Magyar átlagfizetésből hogy lehet élni?
aki képezte magát az évek során, az bőven megél ma Magyarországon.
anno családi okok miatt abba kellett hagynom a középsulit 11-ben.
17 évesen elkezdtem dolgozni 8 általánossal, később leérettségiztem, technikumot végeztem, több OKJ-s képzést is megcsináltam.
jelenleg 32 évesen 380-410 ezer között keresek szakemberként. jövőre saját céget alapítok amit a megspórolt pénzemből és a kedvező vállalkozói hitelből fogok elindítani.
nyilván könnyebb szapulni a kormányt a távhős meleg panelból, mint tenni azért hogy több pénzt keressen az ember.
kaptam ajánlatot az USA-ba munkalehetőségként, 25 dolláros órabérbe (havi 1,2 millió körüli fizetés) heti 5 napos munkaidőbe, de nem mentem mert évente max 1-2 alkalommal tudtam volna haza utazni a családhoz, és ha minden jól megy pár év múlva itthon is ki tudom termelni ezt a "fizetést" magamnak.
akarat kérdése minden, nem pedig a monitor mögül picsogni egész évben.
"Koplárovics Béci: Legfeljebb bruttóban 230 az átlagfizetés, ez nettóban alig több, mint a fele."
Egyrészt tényleg nettóban 230, ha nem érted, hogy ez hogy jön ki, akkor nem ismered az átlag fogalmát, vagy ha a fogalmát ismered is, a lényegét nem. Igazából semmi értelme amúgy átlagfizetésről beszélni, elsősorban azért, mert darabra valószinűleg sokkal többen keresnek alatta, mint felette, jó eséllyel pontosan annyit meg alig. Másrészt jelenleg maximum 33,5%-ot vonnak le a fizetésből adóra (azaz a nettó a bruttó 66,5%-a), tehát a nettó fizetés az kb 2/3-a a bruttónak, ami azért (szintén matekóra jön!) több, mint a fele. Amivel esetleg keverheted a dolgokat, az az, hogy a bruttó jövedelmed után a munkáltatód még fizet járulékokat. Ennek (hívjuk szuperbruttónak) tényleg kb a fele a nettó jövedelmed.
a 3assal értek egyet.
nincsenek pártfüggetlen szakszervezetek,vagy mint ausztriában munkás kamara,akik keményen és komoly jogi következményeket is kilátásba helyezve kiállnának a dolgozókért.
ami van hasonló az nem pártfüggetlen,tehát csak névleg-mutatóban van.
amíg ezen a téren nem lesz fejlődés,addig a munkáltatók többségének a dolgozó csak egy kihasználható,cserélhető tárgy marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!