Mit gondoltok ennek a szakszervezetnek a minimálbér javaslatáról?
Vagyis, a minimálbér bruttó 190 ezer lenne, a szakképzettek bérminimuma bruttó 247 ezer.
A diplomás bérminimum pedig br. 321 ezer forint.
A javaslat nem elszállt,hanem kvázi közel áll a realitásokhoz.
A dolog másik oldala, a normális cégek eddig is bőven ezen felül fizettek.
Én kezdő diplomásként 5 éve kerestem bruttó 330 ezret.
Szóval, a brutó 321 ezer forintos diplomás garantált bérminimum 2019-ben egyáltalán nem lesz sok.
Én azért támogatom a minimálbér emelést, mivel az mindenki bérét megfogja tolni.
Aki meg ezeket az alacsony béreket nem tudja kitermelni, az így járt, valamit nagyon rosszul csinál.
Kedves 12,
ez az ő problémájuk.Vezessenek be új eljárásokat és működjenek hatékonyabban.Oldják meg.
Kedves kérdező. Nagy tétben mernék fogadni, hogy ennyi még 2030-ban sem lesz a minimálbér Magyarországon.
Üdv. egy leendő minimálbért kereső.
Kedves 15,
a rossz hatékonysággal működő cég előbb utóbb tönkremegy, ha más miatt nem, akkor az egyre súlyosabb munkaerőhiány miatt.
Gyors fejlövés vagy lassú halál daganattal?
Az a csomó cég, meg nem olyan sok.Ami meg olyan, az annyit is ér, megérdemli.
A minimálbér, a normális országokban azt jelenti,hogy annyiból szűkösen,nem dőzsölve,de megélsz.Magyarországon meg nem tudsz belőle megélni.
Bruttó 190 ezernek a nettója 126 ezer forint.Ne mondd már,hogy ez sok.
Bőven elbírja ezt a magyar gazdaság, még többet is bírna.
Én továbbra is azt nem értem, hogy miért akarsz egy "nemzetközi műszaki andragógia" diplomás takarítónak előírni 321 ezres bérminimumot. Az összes ilyen ki lesz rúgva és segédmunkások betanítva a helyükre.
Pont nemrég olvastam egy olyat, hogy diplomások irigykednek arra, aki nyelvvizsga hiány miatt nem kapott diplomát, mert így kap állást (igaz kisebb bérért), míg a diplomás meg semmilyet.
Nem értem miért kell a diplomáért törvényileg előírni magas bért. A diploma akkor értékes, ha a munkáltatónak megéri fizetni érte. (Mondom mindezt olyan diplomásként, aki bruttó 321e-ért el nem menne dolgozni senki kedvéért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!