Miért van az, hogy a magyar ingatlanárak/albérletárak mindig olyanok, hogy csak épphogy meg lehessen élni? Csodálkoznak, hogy a fiatalok kimennek inkább?
Jönnek itt a béremelkedéssel, de az semmire sem jó ha az árak is emelkednek folyamatosan. Itt nálunk az a szokás, ha növekszik 20 ezer forinttal az átlagfizetés akkor drágul is minden, a lakhatás ára, a bolti árak, a benzin ára, a szolgáltatások ára, meg minden. Tehát a magyar az mindig úgy jön ki, hogy a hónap végére nem marad semmi. Külföldön ez rohadtul nem így van azért. A legtöbb helyen a lakhatás az az átlagfizetés 20-25%-a, a bolti árak a helyi fizetésekhez képes fillérek, és csak a luxus az ami drága. Tehát pl. ha minden nap elit étteremben akarsz kajálni, az drága külföldön is. De a gyors kaja, a street food az olcsó.
Miért van az, hogy külföldön sokkal jobb az élet?
"sőt legtöbben szakmával vagy diplomával mennek."
Itt Londonban IT-sként azt tudom neked mondani, hogy az itt, pont egyelő a 0-val.
Az a most végzett hegesztő, víz-gáz szerelő, kőműves egy kukkot se tud angolul, tehát hiába van szakmája, semmi tapasztalata, és nyelvtudása, tehát jöhet robotnak 500-750 fontért/hét.
heti 150 lakhatás
heti 80 kaja
És ebben nincs benne semmi más, se sör se közlekedés se semmi.
Szóval egy egyszerű szakmunkásnak se egyszerű ám itt kinn, pláne hogy sok magyar stb vállalkozót látok már és ők alkalmazzák, és nem fizetik ám túl őket.
Diplomás?
Igen aki IT, Mérnők, a többi mehet mosogatni.
"Külföldön még nem csak egy kulimunkás, hanem egy szociális segélyen élő sem tömegszálláson lakik, hanem saját albérletben."
Az lehet, csak ott egy albérlet fosabb mint itt egy szálló.
Nagyon nem jól tudod.
Angliában is emelkednek az árak (és nem szólnak előre) A fizetésed meg marad amennyi volt. A lakhatás is évente emelkedik, mivel itt kint csak fél / 1 évre köthetsz szerződést. Maradhatsz ,csak minden évben új szerződést kell kötni. Ez azzal is jár, hogy évi szerződéskötési díjat is kell fizetni.
Én pl szerződéskötési díjért minden évben fizetek 90 fontot (nem jár vissza)
Hogy írtad? Átlagfizetés 20-25%-a az angliai lakhatás?
Nos ez nagyon nem így van.
Én egy kisebb angliai városkában élek. Itt az átlagfizetés olyan 1200-1300 font havonta. 2 szobás lakás ára 600 fonttól indul, de inkább 750-800 font havonta. Erre még jön a havi council tax amit én pl havi 140 fontot fizetek. (nagyjából ennyi máshol is) a rezsi még nincs benne..villany, gáz, víz, telefon, internet parkolási díj etc..
Én jól keresek, de majdnem az egész havi fizetésem elmegy csak ezekre. Enni még nem is ettünk.. AKkor miről is beszélünk??
ma 19:26
Amikor azt írtam, hogy én jól keresek akkor nem az átlagfizetésre gondoltam. Hál istenek én a szakmámban dolgozom, és én az itteni angol fizetésekhez is mérten jól keresek.
De a tapasztalatom az, hogy sokan tényleg minimálbért kapnak, vagy nulla órásak.
Hál istenek a férjem is jól keres, így mi nem panaszkodunk. Igaz mi nem is élünk nyolcadmagunkkal egy szobában. Mint írtam mi lakást bérelünk.
"Ilyen a piac. Ha többet keresnek az emberek, felmennek az ingatlanárak is. "
Pláne,ha még a kormány mesterségesen feltolja a CSOK-kal.
"Adott egy narancssárga csimpánz, aki eddig minden nap kapott 10 darab banánt, viszont ebből 3-at odaadott az állatkertnek a tartásdíjért.
Néhány évvel később a csimpánz már 12 banánt kap naponta, viszont ebből 6-ot kell odaadnia a tartásdíjért.
A narancs csimpánz viszont meg van győződve róla, hogy mivel 12 darab banán kerül a kezébe minden nap, ezért jobban él.
Itt a mese, fuss el véle."
Hát igen,erre voltak az "emelkedik a minimálbér" plakát.
50 IQ-val rendelkező idiótáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!