A fidesz szavazótábora miért nagyrészt nyugdíjas és nem fiatalok?
"Mivel nem egy "haladó" lázadó és divatosan liberális párt, természetes hogy sok fiatal nem rá szavaz."
Mármint ezek a fiatalok?
A világon olyan még nem volt, hogy nyugdíjas elégedetlenkedők kormányokat döntögettek. De olyan volt sok, itt is, hogy elégedetlen fiatalok tették. A fiatalok hevesek, türelmetlenek, tapasztalatlanok (azaz olyanba is belevágnak, aminek a kimenetele bizonytalan), ezért tőlük ez a lépés természetes.
A probléma csak az, hogy a gyakorlat azt mutatja, sehol nincsenek ilyen fiatalok. Ám ha a Fidesz szervez öndicsőítésre tüntetést, ott bizony vannak rendesen. Teszik tönkre az oktatást, pár fiatalon kívül a többit nem izgatja, hogy a jövőjét teszik tönkre.
És én a saját tapasztalataimnak jobban hiszek, mint akik azt bizonygatják, hogy a nyugdíjasok tartják a Fideszt hatalmon.
Mivel a kérdés ez volt, hogy "A fidesz szavazótábora miért nagyrészt nyugdíjas és nem fiatalok?" és ez tényszerűen nem igaz, így nem értem a mondandódat.
MINDEN korcsoportban a fidesz a legnépszerűbb párt még most is. Mivel a fiatalabb generáció száma némileg alacsonyabb az idősebbekénél és a fiatalok közében a támogatottsága kicsivel alacsonyabb, mint az idősebbek között, így szám szerint is kevesebb a nagyon fiatal támogatója, mint a nyugdíjas.
De ettől még a szavazótáborában van az összes 40 év felettinek a 45%-a is és a 40 év alatti szavazók több, mint 35%-a is. Már persze ha a fidesz-kdnp-ről beszélünk. Vagyis nem, nem nagyrészt nyugdíjasok a szavazóik, mert a 60 év alattiak jelentős része is a szavazótáborukhoz tartozik.
A momentum az csak, amelyiknek nincsen érzékelhető támogatottsága az idősebb korosztályban, de minden más parlamenti pártnak vannak jelentős számban szavazói minden korosztályból.
A reakcióm nem a cikkről szólt, hanem a hozzám szóló állításáról, hogy tévedtem a kérdezőnek adott válaszban.
Márpedig nem, nem tévedtem - csak 2 külön dologról van szó. A kérdés hamis, nem igaz a benne foglalt állítás, és az a link sem igazolja. Pontosan azt mutatja amit részletesen leírtam.
Ettől még igaz az amiket leírtál.
Nem kell tőle tartanod, hogy olyan leszel, mint a fideszre szavazó nyugdíjaok.
Neked már most sincs elegendő belátásod és értelmed, idővel még kevesebb lesz. Esélyed sincsen arra, hogy később értelmesen tudj dönteni hiszen most sem értesz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!