A kormány szándékosan csökkenti a diplomások számát vagy csak a hülyeségük eredménye?
A TÉNYEK
minden környező országban nőtt a diplomás fiatalok aránya, Magyarországon csökkent ezzel jól le is maradtunk az uniós átlaghoz képest.
azt kérdem ez szándékos valami terv része vagy csak a fideszes ámokfutás melléktermékét látjuk?
Mert ész az nincs mögötte mindenütt diplomásokra van szükség azok húzzák a gazdasági növekedést nem az összeszerelő üzemek meg az olcsó munkaerő, az csak egy pontig jó meg akkor ha a munkaerő nem tud elmenni jobban fizető helyre.
mi már eléggé elértük amit el lehetett, az olcsó és belüket kidolgozó magyarokkal, de akkkor a fidesz nem is akar váltani?
ez a múlt jelen és jövő is hogy még hozzunk ide az olcsó bérekkel pár multit és örüljön átlagpolgár ha egy német multinál lehet betanított munkás
mert a diplomások számának csökkenése nem egy pozitív dolog
Jaj-jaj, vérszemet kaptak a fideszes. :-D
Őszintén szólva szerintem is-is, Viktorka már talán 2011-ben elmondta, hogy nem romkocsmák homályában ücsörgő egyetemistákra van szükség, meg azt is, hogy egy jó szakma ér annyit mint egy diploma, hagy ne magyarázzam, hogy a számok persze ezt nem támasztják alá, még mindig hatalmas olló van a közép és felsőfokú végzettségűek bére között, ami hála éppen a fideszesek imádott egykulcsos adó-magas áfa kombónak nem is fog egyhamar csökkenni. Azért paradox, hogy éppen a diplomások fizetését nyomják fölfelé, miközben a szakmunkásokat dicsérik orrba-szájba kicsit a nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal esete.
Szerintem itt is csak ez van, ez egy kvázi véletlen szóval én a kettes opcióra szavazok, csak a fideszes rövidlátás és inkompetencia, úgy meg különösen vicces, hogy 2000-ben még a fidesz volt az kormányon, ami meghirdette, hogy a cél, hogy minden második magyar diplomás legyen.
(minden rossz indulat nélkül most elnézem egyik-másik válaszoló erőlködését, elég rémisztő, hogy mennyire nincsenek képben a valósággal, tehát azt hiszik, hogy a felsőoktatás az olyan mint az általános iskola, hogy oda csak 18-19 évesen mennek, aztán 23 évesen végeznek és dolgoznak nyugdíjig ugyanabban a szakmában, nem is csodálom, hogy ilyen szűk látókörrel fideszesek lettek, szerintem megmondanám nekik, hogy vannak másoddiplomások meg levelezősök meg van, aki 50 felett kezd el egyetemre járni hát rögtön dobnának egy hátast, de az is aranyos, hogy nem tetszik a statisztika, akkor az hamisítvány :-D mint a hitelminősítők, mikor lefelé osztályozták az országon 2010 után, akkor nemzetközi nagytőke által mozgatott ellenség, két-három éve már folyton rájuk hivatkoznak, hogy a hitelminősítők is folyton felfelé minősítik az országot :-D
halljátok meg fogjuk érni, hogy a Soros alapítványok lesznek a Fdiesz szellemi iránytűi. :-D
Teljesen igazad van egy korosztályt kell nézni, és éppen ez történt! Vették a 25-34 évesek körében a diplomások számának alakulását, ami mutatja, hogy nálunk csökken.
Ne akard már ezt is kimagyarázni, az isten szerelmére, nem tudod felfogni, hogy a drága Fideszetek se tökéletes mindenben, jó tudom, hogy nem tudod, de azért reménykedni lehet, figyelje egyszer még Takácsot is meg tudtam győzni erről, pedig ő aztán kemény dió.
Ne csak lásd az adatokat, gondold is végig őket :D
Nem olyan ördögtől való a megoldás, félig már jó úton jártál (felvételi statisztika). Csak nem az idén felvetteket kell nézni, hogy a mostani diplomások számára akarj következtetni, hanem a korábbiakat. Ha megnézed, 2012-ben hatalmasat esett a felvettek aránya: 2011-ben 98114 embert vettek fel felsőoktatásba, 2012-ben viszont már csak 80136-ot. 2013-ban ez a létszám tovább csökkent: 72679. Azóta igazad van, nőtt. Viszont ha belegondolsz, a mostani 25-34 éves korosztály valahol 2012-2013 körül kezdhette el az egyetemet (nyilván lehet, hogy valaki korábban, valaki meg később). Így nem meglepő, hogy a statisztika szerint csökkent ezen korosztály diplomásainak száma, hiszen a 2011-es közel százezer felvett fiatalt továbbra se érjük el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!