15 millióra emelik a CSOK-ot. Ez mennyire fogja még tovább feltolni az ingatlanárakat?
Igen,először én is arra gondoltam,hogy nőni fognak az albérletárak,és az ingatlan is.
Viszont a másik oldalról pedig azon gondolkodom,hogy lesz-e erre fizetőképes kereslet.
Mert hiába lesz támogatás,ha szűk lesz az a réteg,aki olyan tőkével rendelkezik,hogy belevághasson ebbe az egészbe.
Tovább fog nőni.
Ez egy támogatás, az mindig tolja.
Ez ugyan olyan, hogy ha holnap plusz millióval emelik a Csokot, akoor az ki fog jönni megint az árakon.
"Az üzemanyag túlzottan olcsó."
Szerintem meg drága. Nézd 5 évvel ezelőtt 100 dollár körül volt egy hordó olaj most 50 körül van. az üzemanyag ára mégis ugyan annyi mint akkoriban. Ezt hogy magyarázod? Drágább lett a hordó vagy mi?
Ez nem ingyen pénz hanem egy kamattámogatottként csúfolt hitel. Fogjátok már fel a k***rva életbe!
A lakásárak már most olyan szinten vannak, hogy a minimális önerő megszerzése utáni óriási hitelekkel tudja csak ezt a vevők túlnyomó része fedezni. Máshogy nem igazán.
Azt javaslom, aki belemegy egy csokba/hitelekbe az rendelkezzés kiugróan magas jövedelemmel és törlesztés közben takarékoskodjon is. Nagyon meg kell ezt gondolni
Az üzemanyag alapára kimondottan olcsó. A rajta lévő jövedéki adó + a rekordmagas ÁFA miatt annyira drága. Ja, és az ÁFA nem az alapárra megy, hanem a jövedéki adóval növelt alapárra. Igen, koma, az adó után is adót fizetsz...
Viktor csókja: ha adott lakáskínálat mellett növeled a lakosság lakásvásárlásra fordítható pénzmennyiségét, az meg fogja növelni a lakások árát.
Nem a csok amegoldás, legalábbis nem ilyen formában!
Szerintem ez a ballépés, meg a lakásáfa egy átlagos új lakás árát simán meg fogja dobni 5-6 millióval.
Szóval kinyírták az LTP-t, amit mindenki használhatott, helyette tolnak még 5 millió hitelt a gazdagok alá, hogy abból meg tudják venni a 30 helyett 35 milliós kéglit.
Kösz, Viktor, leülhetsz, egyes!
Ott tartunk, hogy míg 4 éve megvehettél egy megyeszékhelyen egy jó állapotú házat a kertvárosban 18 millióért, addig ma ugyanez a ház legalább 30 millióba kerül, hála a hülye CSOK-nak.
A középréteg szépen eltűnik, maradnak a kőgazdagok, meg a csórók.
"Az üzemanyag túlzottan olcsó."
Melyik országban? Az USA-ban vagy Dubaiban biztos, de itt ugyan nem!
"Azt javaslom, aki belemegy egy csokba/hitelekbe az rendelkezzés kiugróan magas jövedelemmel és törlesztés közben takarékoskodjon is. Nagyon meg kell ezt gondolni"
Két féle ember veszi fel a CSOK hitelt: az, aki igazából nem szorulna rá, mert tele van pénzzel és ki tudja csengetni a 10-15 millió önerőt, ami kell és a nagyon ostoba, aki legyárt 3 gyereket, aztán felveszi a hitelt és napról-napra vegetálva él, mert alig tudja fizetni.
De a középréteg, akinek nincs óriási tőkéje, de esze viszont igen, az nem fog kérni ebből, mert lenullázná anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!