Ha Nemeth Sàndor lelkesz szerint jò a fidesz, akkor hogyhogy a hazi csatornaja az ATV inkabb balra hùz?
Azért mert ez egy odadobott csont a baloldalnak hogy nesze neked érezd hogy van saját szellemiségű tv adód.
Ha veszélyben lenne a hatalom akkor hirtelen irányt tudna váltani, mint oly sok médium a közelmúltban.
Ez elég bonyolult...
A Hit Gyülekezet eleinte az SZDSZ-t támogatta (a rendszerváltáskor és utána pár évig). Aztán amikor az SZDSZ-nek már nem sok esélye volt, akkor az MSZP-t.
Ekkortájt lett tulajdonrésze is az ATV-ben, ha jól tudom - azelőtt csak műsoridőt vettek.
Hogy aztán hogyan és miért pártoltak át a Fideszhez, azt nem tudom pontosan. Gyülekezeti tagok azt szokták mondani, hogy "mert a Fidesz támogatja a leginkább az evangélium ügyét", vagy valami ilyesmi. - De ezt igazából úgy kell érteni, hogy a muszlim bevándorlókkal leginkább a Fidesz áll szemben, ugye kerítés, törvény... Mert ugyebár ha elözönlenék az országot a muzulmánok, akkor leigáznák a keresztényeket, vagy nem is értem, mitől félnek igazából.
És persze azt is tudjuk, hogy nem tíz- vagy százezrek akartak/akarnak Magyarországon élni, emiatt is indokolatlan ez az aggály szerintem.
A Hit Gyüli nagyon is jól tudja, hogy a Fidesznek nem sok köze van a kereszténységhez, az evangéliumhoz - vagy legalábbis régen még tudta.
Úgyhogy szerintem ez az egész ide-oda forgolódás szimplán csak politikai és anyagi érdekből történt részükről.
Innentől kezdve kétféleképpen magyarázható az ATV is; de az esélyesebb válasz az, hogy az ATV nézőinek döntő többsége nem nézné többet a csatornát, ha az hirtelen kormánypártivá válna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!