Orbán miért csak a magyar nőkkel akar megállapodni, hogy szüljenek több gyereket? A férfiakkal mi lesz? A 40 éven aluli magyar férfiak 70%-a még gyerektelen
Egy gyerekhez férfi is kell, és ameddig nem motiváltak a férfiak, addig nem is fog több gyerek születni Magyarországon. Márpedig az ég világon semmi támogatást nem nyújt az állam, csak veszi el a rengeteg pénzt pont ettől a társadalmi rétegtől óriási adók formájában, az árak meg növekednek, a forint gyengül, az ingatlanok nagyon drágák, amiről a Fidesz is tehet.
Csodálkoznak, hogy a 40 alatti férfiak több mint 2/3-a nem vállalt még gyereket, sőt a fele még mamahotelben is lakik. Ilyen körülmények között, mégis mitől változna ez meg?
ma 19:15
Azt én is szeretném. De ő egyenesen meghazudtolt a 266ezer nettós fizetés miatt. És arról beszélt, hogy ilyen csak a gyakoris univerzumban létezik.
Kíváncsi lennék, az ő univerzumában mennyit is keres egy diplomás ember, ha a 266ezer számára egy megdöbbentő szám :O
Na jöjjön már ide egy kormánypárti nagyokos és magyarázza már el nekem, hogy a Fidesz mégis mivel segítette a fiatalokat abban, hogy gyereket tudjanak vállalni?
FONTOS!!! Én nem várom el, hogy nekem segítsen az állam, nem számítok rájuk. Mielőtt még ezt leírnád. Csak ezek a szerencsétlenek ezzel kürtölik tele a médiájukat, hogy 2018 a családok éve, ösztönözzük a gyerekvállalást stb. Erre kérek egy magyarázatot végre, hogy mégis mivel segít az állam egy huszonéves fiatal, nulláról kezdő, gyermektelen párt.
Nézzük az én esetem. 23 éves vagyok, kvázi friss diplomás. A barátnőm még egyetemista, de lassan végez ő is. Nem keresek magyarországi viszonylatban rosszul. A barátnőm sem fog. DE! Mire kifizetném az albérletet, befizetném a díjat havonta az edzésekre, megvenném az élelmiszereket, ruhákat stb., oda jutok, hogy alig marad pénz amit félre tudok rakni. Ahhoz, hogy én gyereket tudjak majd vállalni, kéne egy saját lakás, nem egy albérlet ami bizonytalan, egy biztos anyagi háttér. Tök jó, hogy van CSOK meg családi adókedvezmény DE AMÍG NINCSENEK OLYAN KÖRÜLMÉNYEK, hogy egyáltalán EGYETLEN EGY gyereket is biztonsággal tudjak vállalni a párommal addig feldughatom magamnak az adókedvezményt. Mi nagyon jól megélünk, de ha egy vagy ne adj isten több gyereket is szeretnénk akkor nagyon össze kéne húzni a nadrágszíjat.
De ez esetemben nem releváns, mert nemsoká le fogom dolgozni az állam által támogatott féléveket, összeszedtem annyi pénzt, hogy elhúzzak innen és megteremtsem az anyagi feltételeket saját erőből, valahol máshol.
ma 19:31
Ha neked az nem elég, hogy kapsz 20 milliót arra, ha beígéred hogy toszol 3 gyereket a világra, akkor mi kéne még? A fél karom?
És ki akar 3 gyereket?
Szerinted ez a mai világban reális?
Egyértelműen kiugróan magasan támogatja az állam a nagycsaládosokat,holott a fiatalok 90%-a nem akar nagycsaládos lenni.
Másrészt az nem 20 millió,hanem a fele hitel,és 3 gyerek felnevelése,ennek sokszorosa.
Aztán ha a gyerekek elérik a 18-20 éves kort,akkor anyagilag az lesz a legnehezebb.
Most már nem jár a családi pótlék sem a felsőoktatásban tanuló gyerek után.Bezzeg az OKJ droidképzésért jár minden,mert az a cél,hogy minél tanulatlanabb legyen a lakosság,a jól fizető állásokra pedig csak a gazdagok gyerekeinek legyen esélye.
"De ez esetemben nem releváns, mert nemsoká le fogom dolgozni az állam által támogatott féléveket, összeszedtem annyi pénzt, hogy elhúzzak innen és megteremtsem az anyagi feltételeket saját erőből, valahol máshol."
Mit picsogsz? Pont neked szarták az egész Fidesz rendszert. Ez a lényege a politikának. Elmész, megszeded magad picit pénzzel, ami itthon akár elég a kezdéshez, kint még annyira sem elég, szépen hazajössz amint megszületik a gyerek vagy ahogy legtöbb ismerősöm csinálja az első gyereknél még kint segélyezik magukat, aztán a 2.nál hazajönnek a CSOK-ra beígérve a 3 gyereket. Kapsz egy lapát pénzt az országtól és egy valag adójóváírást. Pont te mondtad, hogy nem keresel rosszul, 3 gyerekkel 266 nettóval 147 ezer adókedvezményt lehet kapni.. pont neked szarták a világot. Te picsogsz? :D
A csórót még megértem, aki éhbérért dolgozik és nem jut egyről a kettőre, de te pont beletartozol minden kormányintézkedésbe, amint lesz 3 év tapasztalatod és 2-3 gyereked, te leszel pont a célközössége azoknak, akiknek ömlik a pénz!
Brávó kedves 59%-os elvtárs, most csináltál hülyét magadból! :-DDDD
Arra az apróságra reflektáltam, hogy itt a GYK akárhányszor szóba kerülnek a hazai fizetések van egy a valóságtól igencsak messze tántorgó tábor, aki szerint diplomával egymilliót simán lehet keresni szakmával félmillát és betanított munkás is megkeres 250-et nettóban. Meg ez a "egy napra kap a vésős huszonötezret az építkezésen" és a "szaki ki se jön egy munkát megnézni harmincezer alatt" stb.
Ezek szinte már paródiába fordulnak, de bárki panaszkodik a hazai bérhelyzetre mindig beesnek ezek az arcok.
Na most erre itt vagy te, csöpögsz a fideszességtől, és beírod, hogy 266 ezret is lehet keresni DIPLOMÁVAL, azzal, amivel minden igaz rendes dolgozó magyar egymilliót visz haza, mármint ha hinnék az ilyen idiótáknak, akik az esetek többségében osztják az észt, a vicc az, hogy ők is fideszesek. Szóval zavar támadt az erőben!
Bár meg kell mondanom, hogy 266 ezer egy MSC dipivel, hát tényleg nem sok...pedig ezt én mondom a valósággal amúgy jóban lévő "ballibernyák". Azért általában ilyen végzettségi szinten 3-400 között keres a többség. Tehát az a vicces helyzet van, hogy én lepődök meg azon, hogy egy diplomás fideszes milyen keveset keres az elvileg dolgozóparadicsom Magyarországon.
Azért tőlem tudjad 266 ezer egyáltalán nem sok ám, ez alig valamivel több az átlagbérnél, tisztességes fizetés, de semmi több.
#34 és ezzel szerinted kik járnak majd jól?
Elárulom: a kisebbségiek. Akik már 10 éves korukban ötgyerekes családanyák.
Amúgy nem értem,hogy mit jelent ez a "megállapodás".
Megállapodni azok szoktak,akik vállalják együtt a gyereket.
Más kívülálló ne nagyon állapodjon már meg veled semmiről,amihez nincs köze.
Nem licitálás ez vagy fogadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!