Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem sántít az...

Csak szerintem sántít az index "cégvezetőből bécsi reptéri rakodómunkás" cikke? Csak a "tipikus magyarozás", magyarok mocskolásának egy újabb példája?

Figyelt kérdés

[link]

Pl. hogy a magyarok nem köszönik meg, ha visszaadsz valamit, a magyar főnökök röhögnek az alkalmazottakon, kokainoznak, és bármit megtehetnek a cégek, amúgy is bunkó szarok vagyunk és már csak ezért megéri elkotródni innen, az emberek mentalitása miatt stb. szóva a tipikus közhelyek.

Nem erős állítások ezek?

Ami sántít:

Először azt írja a cikk, hogy havi nettó 2300-2800 eurót keres, aztán írja, hogy 1800 euró az alapbér (itt már nem írja, hogy ez nettó lenne) ami csak túlórákkal megy fel az előbb említett összegre, ha esetleg valaki lebetegszik és be akarsz menni helyette. Tehát ez minden hónapban előfordulna ilyen nagy mennyiségben, és ekkora kapacitása van ennek az embernek, hogy mindig ennyit tud túlórázni, hogy 50%-okkal megnő a fizetése?

A cikk elején ráadásul írja, hogy nettó egymilliót keresett cégvezetőként, és most ugyanennyit kap, ami amúgy egyik számmal sem stimmel, ráadásul nem is beszéltünk a 2 ország közti fizetések vásárlóerejéről, bár ezt most hagyjuk, amúgy is azt állítja, hogy ingázik.

A másik dolog ami nekem nem stimmel, hogy nekem is rengeteg ismerősöm ment ki fehérgallérosként, de sikerült hasonló fehérgalléros munkát találniuk. Pedig még csak cégvezetők sem voltak, csak programozók, acca képesítéssel rendelkező könyvelők stb. Nem hiszem el ezt az egészet, hogy egy cégvezető egoja egyik napról a másikra ekkorát változik, hogy repülőgép budikat pucol.

A végén azt leszögezném, hogy nem vagyok fideszes, meg az országot sem akarom mosdatni, problémáit elbagatelizálni. Van gond bőven, van hova fejlődni nyugathoz képest bőven. Viszont ez a cikk sántít, és a tipikus magyarozástól borsódzik a hátam.

2018. nov. 21. 20:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%
Ausztriában van 13-14. havi fizetés, szóval ha a kedvezményeket nem számoljuk akkor is kijöhet az egymillió nettó saccperkábé, nyilván nem forintra pontosan kell érteni azt a kifejezést, hanem megközelítőleg egyezik a két fizu. A napi 8 órás állásnál meg azért bőven van lehetőség túlórával kitolni, nem annyira irreális az. És miért ne lennének ilyen emberek? Le van írva a cikkben, hogy pont a vezetői pozícióból lett elege, nem programozó volt aki programozóként akar dolgozni csak normális munkakörülményekkel. És miért ne unhatná meg ezt és mehetne el fizikai dolgozónak? Most ez kapcsolja ki, néhány évet lehúz aztán nyugdíjas, nem érzem annyira őrültnek az urat.
2018. nov. 22. 10:35
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

"Ausztriában van 13-14. havi fizetés, szóval ha a kedvezményeket nem számoljuk akkor is kijöhet az egymillió nettó saccperkábé"

Akkor se jön ki, az meg mindent elárul, hogy írtam az Indexnek, aztán kaptam egy nagy büdös semmit, nem mondják el a munkahely nevét, mert nem mert bla bl blk :)

Szal most már szinte tuti hogy kamu.

2018. nov. 22. 12:38
 13/15 anonim ***** válasza:

#12: Már miért mondanák meg neked? Én se mondanám.

A cikket egyébként simán elhiszem, vannak cifrább dolgok is itt Abszurdisztánban.

2018. nov. 22. 12:59
 14/15 anonim ***** válasza:

"12: Már miért mondanák meg neked? Én"

Mert normálisan kérdeztem.

Mi van akoor, ha elmondja, talán összedől a világ?

Ez a cikk kamu.

Ennyi

2018. nov. 22. 13:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Ismerősöm osztrákiában szállodai takarító. A magyar vendégek balhésabbak az átlagnál, bunkók és nem hagynak borravalót a szobában... Az alkalmazottak egymást túrják, a főnökök rabszolgahajcsárok, bár ez az osztrákokra is igaz. Magyar magyarnak farkasa.
2018. nov. 23. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!