Akik kimentek Angliába vagy az osztrákokhoz, németekhez szóró lapozni, mosogatni stb. azok miért szólnak bele folyamatosan a magyar aktuálpolitikába?
Csomó helyen olvasom, hogy "kintről" szidják a kormányt úgy hogy azt se tudják mi van itthon, közben azért próbálják éreztetni nekik menyire bejött az élet a mosodába.
Szerintem ha valaki elhagyja az országot, az ott politizáljon ahol gazdasági migránsként dolgozik.
"ötször annyit keresünk mint Te drágám"
Már vártam mikor dobja be valamelyik ezt a kártyát :)
""kintről" szidják a kormányt úgy hogy azt se tudják mi van itthon"
Honnan tudod, hogy nem tudjuk mi van otthon?
Amúgy egyszerű a válasz, én azért tehetem meg, mert magyar vagyok, aki onnan jött, aki ott élt, akinek ott vannak a barátai és családtagjai. Ezen kívül lehet nem tűnt fel, de nem a XX. században élünk, ahol napokat kell várni, hogy egy hír eljusson ide. Rengeteg forrás van, Ripost, Origó, 888, Index, Hvg, Portfolio, 444, 24, helyi hírportálok, bármikor visszahallgathatjuk a miniszterelnököt, minisztereket, ellenzékvezetőit, különböző közéleti vagy egyszerű civil embereket.
Szerintem, ha az ember nem foglalkozik a hazájával, ahonnan jött, azzal csak az ország veszít, hiszen elhalványul a remény, hogy visszaköltözzön, hiszen csak egy múló emlék marad.
Ezen kívül én úgy vélem, hogy a magyarok többsége tisztában van azzal, hogy a dolgok nem egyik napról a másikra fognak változni és elhagyod csak félévre Magyarországot, aztán már nem is fogsz ráismerni az országra.
Remélem kielégítő választ adtam, ha nem kérlek fejtsd ki, hogy mi hiányzik, viszont engem érdekelne, hogy milyen alapon döntöd el, hogy ki a gazdasági migráns és ki nem? Miért lesz jobb, ha cenzúrázod bizonyos magyarok véleményét csak azért, mert neked nem tetszik?
Te nagyokos a politika miatt kényszerültek oda nem jó kedvukbol!
Mellesleg valszleg egy részét a megkeresett pénznek itthon költik el és lakást is itthon akarnak venni majd....
Ellenben a patyolgatott erdélyi kárpátaljai és vajdasagiak nem itt élnek közük nincs az országhoz( igen nincs közük, a nemzethez van közük de nem az országhoz) és mégis bele.gathatnak a MI belugyeinkbe.
Az eus választáshoz is mi közük van? Pláne a vajdasági és a karpataljaiaknak.... A saját országuk mégcsak nem is eus.
Minden országban fejlődés nyugalom van itt még ezek a bohócok csináljak a fesztivált.
Gondolkozz el h most is egy bűnözőt tartogatnak itt....
Én Szaúd-Arábiába akartam szavazati jogot üwg az ottani forumokon bíráltam volt a bírálhatót, szóval el is mentem a követségre akartam jogokat, ha már oda megyek ne üres kézzel és kötelezettségekkel az annyira konzervatív lenne csak úgy oda menni, aztán mondták már neten, hogy nem így működik, csináltam egy facebook csoportot ahol tüntetést akartam szervezni a Szaúdi alapjogokért, erre 1 év után sem került sor mert egyedük vagyok mint tag..
Aztán jött az ötlet, hogy akkor felhagyok ezzel. Pedig ott akartam élni. Jó meleg van. Most mondhatnám, hogy mindenki a állampolgársága szerinti helyre szóljon be ,de akkor nekem lőnének, szóval muszáj utáknom a honfitársaimat attól leszek szabadelvű. Hesstegfreesaudarabia!!
"Te nagyokos a politika miatt kényszerültek oda nem jó kedvukbol!"
