Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják sokan rossznak...

Miért gondolják sokan rossznak a szocializmust?

Figyelt kérdés

Akkoriban sokkal jobb volt minden.

A munkásemberekért sokkal jobban kiállt az állam.

Akkoriban nem dolgoztatták félholtra az embereket a gyárakban, mint most a "versenyszférában", illetve az orvoshiány sem volt olyan súlyos, mivel nem nagyon tudtak kivándorolni.

Egy orvosnak esküje van, nem azért lesz orvos, hogy milliomos legyen, hanem azért, hogy életeket mentsen.

A szocializmusban simán tudott az ember házat építeni, könnyen összerakta rá a pénzt, felvett egy kis hitelt is, amit vissza is tudott fizetni és lett egy otthona.

Manapság mi van?Az állam túl hosszúra engedte a bankok pórázát, gyakorlatilag átverik az embereket, félretájékoztatnak.

A másik ami még jobb volt a nyugalom.

Régen engedély , beleegyezés kellett, hogyha valaki olyan dáridót akar tartani, ami késő estig tart.

Meg, manapság nem büntetik meg azokat, akik elkezdik a falat vésni hajnali 4 órakor a 3. emeleten, ezzel felébresztve mindenkit a lakásban.

Nekik is külön engedély kellene.

Egyáltalán nem jó dolog ez a demokratikus baromság, hogy "mindenki csináljon, amit akar"

Legyen minden szabályozva, kelljen engedély az olyan tevékenységekhez, mely a többség nyugalmát megzavarja.

2015. máj. 17. 16:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
2015. máj. 17. 16:47
 2/17 anonim ***** válasza:
Az első három sorból lerí, hogy egy ironizáló jobboldalival van dolgunk, aki, mikor nem ironizál, pont azt fejtegeti miért rossz a szocializmus, tehát egy olyan kérdést tettél fel, amire már tud(ni véled) a választ, mi értelme ennek?
2015. máj. 17. 16:50
 3/17 anonim ***** válasza:
Áhh, a jó öreg álszentség. Nem jó az, ha MÁSOK azt csinálnak, amit akarnak. Természetesen ha az államnak épp azzal lenne gondja, amit te akarsz csinálni, akkor máris lenne problémád.
2015. máj. 17. 16:50
 4/17 anonim ***** válasza:
Kipróbáltuk, nem működött, van még kérdés?
2015. máj. 17. 16:51
 5/17 A kérdező kommentje:

Kipróbáltuk és működött.

Teljesen jól működött.

Azért omlott össze, mert a szovjet politikusok ügyetlenek voltak.

2015. máj. 17. 16:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen viszont kérdés: ha így igaz, ide miért nem disszidált senki nyugatról? Mert innen oda mentek sokan, ide ők mégsem jöttek, holott velünk szemben ők szabadon utazhattak. Ezt az ellentmondást oldd fel.
2015. máj. 17. 16:54
 7/17 anonim ***** válasza:
Az a tökéletes rendszer ami nem veszi figyelembe az emberek tökéletlenségét, nem tökéletes
2015. máj. 17. 16:56
 8/17 anonim ***** válasza:
85%

Nem volt verseny, ez olyan jó szerinted? Igen, tényleg milyen remek dolog, hogy egy adott termékszférában gyakorlatilag egy cég dominálta a piacot, konkurencia híján pedig elég volt egyfajta dolog kidobnia a piacra, ezáltal pedig olyan limitált volt a választék országszerte, mint egy falusi éjjelnappaliban.

Gondolom nem vagy egyetemista, mert akkor a tanáraid elmesélték volna, hogy az ő idejükben a hallgatók csaknem fele a káderek kölyke volt, akiket a párt hátszelével küldtek be, ezzel pedig elvették a helyet azoktól, akik a tudásukkal sokkal inkább megérdemeltek volna egy helyet, arról nem is beszélve, hogy valamilyen pártszervezet tagjának kellett lenned, hogy egyáltalán bekerülhess.

Az építkezésekről csak annyit, hogy a statisztikák ugyan úgy ábrázolják, hogy hetvenes, nyolcvanas években nagyobb volt az építőipar teljesítménye, de ezalatt nem azt kell érteni, hogy a magánépítkezések voltak ennek a mozgatórugói, hanem az állami megrendelések szaporodtak meg. Akkortájt épültek azok a rendkívül ízléses lakótelepek, amik kifejezetten egy célt szolgáltak: olcsó munkaerő tárolása.

