Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kedves Fidesz támogatók!...

Kedves Fidesz támogatók! Titeket nem zavar a mérhetetlen korrupció ami Magyarországon az utóbbi években folyik?

Figyelt kérdés

- Nem zavar titeket, hogy a Korrupciókutató Központ arra jutott miután megvizsgált 193ezer közbeszerzést az elmúlt 13 évből, hogy 2010 óta sokkal magasabb a gyanús körülmények között elnyert közbeszerzések aránya? (Vagy úgy gondoljátok, hogy ez nem igaz, Soros támogatja a szervezetet?)

- Hogy a kormány egyszerűen gondolt egyet és államosította a magánnyugdíjpénztárakban megspórolt pénzeteket? (Vagy szerintetek jobb helyen van az államnál, hiszen így sokkal több nyugdíjat fogtok kapni, mint amennyit befizettetek és minden pénz jobb helyen van az államnál, hiszen látjuk milyen jól működnek az állami szervezetek)

- Hogy a mini.elnök gyerekkori barátja pár év alatt gázszerelőből az ország egyik leggazdagabb ember lett, aki mindenhez ért, amelyik cégbe befektet az rögtön közbeszerzéseket, állami támogatásokat nyer? (vagy szerintetek csak a világ legokosabb és legjobb üzletembere egy gázszerelő és csak véletlen, hogy pont az Orbán kormány alatt gazdagodott meg?)

- Hogy a mini.elnök veje szintén sorra nyeri a közbeszerzéseket? (vagy a veje is csak egy nagyon tehetséges üzletember?)

- Hogy a mini.elnök lánya beleszól a magyar turizmuspolitikába? (a lánya is egy őstehetség, hiszen Svájcban tanult, miért tanult volna a magyar mini.elnök lánya Magyarországon?)

- Hogy a mini.elnök kisvasutat meg stadiont építtetett a falujába milliárdokból? (vagy szerintetek ez egy fantasztikus befektetés volt akkor is ha alig használják?)

- Hogy mindezek a milliárdok amik a mini.elnökhöz, családjához és ismeretségi köréhez kerültek, a Ti általatok megkeresett pénzből befizetett adóból kerültek oda és az állandóan szidott EU támogatásából? (vagy ennek is örültök, hiszen legalább magyar ember lopta el tőletek, nem a gonosz külföld és egy magyar tolvajnak szívesen adjátok a pénzeteket?)

igazából nem lehetne itt felsorolni az összes korrupciós és botrányos ügyet ami az elmúlt több mint 10 évben előfordult, de kíváncsi vagyok, hogy ezek után miért támogatja valaki a Fideszt? Értem én, hogy szerintetek nincs alternatíva, nincs ellenzék, de akkor el lehet mondani a véleményt azzal ha az ember nem szavaz arra ami nem tetszik neki vagy közvélemény kutatáskor azt mondja, hogy bizonytalan, nem tudja kire szavazna.

Szóval: miért támogatjátok a Fideszt a fentiek után is?

2018. okt. 16. 23:20
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Hát ez csúcs... Szóval azért nem zavar egyeseket a fidesz korrupciója, mert a többi párt is ezt csinálná? Meg azért, mert bezzeg Gyurcsány? És nézzük meg Ukrajnát meg Romániát? Még véletlenül se Ausztriához vagy Svédországhoz hasonlítsuk magunkat, hanem bezzeg mennyivel rosszabb Ukrajna (mellesleg Romániában az ügyészség már több korrupt politikust letartóztatott).

Erre mondják, hogy "ezért tart itt az ország". Valami okos (egyesek Széchényinek tulajdonítják, de mások azt mondják, hogy nem ő volt, de tökmindegy ki volt, egy értelmes magyar volt) azt mondta, hogy minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet érdemel, amilyen maga a nép. Tőlünk nyugatabbra ennél jóóval kisebb korrupciós ügyekért is már tíz- vagy százezrek tüntetnének az ország több városában, követelnék a felelősök lemondását, nálunk meg megy a bezzeg 15 évvel ezelőtt a gyurcsány, meg bezzeg ukrajna (akkor már miért nem inkább É-Korea), legalább magyarok lopnak, más is lopna, nincs ellenzék, nem érdekel, amíg nekem jó addig hadd lopjanak... A demokráciát leépítik, felvásárolják az egész országot, lassan az összes TV, rádió és újság a fidesz kezében lesz, szép lassan visszajutunk a rendszerváltás előtti időkbe és a lakosság harmada tapsol ennek. Értem én, hogy akkor voltak fiatalok, meg nosztalgia, a régi szép idők... de legalább a saját gyerekeik, unokáik jövőjét ne tennék tönkre. Komolyan azt szeretnék ha egy olyan országban nőnének fel, ahol a korrupció mindennapos és senki nem tesz ellene semmit? Régen mindenki arról álmodozott, hogy osztrák színvonalon, körülmények között éljen, most meg annak örül, hogy szép lassan Ukrajna szintjére jutunk. Régen utálta a szovjeteket, most meg örül az egyre növekvő orosz befolyásnak, meg hogy ny-eu-i politikusok helyett Putyin, Erdogan meg hasonló "demokraták" járnak csak ide?

