Az egészségügy miért nem önköltséges?
Úgy értem hogy mindenki magának fizetne X összeget, és ez alapján kapna olyan színvonalú orvosi ellátást ami "jár".
Vicc kategória hogy milyen állapotok mennek az állami kórházakban, a TB-t kb. a semmire fizeted, mert ha minőségi ellátást akarsz úgyis magánrendelésre mész.
#6, Nalad mit jelent a szar-ér hú-gyér?
Mert valamivel atlag felett feresek, megis egy heti korhazi apolas egyenlo volt 2 havi fizetesemmel.
Ennyi erovel csak a bankarok es a drogbarok engedhetik meg majd maguknak hogy egeszsegesek legyenek.
"Azért a 100 euros egészségbiztosítás kicsit erős egy olyan országban, ahol 350 euro a minimálbér :D"
És miért megy el valaki minimálbérért dolgozni?
A fizetésedből mennyi egészségügyi hozzájárulást vonnak?
És még a munkáltató is fizet utánad tb-t.
Az alacsony iskolai végzettséghez köthető munkát sem kell annyiért elvállalni,amiből nem lehet megélni.
Akkor mitől vagy különb egy robotnál?A robotot kidobják max,ha meghibásodik.
Addig jó az ember még egészséges?
Amerikában lehet sokan vesznek fel hitelt,de ott nincs ennyi adó,mint nálunk.
A legtöbb országban azért kötelező fizetni a biztositást mert mindenhol vannak olyanok mint te kérdező. Aztán ha beüt a baj akkor az ilyenek mennek először reklamálni, hogy milyen társadalom az ahol hagyják az embert az út szélén megdögleni.
Autóra sem fizetnének sokan biztositást ha nem lenne kötelező. Aztán ha egy balesetben megborit egy kamiont és csinál 50 millós kárt csak néz bután, hogy egész életében kártéritést fizethet.
"Az alacsony iskolai végzettséghez köthető munkát sem kell annyiért elvállalni,amiből nem lehet megélni."
Hanem? Haljon éhen? Közmunka? Addig semmit se csináljon, amíg nem talál olyan munkát, ahol többet kap?
"Amerikában lehet sokan vesznek fel hitelt,de ott nincs ennyi adó,mint nálunk."
Viszont a 2008/9-es válság épp az ott bedőlt hitelekből indult el. Pedig nincs is annyi adó...
Nem fog éhen halni.
Olyan pártra kell szavazni,ami nem vet ki sok adót,viszont nem is pátyolgatja őket.
Amerikában még sincs tömeges lázadás,nem halnak meg tömegesen az emberek.
És a hálapénzről még nem is beszéltem.
Amit odaadnak emberek hálapénzként,abból simán fizethetnének biztosítást.
"Nem fog éhen halni.
Olyan pártra kell szavazni,ami nem vet ki sok adót,viszont nem is pátyolgatja őket."
A különböző áfacsökkentéseknél már láttuk, hogy a termékek ára vagy nem csökkent vagy néhány hónapon belül "utolérte" a magasabb áfás árat. A munkabért terhelő adók csökkentésénél előírnánk, hogy az új bruttó minimálbér megegyezik a régi bruttóval ( az állam a korábbi bevételeket átadja a melósnak) vagy a nettó minimálbér mértékének megtartását írnánk elő ( amivel az állam a munkaadóknál hagyná a korábbi adókat).
Persze mindenki rávágja: az első. De gondoljuk csak végig? A járulékokat és adóterheket eddig a "munkáltató fizette", ha ezt átadjuk a melósnak akkor őt rövidítjük meg nem? Vagy nem jól látom? (egyelőre még nem voltam a munkaadói oldalon).
Másrészről: itthon nagyon nincs kultúrája a komoly pártprogramoknak. Igazából "vásárlói igény" sincs ilyenekre mint a hosszútávú gazdaságélénkítő program, adó és járulék egyszerűsítés, a képviselők visszahívhatósága meg egyenesen már eretnek gondolat,pfőőő hova gondolunk. :D
Szerinted valaki belengetne egy kormányprogramot hogy az A verzió szerint a mostani járulékaiddal nő a fizetésed, de havi 30 000-ret ki kell pengetnek magán TBre meg mondjuk 20 000-ret magán nyugdíjpénztárra, lenne valaki aki megszavazna? Begyűjtenél legalább egy darab kopogtatócédulát? Be persze, az összeset is :D
"Amerikában még sincs tömeges lázadás,nem halnak meg tömegesen az emberek."
Csak többel élnek mélyszegénységben és kilátástalanságban, mint Magyarország teljes lakossága :D (oké, ők többen is vannak)
"És a hálapénzről még nem is beszéltem.
Amit odaadnak emberek hálapénzként,abból simán fizethetnének biztosítást."
Én még sosem fizettem hálapénzt, ellenben magánklinikán már fizettem a "szolgáltatásért". Viszont itt megint felvetődik egy érdekes dolog: az állami és magán egészségügy közötti minőségi különbség. Ha November 1-től bevezetjük a privát egészségbiztosítást ( amerikai vagy svájci rendszerrel) akkor november 1-től a egészségügyi háttere is meg lesz ennek? Ha november 1-től a havi 7340 forint helyett 37340 forintot fizetünk a TB helyett az egészségbiztosítónknak akkor november 1-től lesz WC papír a dél pesti kórház mosdójában? :D
Ez valahol olyan, mint amikor a MÁV azt mondja hogy utazz a hulladék 50 éves vasúti kocsikban és majd 50 év múlva építünk neked frankó gyorsvasutat. Te meg rávágod, hogy utazzon anyád és beülsz az autódba.. :D
Értem én a reformokat és igazat adok abban hogy ilyen változásokra a fenntarthatóság miatt szükség is lenne. De amíg ennek technikai- ( EÜ infrastruktúra ) és társadalmi háttere ( a nép aki nem akart 300 forintos vizitdíjat) addig ebből nem lesz semmi. De a kettő közül a fontosabb talán a technikai háttér, mert akkor egy rövid átmeneti időszakkal bevezethető az új rendszer. Ha ez hiányzik, akkor a rendszert sem tudod bevezetni.
Itt szeretném megjegyezni, hogy 2/3-dal 12 év alatt akár ezt, akár a normális magánnyugdíjrendszert, akár normális közlekedéspolitikai fejlesztéseket simán végig lehetne verni, és akkor tartanánk valahova, de lentről sem nyomás sem igény nincs erre. Fent meg röhögnek a lentieken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!