Akik azért tisztelik a kommunista uralmat, mert "Végett vetett a nemesség zsarnok uralmának és lerakta a demokrácia alapjait" azok hogyan magyarázzák, hogy Nyugaton ez kommunizmus nélkül is végbement?
nyugaton nem kommunizmus volt. volt helyette más.
mellesleg kicsit más élet volt annó angliában franciaországban, spanyolban, stb.
ugyebár tudod e, hogy amerikának nincs több ezres történelme mint európának? ezenkívül ők kapásból gazdagon kezdték. Ha mi is gyarmatosítanánk egy földrészt ami tele van haszonnal, mi is másképp tudnánk elkezdeni.
amúgy dél amerikát nem nevezném egy hűdenagy demoratikus szuper helynek.
ma 13:34
Az 3 millió koldus volt. :)
Amúgy én sem értem, hogy miért nem nyugaton lett kommunizmus, és miért Oroszországban.
61
A kulcsszó a magántulajdon. A muzsiknak nem, vagy csak alig volt tulajdona, neki könnyen be lehetett adni a kommunista propagandaszöveget, de egy nyugati embernek, aki tudta, hogy "közös lónak túrós a háta" nem annyira.
"Végett vetett a nemesség zsarnok uralmának és lerakta a demokrácia alapjait"
Ez az idézet egyenesen Rákositól van?
Magyarországon a "nemesség uralmának" 1848-ban lett vége egyébként.
ma 13:34
10 millió koldus? A szélsőjobboldali sajtó szlogenje volt ugyan a "3 millió koldus", amit később a kommunisták is átvettek, a történeti szociológiai tanulmányok szerint viszont kb. 0,5-0,8 millió mélyszegény ember volt a Horthy-korszakban. Azaz nem több, mint most.
"Ez az idézet egyenesen Rákositól van?"
Nem idézet, de amikor megfogalmaztam, George Washington-ra gondoltam, nem Rákosira...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!