Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 50-100 év múlva több cigány...

50-100 év múlva több cigány lesz, mint magyar? Mi lesz Magyarországgal ezekben az időkben, ki fog dolgozni? Felfal minket a cigányság?

Figyelt kérdés
2018. nov. 5. 23:40
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Pont hogy a te felfogásod van egy kisgyerek szintjén, személyeskedsz, általánosítasz, szerinted az összes magyar önző, néhány mondatból egy egész személyiségrajzot készítesz és azt tényként kezeled. De még mindig nem fogtad fel, hogy összemosod, legalábbis az elején összemostad a nemzést a neveléssel, hiába tagadod:

Miért nem vállalsz több gyereket kérdező? Ha egy cigány fel tud nevelni 4-5 gyereket, te is fel tudnál nevelni 2-3 gyereket, nem? Annyira sem vagy képes mint egy cigány? Akkor megérdemled hogy eltűnj a süllyesztőben.

A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 37%-ban hasznos válaszokat ad.

Igazából azt hiszel, amit akarsz.

2018. nov. 10. 11:19
 22/31 anonim ***** válasza:
21%

"50-100 év múlva több cigány lesz, mint magyar? Mi lesz Magyarországgal ezekben az időkben, ki fog dolgozni? Felfal minket a cigányság?"

Városban élek, itt a cigányok sokat fejlődtek az utóbbi 20 évben. Mind rendes ruhában jár, a gyerekek is. Az asszonyok tolják a babakocsikat, viszik a gyereket orvoshoz, vásárolnak, a gyerekek tiszták, és iskolába járnak. Régen mosdatlanul rohangáltak az utcán, felügyelet nélkül, egyszál semmiben, néha mesztelenül is, ilyet 20 éve nem láttam.

Most van munkájuk, dolgoznak a piacon, gyárakban, aluljárókban árulnak, elvállalnak a környéken minden munkát még a fiatalabbak is. Van egy fiatal cigány gyerek, 17 éves, segít kertészkedni, bármire meg lehet kérni, a rozoga sufnit is ő bontotta le nekünk. Az igaz, hogy az idősebb testvére drogokkal kereskedik (feltehetően), de legalább nem lopnak. Sok cigány errefelé illegális autóműhelyt üzemeltet (feltehetően nem bejelentett vállalkozás), de ebből szépen betatarozták a házukat, és kicserélték a nyílászárókat. Sok cigány dolgozik építkezéseken, de ismerek családot, akik kiköltöztek Németországba is, és ott dolgoznak. Lehet hogy nem bankszektorban dolgozik a cigányok jelentős része, vagy kutatólaborokban, de megfelelő iskoláztatással szép lassan fel lehet zárkóztatni őket.

Az, hogy többen lesznek-e, mint magyarok, szerintem van rá esély. Rengeteg magyar értelmiségi vándorolt ki csak az elmúlt egy évben is! Magyarország kormánya focistadionokkal nem tudja itthon tartani az embereket.

2018. nov. 10. 11:39
 23/31 anonim ***** válasza:
55%
Az lesz mint Bulgáriában.
2018. nov. 10. 17:15
 24/31 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=JeY4CVNMhOU

https://www.youtube.com/watch?v=Jw2ekJO9xSo

https://www.youtube.com/watch?v=UUjA67brQTU

Majdnem polgárbáború lett.

A megmozdulás Katunica városából indult és átterjed Szófiára.

