Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek tényleg többet...

Az emberek tényleg többet akarnak dolgozni a jelenleginél vagy a Fidesz rosszul taktikázik?

Figyelt kérdés
A tervek szerint egy héttel megkurtítanák az államigazgatásban dolgozók alapszabadságát, s a versenyszférában is jelentősen növelnék az elrendelhető túlmunka idejét. Ez szerintem elégedetlenséget szítana, s muníciót adhatna a jelenleg padlón lévő baloldalnak. Ennek csak akkor látom értelmét, ha a Fidesz megunta a kétharmadot...

2018. nov. 24. 14:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%

Nekem több ismerősöm azt mondta,ha ennél többet kell dolgozni,akkor húz külföldre.

És nem csak fiatalok,50 felettiek is ezen az állásponton vannak.

2018. nov. 24. 16:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a tetvek azt várnák el,hogy a 150-250 ezres albérletekért ne 5 napon,hanem 7 napon keresztül dolgozz,és akkor megtudod fizetni!

Rabszolgatartás.

Közben meg maguknak emelik a fizetést,az olimpikonoknak,meg mindenkinek,aki nem munkából él mindent növelnének.

Ezt kizsákmányolásnak hívják.

2018. nov. 24. 16:30
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj hogy nő a túlmunka óraszáma mint lehetőség, de ne lehessen kötelezni a dolgozókat !
2018. nov. 24. 16:37
 14/21 anonim ***** válasza:
58%
#14: Szerintem meg igenis baj, senkit nem lenne szabad ennyit dolgoztatni, akkor sem, ha ő ehhez hozzájárul, sőt ha kifejezetten kéri is, mert káros az egészségre.
2018. nov. 24. 16:45
 15/21 anonim ***** válasza:
69%
Van károsabb dolog is az egészégre mint a munka.
2018. nov. 24. 16:47
 16/21 anonim ***** válasza:
50%
Az mennyivel egészségesebb, ha a munka után beül a kocsmába inni valaki?
2018. nov. 24. 16:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem tetszik az elképzelés, de azért nem árt tisztában lenni a dolgokkal. A 3 éves munkaidőkeret, valamint az évi 400 óra túlóra egyenlőre csak egy törvényjavaslat, egyáltalán nem biztos, hogy konkrét törvény lesz belőle. 2017 tavaszán egyszer már tervben volt a 3 éves munkaidőkeret bevezetése, aztán a szakszervezetek nyomására nem lett belőle semmi. Most sem lesz másként, hiszen a szakszervezetek már most tiltakoznak a tervezet ellen. De még ha át is vinnék a javaslatot a parlamenten, akkor sem lenne kötelező érvényű, hiszen ahogy eddig is, a munkaadók dönthetnek, hogy munkaidőkeretben foglalkoztatják a dolgozókat, vagy nem. Amelyik cégnél pedig van helyi szakszervezet, ott csak annak a beleegyezésével lehet bevezetni a munkaidőkeretet.
2018. nov. 24. 16:55
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az mennyivel egészségesebb, ha a munka után beül a kocsmába inni valaki?"

Most komolyan valakit a túlórázás tart vissza az alkoholizmustól?

Nevetséges vagy.

Igen is káros a rengeteg túlóra.Egészségügyi gondok lesznek,és azt az állami egészségügy fogja orvosolni.

Azt nekem ne mondja senki,hogy a mai,fejlett világban 8 óra munkával nem lehetne megélni.Amit az felett dolgozik valaki,azt nem magáért teszi,hanem másokat tart el vele.

2018. nov. 24. 17:04
 19/21 anonim ***** válasza:
Az emberek utálják az államigazgatásban dolgozókat, akiket amúgyis kormánytisztviselőknek hívnak, így azt a 40.000 embert leszámítva csak plusz szavazatokat hoz a Fidesznek. Ők amúgyis szét voltak szivatva az utóbbi években, nem hiszem, hogy a Fidesz számolna velük.
2018. nov. 24. 17:32
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az egész országot szerintem csak az érdekli, hogy neki jó legyen. A vasárnapi boltzár egy kis kényelmetlenséget okozott az emberek zömének, míg a kereskedelemben dolgozó párszázezer embernek nagyon jól jött. De mindenki csak magára gondolt, hogy milyen kényelmes vasárnap bevásárolni, a kereskedelmi dolgozó meg nyugodtan tönkremehet a vasárnapi munkával, széteshet a családja...

Nem fog senki a másik sajnálata miatt a Fideszre szavazni. Az emberek még azt is megszavaznák, hogy minden banki dolgozó, hivatalnok dolgozzon vasárnap, mert ez nekik jobb lenne.

2018. nov. 24. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!