Miért nem értik meg az emberek, hogy nem az adott párt politikájával van a baj, hanem az emberek viselkedésével?
Röviden. azt mondod, hogy nem a recepttel van a baj, az szuper lenne, csak az alapanyag nem jó hozzá. Azaz kutyából nem lesz szalonna!
Ez szép és igaz is, csak mi értelme annak a receptnek - eszmének, ideológiának - ha nem veszi figyelembe, hogy milyenek az emberek?
Akkor tehát mégis csak a recepttel van a baj.
Hiába szeretnél Pekingi kacsát készíteni és hiába van extra jó recepted hozzá, ha bizony csak kecskehúsod van, akkor abból nem lesz semmi jó.
Olyan recept - olyan ideológia kellene, amelyik az emberek számára jó és velük, közöttük megvalósítható. Mert ezen a Földön emberek élnek.
"Baj van, hogy aki hatalomra kerül, az rögtön megváltozik, és már nem az emberek érdekeit nézi, hanem a sajátját."
Igen, erre találták fel a demokráciát, hogy amikor ilyesmi történik, akkor felkel a nép a tolvaj zsarnok ellen és kicsinálják.
De ha valahol ez nem történik meg, azért nem a demokrácia a hibás, hanem a szóban forgó nép.
Meg lehet nézni például a skandináv államokat. Ott teljesen jól működnek a dolgok.
Haverom mesélte, hogy már nagyon fárasztotta őt az egyik svéd gyerek és felküldte őt a hegyre, hogy nézze meg, ott van-e. Az meg fogta magát és elindult fel a hegyre megnézni, úgy kellett utána futni, hogy álljon meg, hova megy, ez csak egy poén volt. Aztán megkérdezték tőle, hogy mégis mire számított, hogy lenne ott fenn a hegyen a haver, amikor itt van lent? Erre azt válaszolta a svéd, hogy ő azt hitte, hogy mire ő felbaktat, addigra a többiek felmennek kocsival és ott fognak rá várni és nem értette, hogy minek mondták ezt neki, amikor nem is akartak elindulni kocsival és miért akarták őt átverni. de azt is hallottam már, hogy nem bírtak kicserélni egy villanykörtét és villanyszerelőt hívtak hozzá és fizettek is neki, ami ott teljesen normális. Az egy ilyen nép, nekünk magyaroknak ez elképzelhetetlen.
Szóval azokról simán el tudom képzelni, hogy amilyen ártatlanok és naivak, ott tud működni a demokrácia, ha viszont ilyen ügyeskedő, nagypofájú férgekkel akarod megcsinálni, mint amilyenek a magyarok, akkor tényleg nem működik. Ez van.
Vagy megszokod vagy elmész te is északra.
Nézd, én mondtam, hogy el kell menni északra. A magyarok nem fognak neked megváltozni, abban biztos lehetsz.
Az emberek viselkedését a neveltetésük és tapasztalataik határozzák meg. Aztán az egyes emberek megtapasztalják más emberek viselkedését és ez befolyásolja kicsit a sajátjukat is. Így megy mióta ember létezik.
Nem azt kellet volna mondanod, hogy az emberrel van a baj? Hogy képes viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!