Jelenleg elvileg mennyi menekültet kellene befogadnia a magyar államnak? Mert ugye ez folyamatosan változik.
Amikor kezdődött a hajcihő, akkor 1200ról volt szó, majd lement 800ra.
Én úgy tudom ezt a kvóta ötletet dobták is a fenébe azóta, mondván nem született egyetértés az EU Parlamentben.
De egyébkénét sem ideiglenesen, se állandóra nem kellett volna befogadni senkit, csak a státuszukat kellett volna elbírálni, hogy mehetnek-e németbe, vagy sem.
Ha az EU politikája kapcsán kérdezed, akkor a 2015-ös belügyminiszteri Tanács döntése értelmében Magyarországnak 1300 menedékkérőt kell átvennie Olaszországtól és Görögországtól, hogy tehermentesítsék ezen periférikus államokat. Magyarország fellebezett a döntés ellen, úgy tudom még nincs bírósági döntés.
Aztán a Bizottságnak volt egy terve egy állandósított migrációs áthelyezési mechanizmusra, amit nálunk kötelező betelepítési kvótaként emlegetett a kormány. Ennek értelmében Magyarországnak át kell venni az EU-ba érkező menedékkérők 1,8%-át (évi 100 ezer fő esetén 1800 ember, 1 millió érkező menedékkérő esetén 18000 fő). De úgy tűnik ez a terv a magyar népszavazástól függetlenül is elhal.
Kerdezo, azt tudod hogy a 90es evek elejen ~40e iraki menekult volt az orszagban?
Most meg 1000tol befostunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!