Ha Magyarország háborúba keveredne, és besoroznák a hadra foghatókat, akkor a határon túli magyarokat is behívnák?
Ne keverd az állampolgárságot és a nemzeti identitást.
És főleg ne álltalánosits, ilyen téren.
Nekünk itt a felvidéken szavazati jogunk nincs, nincs engedélyezve a kettős állampolgárság. Azt leszámitva, hogy Orbán felujit néhány templomot meg stadionépitest támogat és ennyi, senki nem hivta ide senki nem kérte rá. Senki nem tartja neki a markát....Felmegy bennem a pumpa akár hányszor meglátok egy Orbán féle oriásplakátot bármely Dél-szlovákiai városban.
Annak ellenére, hogy magyar vagyok a Magyar államhoz jogilag közöm nincsen. Nem sorozhatnak be. Hogy a kettős állampolgárokkal mi a helyzet arra én is kiváncsi lennék.
"de ha valami állampolgársághoz kapcsolódó kötelességük lenne, akkor ők hirtelen másik ország állampolgárai lennének?"
Remélhetőleg van annyi eszük, hogy így tennének, és nem kockáztatnák az életüket olyan alakokért mint te, vagy a 49%-os.
Már csak technikailag sem kivitelezhető hogy behívják katonának - szerintem.
Így aztán marad a nyugdíjfelvétel, a támogatás és cserébe a Fideszre szavazás!
Orbán már mindenkit megutáltat mindenkivel - a barom politikájával!
"Őket állítanám az első sorba golyófogónak meg aknakeresőnek."
Én a pávagyermekeket.
Milyen háborúba? És mit értünk "keveredés" alatt?
Ha honvédelemről lenne szó, gyanítom, hogy többen jelentkeznének, mint határon belülről. Sajnos.
Az állampolgársági eskü/fogadalom szövege így szól:
"Én, ............. esküszöm/fogadom, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. Magyarországnak hű állampolgára leszek, az Alaptörvényt és a jogszabályokat tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom."
Tehát azt vállalták, hogy erejükhöz mérten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!