Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar átlagfizetésből hogy...

Magyar átlagfizetésből hogy lehet élni?

Figyelt kérdés
A többség havi 1-200 ezret keres, ez csak vegetálásra elég, még ha van saját ingatlan akkor is. Ebben az országban mikor lesznek olyanok a fizetések, mint mondjuk Ausztriában?

2018. nov. 18. 16:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%

aki képezte magát az évek során, az bőven megél ma Magyarországon.

anno családi okok miatt abba kellett hagynom a középsulit 11-ben.

17 évesen elkezdtem dolgozni 8 általánossal, később leérettségiztem, technikumot végeztem, több OKJ-s képzést is megcsináltam.

jelenleg 32 évesen 380-410 ezer között keresek szakemberként. jövőre saját céget alapítok amit a megspórolt pénzemből és a kedvező vállalkozói hitelből fogok elindítani.

nyilván könnyebb szapulni a kormányt a távhős meleg panelból, mint tenni azért hogy több pénzt keressen az ember.

kaptam ajánlatot az USA-ba munkalehetőségként, 25 dolláros órabérbe (havi 1,2 millió körüli fizetés) heti 5 napos munkaidőbe, de nem mentem mert évente max 1-2 alkalommal tudtam volna haza utazni a családhoz, és ha minden jól megy pár év múlva itthon is ki tudom termelni ezt a "fizetést" magamnak.

akarat kérdése minden, nem pedig a monitor mögül picsogni egész évben.

2018. nov. 18. 17:10
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
A magyar fizetésből nem lehet megélni, maximum valami albérletben lehet vegetálni kenyéren meg vízen. De tapsoljunk továbbra is a fidesznek. Kereshetnénk 8-szor ennyit is, ha nem lopnák el a nagy részét.
2018. nov. 18. 17:33
 13/23 anonim ***** válasza:
5%
A minimálbér ma Magyarországon 47 ezer forint, ami ugyan szerény, de biztos megélhetést biztosít minden állampolgár számára. Ausztriában magasabbak a bérek, igaz, viszont ott az árak arányosan többször magasabbak, mint a magyar árak. Így Ausztriában összességében nehezebb a megélhetés mint Magyarországon!
2018. nov. 18. 18:08
 14/23 anonim ***** válasza:
42%
A kötelező legkisebb bruttó minimálbér összege 2018. január 1-jétől: 138 000 Ft, a garantált bérminimum 180 500 forint. ( A 430/2016. (XII. 15.) Korm. rendelet írja elő.)
2018. nov. 18. 18:11
 15/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
40%

"Koplárovics Béci: Legfeljebb bruttóban 230 az átlagfizetés, ez nettóban alig több, mint a fele."

Egyrészt tényleg nettóban 230, ha nem érted, hogy ez hogy jön ki, akkor nem ismered az átlag fogalmát, vagy ha a fogalmát ismered is, a lényegét nem. Igazából semmi értelme amúgy átlagfizetésről beszélni, elsősorban azért, mert darabra valószinűleg sokkal többen keresnek alatta, mint felette, jó eséllyel pontosan annyit meg alig. Másrészt jelenleg maximum 33,5%-ot vonnak le a fizetésből adóra (azaz a nettó a bruttó 66,5%-a), tehát a nettó fizetés az kb 2/3-a a bruttónak, ami azért (szintén matekóra jön!) több, mint a fele. Amivel esetleg keverheted a dolgokat, az az, hogy a bruttó jövedelmed után a munkáltatód még fizet járulékokat. Ennek (hívjuk szuperbruttónak) tényleg kb a fele a nettó jövedelmed.

2018. nov. 18. 19:30
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon függ a körülményektől is. Ha egyedül vagy egy kis lakásban, főleg sajátban, akkor az átlag alatti fizetésből is megélsz. Ha 5 gyereket kell eltartani 3 szobás albérletben Budapesten, akkor meg milliárdosnak kell lenni.
2018. nov. 18. 20:39
 17/23 anonim ***** válasza:

a 3assal értek egyet.

nincsenek pártfüggetlen szakszervezetek,vagy mint ausztriában munkás kamara,akik keményen és komoly jogi következményeket is kilátásba helyezve kiállnának a dolgozókért.

ami van hasonló az nem pártfüggetlen,tehát csak névleg-mutatóban van.

amíg ezen a téren nem lesz fejlődés,addig a munkáltatók többségének a dolgozó csak egy kihasználható,cserélhető tárgy marad.

2018. nov. 18. 20:40
 18/23 anonim ***** válasza:
82%
11-es! Az inkább az akarat kérdése, hogy a kérdésre válaszolunk, vagy saját képzelt sikerességünkről nyáladzunk egy kört.
2018. nov. 18. 21:22
 19/23 anonim ***** válasza:
4%
#11: 32 évesen nettó 400 ezer körüli fizetés, és te ezt soknak gondolod és büszke vagy rá? Na ez jól jellemzi a mai Magyarországot.
2018. nov. 18. 22:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
#19 menj el Borsodba és kérdezd körbe az embereket, hogy nettó négy kiló ugye mennyire csöves már?
2018. nov. 19. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!