Ki mondja azt hogy lehetetlen ma a fiataloknak ingatlamt szerezni?
A "működésképtelen" rendszeredben sokkal könnyebb volt ingatlant vennem mint az előtte lévő szenvedésben! Szülők nélkül (sajna nincsenek) egyedül.
De nem gyere cipó hamm bekaplak, volt 9 év spórolás (fizetős főiskola, albérlet és munka mellett).
Szóval még lehet csinálni, nem rinyálni kell hanem dolgozni. (tudom jobb lenne a non-stop romkocsma).
Persze a 110 milliós 4 szoba, 75m2, Bp. Belváros az nem ment volna (nem is akartam). De ment a 65 m2 2 szoba kis ház nagy kert, megyeszékkhely. 9 millió.
Ami már 3 szoba 95m2 és 18 millió.
És csak 15 év hitel havi 70 törlesztő.
Nem az elérhetetlen kellene elsőre ostromolni.
"Természetesen privát üzenetekre szívesen válaszolok"
Levelező társat keresel?
#11: Ha jól látom, te sem Budapesten vetted meg a lakásodat. Márpedig azért 9 év spórolás után egy megyeszékhelyi lakás, 65 négyzetméterrel, 2 szobával, mindezt 15 éves hitellel, az nem ugyanaz a kategória.
Szerintem nem szükségszerű, hogy elérhetetlen legyen valakinek a saját városában ingatlant vennie.
Hát nekem nem esett jól a 36%. Alacsony volt a sáv.
Leszarom lölöt, nekem is több marad. Többet dolgozom, többet tanultam így is többet fizetek.
Olyan rendszer kellene mint az osztrák.
Minden fullon van államilag támogatott lakásokkal, az elmúlt 5 évben évente kb 15000 ilyen épül. A feltétele annyi hogy éves szinten ne keressen többet az igénylő mint 25-45 ezer eu (konstrukciótól függően).
Pl az egyik opció hogy befizetsz egy önerőt, onnantól 10 évig nagyon alacsony áron bérled a lakást, a bérleti díj egy része pedig megy a vételárba, azaz nem ablakon kidobott pénz. 10 év után felajánlják megvételre, már a bérleti díjakkal csökkentett áron. De tovább is lehet bérelni, akár addig is amíg a bérleti díjakból kifizeted a vételárat és tied a lakás.
Amúgy én se értem mi ez a nagy lelkedezés a 18%-ról 15%-ra történő csökkentés miat.
Ha keresek bruttó 400 ezret, akkor abból 60 ezret kell jelenleg szja formájában állambácsinak adnom (a munkáltatóm adja).
Ha ez 18% lenne, akkor nem 60 ezret vonnának le minden hónapban, hanem 72 ezer.
Nem tudom hogy a többsévos adózás idején mekkora öszeg felett került az ember ebbe a kategóriába, de azt a 12 ezer különbséget, ekkora összeg esetén, a foriont akkori vásárlóereje mellett nem érzem égetverő különbségnek.
Plusz a Fidesz alatt lett a 25%-os ÁFA-ból 27%...
Meg lett még itt ott egy-egy százalékkal több némely járadék, ami a bruttóból van leszámolva.
"Amúgy én se értem mi ez a nagy lelkedezés a 18%-ról 15%-ra történő csökkentés miat.
Ha keresek bruttó 400 ezret, akkor abból 60 ezret kell jelenleg szja formájában állambácsinak adnom (a munkáltatóm adja).
Ha ez 18% lenne, akkor nem 60 ezret vonnának le minden hónapban, hanem 72 ezer."
Szelektív a memóriátok!
A 36%-os adósáv az elfelejtődött?
A minimálbér 69ezer és 82 ezer volt, ha éves szinten többet kerestél (bruttóban) mint a minimálbér kétszerese akkor egyből 36% volt az szja az e feletti keresetre!
A mostani számoknál ez kb azt jelenti hogy a bruttó 280ezer feletti keresetednek ugrana a 40 %-a!
#19!
A minimálbér adómentessége.
Az adójóváírás
A 20%os felső áfa kulcs is elfejetődött?
Ennyire szelektív a memóriád?
az is felejtődött, hogy 36%ba csak a béred egy része esett egy határ felett?
az is felejtődik, hogy 2010 óta egy raakat új adót csináltak, amik kihozzák, hogy a végén nem hó elején veszik el a pénzed hanem hó végére ÁFA meg illetékek formájában
a buta trógernek aki csak addig lát hogy mennyi kápé megy a számlára azt meg lehet vezetni így
ha kicsit tájékozódsz már nem eszed meg, hogy most kevesebbet adózol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!