Ez azért relatív, ahány ember annyi történet. Ugyanúgy elhagyhatod az országot a politika miatt, mint kalandvágyból, karrier szempontjából, család, szerelem és még lehetne sorolni.
Én például nem szimpatizálok a jelenlegi kormányzópárttal, de akkor is kijöttem volna, ha én általam támogatott párt vezetné az országot.
Amikor kijöttem akkor azzal az elhatározással költöztem, hogy egyszer visszamegyek.
De nem akartam egy romhalmazba visszaköltözni, ezért érdekelt a magyar aktualpolitika.
Most már annyira nem érdekel, mindenki hülyének tartott h miért akarok visszamenni.
Addig amíg a kormány, bármelyik is az sorossal meg migransokkal van elfoglalva az igazi problémák helyett én nem megyek haza.
Különben nem fura, hogy a kiköltözöttek 90%-a vagy leszarja mi van otthon, vagy kormány, és kozhangulatellenes. Mert ami gyűlölködés meg szardobálás otthon megy mind az EU mind a migránsok ellen olyan országba nem akarunk hazaköltözni.
Én nem Fidesz ellenes vagyok, hanem a buta agymosastol irtózok, amit viszont a Fidesz gerjeszt.
Lehet itt nyomatni hogy meg kéne vonni a szavazati jogot a kivandoroltakkal szemben, de nem fog megtörtenni, amíg nincs a diktatúra rendesen kidolgozva, sajnáljuk. Addig is lehet arra számítani, hogy külföldi magyarok fogják megdonteni a hülyeség hatalmát otthon!
Én speciel 28 évesen kiköltöztem. Hogy miért ? Mert kitanultam egy tisztességes szakmát amivel otthon ~180-190 nettot keresek. Ennyi pénzből nem tudok a szüleimtől elköltözni csak akkor, ha vadidegenekkel osztozok egy lyukon, nem jutottam egyről a kettőre és autót sem tudtam vásárolni. Itt nem írom le mennyit keresek(nehogy az legyen hogy hencegek), de egyedül bérlek egy másfél szobás lakást, autóval járok és minden hónapban megtudom vásárolni bármilyen kis heppemhez tartozó eszközt.
ÉS hogy miért érdekel a magyar aktuálpolitika ? Mert annak ellenére, hogy van pénzem érzem azt hogy nem otthon vagyok. És szeretném, ha otthon is ilyen jól megélhetne a magyar :)
Mert ott születtek, van tapasztalatuk a magyar helyzetről, és talán mert szeretnének még visszatérni. Azért szavaznak, hátha egy jobb életre tudnak visszajönni.
Szóval azt mondod ezzel a háborgással, hogy ne szavazzanak? Vagy ne politizáljanak? Miért gondolod, hogy valaki elköltözik a határon túlra és azonnal nem tud semmit a magyar politikáról? Attól még te sem leszel jobb politikában csak mert te helyben veszed a kenyeret. Vagy mivel értesz te többet hogy mi folyik otthon? Onnan, hogy tudod mennyire szánalmas a fizetésed? Onnan, hogy mennyire drágák az ételek a fizetéshez képest? Képzeld, ők is tudják akik kiköltöztek.
A szád meg ne sírjon, csak mert nekik összejött, neked pedig nem a külföldi élet, és végképp nem kell ilyen lekezelő módon egy mosogatóról. Ott több fizetést adnak mosogatásért, mint otthon egy diplomás értelniségnek például.
Ha pedig ennyire nem akarod, hogy a határon túlról politizáljon valaki, akkor pedig ideje szót ejteni a felvidékiekről, erdélyiekről, vajdaságiakról és a kárpátaljaiakról. Ugyanis ők azok a személyek akik tv2-ből tudják a politikát, és a kultúrán és a nyelven kívül semmi közük a magyar politikai helyzethez, sokuk még nem is volt ebben az országban, mégis több joguk van szavazáskor mint az elmenekült magyarországi magyaroknak. (Leveles szavazás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!