A kormánynak ezt a szörnyű túlórákkal kapcsolatos tervezetét cégek lobbizták ki?
Szerintem, elképzelhető,hogy ezt az ökör javaslatot olyan magyar és nemzetközi vállalatok lobbizták ki,akik nem akarnak bérfejlesztésekbe fogni,ebből adódóan nem tudnak új munkaerőt toborozni, hanem a jelenlegit akarják kizsigerelni.
Viszont, ezzel csak az érintett vállalatok fognak rosszul járni,ugyanis a megmaradt munkavállalók is otthagyják őket.
Mellesleg,az a 3 éves időkeret a túlórák kifizetésére, nevetséges.Még 1 év is sok.3 hónapra kellene maximalizálni.
Elképzelhető, hogy pár ilyen simlis magyar vállalkozó, meg olyan multik, amik tényleg komolyan veszik a BCC-t (best cost country) kezdett lobbizni emiatt.
Én erre csak azt tudom mondani ezeknek a cégeknek, hogy ellehet innen menni.Előbb utóbb úgyis ellehetetlenül a működésük.
Bizony, így működik a piacgazdaság, a versenyképtelenek elhullanak.
Te fideszimádatból doktoráltál max, nem közgázból. :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!