Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem vezet be a kormány...

Miért nem vezet be a kormány minden híradónak valamilyen "jó hír kvótát" vagy a sok szörnyűség helyett miért nem adnak olyan adást, ami motiválná az embereket?

Figyelt kérdés
A politikai hírekhez nem nyúlnék, oké, az legyen, de ezenfelül van egy csomó felesleges és szomorú hír. Ezt lelőtték, azt megkéselték, elütötte az autó, elgázolta a vonat stb stb... Ezek fontos, szomorú dolgok, de miért kell őket a híradóban adni? Hiszen akinek köze van hozzá, mert családtag, ismerős vagy akármi, az úgyis megtudja... Miért terhelik ezzel az embereket? Helyette miért nem adnak pozitív híreket? Pl. magyar gyerekek sikerei ilyen-olyan versenyen (tudom, hogy ilyen is van, DE minden rossz helyett jó lenne) vagy ha ezt nem, miért nem adnak pl motivációs előadásokat? Pl biztos lennének sikeres fiatal - vagy akár nem fiatal - vállalkozók (most ne jöjjön senki cinikusan Mészárossal, nyilván nem úgy értettem), akik szívesen elmesélnék, hogy hogy lettek sikeresek a munkájuk által vagy egyéb motivációs trénerek előadásokat tartanának. Szerintem ez sokkal egészségesebb lenne és motiválná a társadalmat.
2018. nov. 23. 18:44
 1/2 anonim ***** válasza:
46%

mert a "rossz hírekről" nem tudomást venni csak szőnyeg alá söprés effektus.

attól még megtörténtek.

pont ezért gusztustalan mikor egy hírportál csak a mézes mázas hírekről számol be, és a valóságot meg elhallgatja.

a balesetek hírértéke is lehet egyfajta elrettentés a gyorshajtástól vagy az ittas vezetéstől.

amiről te beszélsz a "sikerekről" arról szoktak lenni külön 20-30 perces riportok az erre szolgáló műsorokban. egy híradóban 1-2 perc nem elegendő egy ilyen hírérték megfelelő kifejtésére.

2018. nov. 23. 18:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem minden kvóta rossz, helytelen. Vannak napok, amikor semmi jó nem történik, és vannak napok, amikor több "pozitív" dolog is történik. Ez az élet. És ennek megfelelően vannak a hírekben is a dolgok. Amikor kis orrszarvú születik, bemondják, amikor valami szép kiállítást nyitnak, azt is.

Esetleg több szép, jó, hasznos -és különleges, kiemelkedő- dolgot kéne csinálni, amiről hírt lehet adni. Ha meg mégis van elég jó hír is, akkor be kell küldeni, szólni kell.

2018. nov. 24. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!