Miért sírják vissza sokan a szocializmust?
"#7 attól hogy te a létminimum alatt élsz (de netre meg platformra azért látom még futja) ne a kormányt okold.
bár tudom ez a könnyebbik út, a 4 fal közül szapulni mindent és mindenkit."
Belgiumban élek már 6 éve, de ne zavarjon.
#10 nos, igen.
egyre több helyen olvasom, vagy személyesen hallom, hogy a mai fiatalok egy része mindenre az államtól várja a megoldást.
mondjuk az is igaz, hogy sokkal nagyobb nyomás nehezedik rájuk mint évekkel-évtizedekkel ezelőtt.
a média, a marketing, vagy az influencerek (véleményvezérek) nagyon nagy befolyásoló tényezők az életükben, és én azt vettem észre hogy inkább negatív irányba terelik őket mint pozitívba.
"Belgiumban élek már 6 éve, de ne zavarjon."
nem zavar. sehol nem írtad hogy te hol élsz, és hogy honnan szerzed az információt hogy Magyarországon mindenki létminimum alatt él.
viszont ezek szerint akkor elég rosszak a forrásaid, ha úgy informálnak hogy itt mindenki létminimum alatt él.
bírom az ilyen megmondó embereket akik (állítólag) nyugaton élnek évek óta de "naprakészek" a magyar helyzettel, és szívükön viselik a polgártársaik életét.
Nem tartom jogosnak,a "ne számíts az államra" felszólalást azután,hogy a fizetésed több,mint fele az államhoz kerül vissza.
Igen is az állam a ludas abban,hogy sokan rászorulnak.
Lásd mi van az oktatással.
Lebutított oktatással miféle öngondoskodást vársz?
"Miért sírják vissza sokan a szocializmust?"
Gondolom azért mert akkor még a jelenlegi politikusok csak felszopóként szerepeltek a közéletben, nem nettó rablóként.
Akkor is voltak hajléktalanok, csak eldugták őket, ne legyenek szem előtt. A szocializmus pedig magában hordozta a bukás csíráit, semmilyen kapitalista mesterkedés nem szükségeltetett hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!