2018. nov. 10. 17:30
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, hogy itt többen mennyire védik a megélhetési gyerekgyártókat... A gyerek "megcsinálása" és nevelése igenis két különböző dolog, akár tetszik, akár nem. Sok szülő alkalmatlan a gyereknevelésre, nem csak a cigányok között. Arányaiban azonban sokkal több van a cigányoknál... Arról nem is beszélve, hogy náluk teljesen természetes az, hogy rokonok élnek nemi életet egymással, aminek következtében sokkal nagyobb arányban vannak szellemileg-testileg visszamaradott gyerekek (erről pl. Jeszenszky Géza volt külügyminiszter is értekezett, akit aligha lehet szélsőségességgel vádolni). Lehet, hogy van nàluk is egy lassú fejlődés, de ez elég szűk körre terjed ki és ezzel a tempóval kb. 100 év se lenne elegendő. Azt pedig nem nevezném sikernek, hogy valaki nem lop, hanem drogot terjeszt... Persze a politikai vezetés is hibás, mert ezzel a problémával nem igazán akar szembenézni, hanem tűzoltásszerűen csinál gyorsan valamit, ha nagy baj támad (pl. olaszliszkai lincselés, gyöngyöspatai "etnikai konfliktus"). Igazából szerintem senkinek nincs megoldása a problémára, csak igyekeznek a szőnyeg alá söpörni. Aztán egyszer csak robbanás lesz... akkor, amikor egyes régiókban a cigányok aránya eléri a "kritikus tömeget". Persze akkor már az egy másik vezetés problémája lesz majd...
2018. nov. 10. 19:41
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Kevesebb mint 50 év, már most az 5 évnél fiatalabb gyermekek 25 százaléka cigány. A magyarok jóval alacsonyabb arányban vállalnak gyermekeket, ha vállalnak akkor is, általában egy vagy két kölyköt. Továbbá a magyarok jóval nagyobb arányban húznak ki külföldre.

Nem felfal minket a cigányság, hanem mi öljük meg magunkat.

2018. nov. 26. 18:40
 27/31 anonim ***** válasza:
2006-ban aztjósolták, hogy 2050re a lakosság 13-15%-a lesz cigány, persze akkor még nem látták előre, hogy 2009-ben kezdődik egy nagy kivándorlási hullám. Egyébként a cigányok termékenysége csökken. A 70-es évek elején még 4 gyerek jutott egy cigány nőre, 90-es évek elején 3,3 a 2000es évek elején pedig 3,0. Persze ezek nem pontos, csak megközelítő adatok. De valószínűleg az elmúlt 20 évben is csökkent a termékenységük, mert nagyobb arányban dolgoznak, képzettebbek lettek stb. De ígyis 2x annyi gyereket vállalnak, mint a magyarok.
2018. dec. 2. 23:37
 28/31 anonim ***** válasza:
61%
Egyáltalán nem csökken a cigányok között a termékenység, csak nem jelentik be, ha kölykeznek.
2018. dec. 3. 07:36
 29/31 anonim ***** válasza:
Ha nem jelentik be, akkor nincs családi támogatás sem, szóval érdekeltek hogy bejelentsék.
2018. dec. 4. 20:08
 30/31 anonim válasza:

Szertnék üzzeni a kérdezőnek és a kedves válasz adóknak :)

19 éves félig Roma félig Török származású vagyok,Budapesten élek.Mikkor Mo-ba költöztünk meglepődéssel fogadtam a Magyar emberek kedvességét és megértő felfogásukat.Azonban sajnos nekem is megkkelet tapasztalnom azokank az embereknek a rosszindulatát akik a hiradóban látják hogy a Roma ember lopott és egykalap alá teszik az egész romaságot.Kédezem én mivan azokkal a Roma féfiakkal akik a Városotokat építették fel,kiknek köszönhetően meleg lakásban lakhatok,kik tisztán tartják utcáitokkat.Felfoghatatlanak tartom azt hogy nem veszitek észre ki s ki vesz el tőletek! A magyarok szerint mind feljebbvaló nép a tiétek akkor gondolom a történelemmel sincs semmi gáz :) a romaság 200 évvel elötettek itt volt és megkezde az életett a Kárpátmedencében,akkor most ki is lopott kitől? Én semmilyen szinten nem valom a gyülölet semmilyen fokát,rengeteg magyar barátom van és számíthatnak rám úgy ahogy én is rajuk! Amit viszont le tudtam szürni ideköltözésem napjától hogy a magyar ember nyakig van a legcsípősebb csalánban és a csalódotsag családtaglett minden családban....Miért rombolunk ha építhetünk is? Mindenki gondolkozon el egy kicsit!

2018. dec. 7. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!