Hát gratulálok.

És most jöhet a színvonalas fröcsögés, anyázás, hogy mennyivel jobb a fidesz mint a jobbik/dk/lmp/mszp/mit tudom én milyen párt van még (igen, egyik korruptabb mint a másik, mert ők is itt élnek és látják, hogy az embereket nem érdekli, sőt még támogatják is azt ami itt folyik). Nincs jobb párt, mert nincs rá igény. Ennyi.

Ja és ne felejtsük el, hogy aki nem fideszes, az liPsi és az roooosz... Szóval hajrá!

2018. okt. 17. 22:54
 22/28 anonim ***** válasza:
63%

A legtöbben fel se fogják, hogy a kormány tönkretette az országot. Hallják a sajtóorgánumból, hogy Orbánisztán jobban teljesít, mert nincs "migrács", és már bálványozzák is. Gondolkodni? Azt minek? Megteszi más helyettünk! Meee! Beee! Meee! Beee!

Az érdekemeberek meg simán úgy vannak vele, hogy amíg profitálnak a korrupcióból és az aktuálpolitikából, addig miért lépjenek fel ellene? Nekik jó, és kész, hogy másik sokmillió embernek meg rossz, nem érdeklik. Sztálin bátyó is megmondta már a tömérdek sok okos eszével, hogy kiirtani milliókat statisztika...

2018. okt. 18. 21:08
 23/28 anonim ***** válasza:
48%

"El lehet menni!" - mondta ezt valaki a politikában! :D

Én inkább csak annyira küldeném el azt, aki ilyet kérdez, hogy lássa mi történik tőlünk keletebbre vagy éppen délebre. Például néhány afrikai országban, na ott van aztán korrupció!

2018. okt. 18. 23:53
 24/28 anonim ***** válasza:
Ez, hogy másokra mutogatunk ujjal, hogy ott még rosszabb, nettó sorozatgyilkosok érvelése..."jajajajajjj bíró bácsi kéremszépen én olyan jó fiú vagyok, csak húsz embert öltem le, nédda az a másik az százötvenet ölt le, tessék engem elengedni..."
2018. okt. 19. 15:32
 25/28 A kérdező kommentje:

Az "el lehet menni"-t szeretik idézni, de a szövegkörnyezetet a legtöbben nem tudják. Ez nem az embereknek, a népnek szólt, hanem a azoknak a cégeknek, akiknek nem tetszenek az itteni járulékok. Csak - sok máshoz hasonlóan - ezt is kiforgatta a fidesz (el kell ismerni, ebben profik!)

Továbbra sem értem miért kellene afrikai országokhoz, meg Ukrajnához, Üzbegisztánhoz hasonlítani magunkat ha egyszer Európában vagyunk Ausztria, Szlovénia, Szlovákia környékén és az Európai Unióban, nem az afrikaiban.

Értem, hogy megnyugtató egyeseknek, hogy még nem vagyunk egyes afrikai meg ázsiai országok szintjén korrupcióban, de ezt meddig mondogatják? Amíg még van nálunk korruptabb ország addig lehet arra hivatkozni, hogy máshol még ennél is rosszabb? Aki egyik napról a másikra él vagy hajléktalan az szintén örüljön, mert bezzeg Afrikában éheznek, É-Koreában meg kényszermunkára küldik az embereket?

2018. okt. 19. 15:43
 26/28 anonim ***** válasza:
14%
Korrupció ide vagy oda, az ember arra szavaz, aki szerinte jól kormányozza az országot, vagy egyáltalán képesnek tűnik arra. Márpedig nem fest úgy, hogy bárki más képes lenne rá. Néhány éve komolyan fontolóra vettem, hogy a Jobbiknak adok esélyt, rájuk szavazok, de a mai napig nem értem, mi volt ott ez a nagy változás. Szóval Orbán mellett tartok ki, de nyitott vagyok más alternatívára, ami egyelőre nincs.
2018. okt. 19. 19:02
 27/28 anonim ***** válasza:
60%
#23: Gyurcsány a munkáltatóknak, multiknak mondta hogy el lehet menni Magyarországról, mert elégedetlenek voltak bizonyos adóemelésekkel. Nem a lakossághoz szólt ez a mondat, csak a gazdáitok kiragadták ezt az egy mondatot a kontextusból, a pofátokba nyomták, ti agymosott fideszbirkák pedig azóta ezt bégetitek.
2018. okt. 20. 14:22
 28/28 anonim ***** válasza:
92%
#26: Miért, a Fidesz talán képes rá? Senki nem kormányozná náluk rosszabbul ezt az országot.
2018. okt. 20. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!