A rendszerváltás előtt is voltak bankok, minő meglepetés, és képzeld, akkor is átßbaszták az emberek fejét. A bankok célja lényegében a hülye emberek rászedése, azokból meg sosem volt hiány, ha az emberek legalább fele elolvasná rendesen a hitelnyilatkozatot állítom csődbe mennének a bankok, mert senki nem venne fel tőlük hitelt. A bankok mindig is csak lazán kötődtek az adott államhoz, nem az állam irányította őket. Ez most sincs máshogy és akkor se volt.

"A másik ami még jobb volt a nyugalom.

Régen engedély , beleegyezés kellett, hogyha valaki olyan dáridót akar tartani, ami késő estig tart.

Meg, manapság nem büntetik meg azokat, akik elkezdik a falat vésni hajnali 4 órakor a 3. emeleten, ezzel felébresztve mindenkit a lakásban.

Nekik is külön engedély kellene. "

Mintha egy nyugger írta volt ezt, de komolyan. A Szomszédokban hallottam utoljára ilyen panaszt. Igen, szégyellem magam, hogy néztem, már vezekeltem is érte.

A szocializmussal az volt a legnagyobb baj, hogy az állam ész nélkül vette fel a nemzetközi kölcsönöket, hogy fenntartson egy aránylag jó életszínvonalat. Az akkori államvezetés tudta, hogy mire ki kell fizetni a kölcsönöket, ők már valószínűleg halottak lesznek, így a gond le van tudva. Ezeket a kölcsönöket a mai napig fizetjük- Kádár meg a többiek ezekkel a kölcsönökkel vették meg a magyar népet kilóra, ezzel tették őket kezesbáránnyá és ezeknek a birkáéknak a kölkei, azaz mi fizetünk az ő hibáikért.

ennyit a csodás szocializmusról, ha van még egyéb álmod róla szívesen összetöröm azokat is.

2015. máj. 17. 16:59
 9/17 anonim válasza:
0%

"Egyetlen viszont kérdés: ha így igaz, ide miért nem disszidált senki nyugatról? Mert innen oda mentek sokan, ide ők mégsem jöttek, holott velünk szemben ők szabadon utazhattak. Ezt az ellentmondást oldd fel."

Ez a nyilas fattyú már nagyon sokszor jött a fenti variációjával de megnyugtatom, hogy semmit nem bizonyít ugyanis mindig is voltak nyughatatlan, kóbor, bajkeverők(stb.)akiknek büdös volt a munka és naná hogy ezek jobban szerettek volna nyugaton lébecolni mint itthon dolgozni és rendezett, fegyelmezett életet élni.

Ha szerinted aranyapám(ennek a fattyúnak"ugatok")az hogy a link csavargó kiszökött nyugatra és ezért jobb a kapitalizmus hááát...körberöhöglek ba*dmeg.

A nyugati link csavargók meg jó hogy nem akartak ide disszidálni...a kapát se lopják el soha mert azzal dolgozni kell.

8: Végigolvastam aranyapám az irományodat hááát...aki élt már a szocializmusban tehát nem holmi hozzádhasonló huszonéves értelmiségi az nem is tudja hogy röhögjön-e vagy sírjon.

Én apám 61-es vagyok tehát 89-ben voltam 28 és semmi nem igaz abból amit írtál! Semmi.

De ma megteheted hogy hazugságot leírj nem történik semmi. 89 előtt ezért elvittünk volna...a karhatalomnál dolgoztam a leszerelés után apám és 89-ig sok hozzádhasonlót fogtunk be.

2015. máj. 17. 17:12
 10/17 anonim ***** válasza:

Na csak nem sikerült feloldani - mondjuk sokat nem is vártam Szamuelly - től.

Innen elmentek - elég sokan, még a '80 - as években is volt osztálytársam akik disszidáltak - de ide SENKI nem jött. Miért? Megtehették volna.

Amúgy én is éltem már akkor, a szocializmust a silányság jellemezte, egy rendes autót nem tudta összerakni, többségében levetett nyugati modellek koppintásaira kellett várni éveket.

Ja, és még egy észkombájn: az ugye megvan, hogy gazdaságilag ment tönkre a keleti blokk?

2015. máj. 17. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!