osztálynak kell még bezárnia, hogy tegyenek végre valamit az egészségügyért?
Én sem vagyok előfizető, nem tudom megnyitni. A gugliban keresten rá a témára és onnan megnyitotta, nem tudtam, hogy a linket magát nem nyitja meg.
Írd be a google keresőbe a címet: "Felrobbant az egészségügyi dolgozók bére Magyarországon" és kihozza találatként a cikket. Nekem ott simán megnyitja, remélem neked is.
"Az igazság az, hogy minden évben kevesebbet költünk GDP arányosan az egészségügyre, hiába növekszik az összeg nominálisan, amibe Takács próbál kapaszkodni. Természetes, hogy az növekszik, mindennek az ára növekszik, ezért nézi minden elemzés a GDP arányos költést. "
Akkor megismétlem neked is amit már sokszor elmagyaráztam ilyesmi dedós példával:
Ha a havi fizetésed 200 ezer és te költesz belőle 10 ezret sörre, akkor a fizetés arányos sör-költésed 5%-os. Ha 250Ft egy sör, akkor vettél belőle 20 üveggel abban a hónapban. Azonban ha megemelik a fizetésedet és már 300 ezret keresel, mellette 10 ezret költesz már sörre amiből ugyan nem 250-ért hanem 260-ért vetted a sört (ilyen kb. 3% most az infláció), akkor is 38 üveg sört vettél abban a hónapban, pedig a fizetés arányos sör-költésed már csak 3,5% volt.
Hiába jössz a dumával, amikor alacsony az infláció, akkor ilyen mértékű növekedést nem lehet vele magyarázni. 300 milliárdos növekedés kb. 15%-nyi 2010-hez képest, és nem összesen, hanem minden évben ennyivel több. Ahogyan a fejlesztésekre pedig többszörösét fordítják, nem százalékban valamennyivel többet.
De csak próbálkozz, hátha egyszer bejön!
Az alsó csatolmány azt írja, hogy "december végéig zárNÁK be".
Máshonnan lehet tudni, hogy 3 orvos szülésin van, 1 veszélyeztett terhes. Egy a családjához költözik, és egy már idős ehhez a terheléshez, elmegy egyszerű orvosnak. Az utóbbiakról azt mondták, hogy korábban tervezett volt, erre az időre.
A "bezárás" meg pontosan azt jelenti, hogy csak a Honvédban születetteket ÉS a sürgősségieket látják el. Igazából korlátozottan működnek, nem fogadnak nem sürgősségi külsőket, amíg a kismamák vissza nem jönnek dolgozni, vagy nem találnak mást.
Kedves 18-as!
Szerinted normális az, hogy az ország első kórházában be kell zárni egy osztályt, mert nincs benne orvos?
És közben azt is tudjuk, hogy a sürgősségin is folyamatos válsághelyzet van.
Mivel pontosan leírtam hogy én meg tudtam nyitni a cikket és miképpen, nevetséges a kötözködésed.
Ha ennyit nem vagy képes megtenni, az már szimpla kötözködés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!