A Politikusok bűntetni fogják a hajléktalanságot akkor ezekel az emberekel mi lesz? Börtönbe zárják?
A Gazdag Politikusok könnyen beszélnek hogy menjenek el a hajléktalanok dolgozni ,de nem tudják a helyükbe képzelni magukat hogy a hajléktalanoknak milyen nehéz az élet.
Nyílván az élet nem egyszerű nagyon nehéz nem olyan könnyen megy hogy egy hajléktalan fogja magát és elmegy dolgozni még egy sima tiszta normális ember is nagyon nehezen tud munkát találni nem még egy középkorú koszos tanulatlan ember főleg ha roma származású akkor végképp nem.
De a politkusok beakarják szüntetni a hajléktalanságot 50 ezer forintra büntetik majd azt aki az utcán él.
De mi ezzel a célja a kormánynak?
A pénzszerzés hogy minél több hajléktalant megbűntesenek?
De mégis miből tudná kifizetni a hajléktalan a 50 ezer forintot ha még koldulni sem engedik szegény embert akkor mégis miből éljen az ember ha még koldulni sem lehet az jobb ha elmegy lopni?
Gondolom még életedben nem jártál budapesti aluljárókban, köztereken stb (ha jártál volna akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést)
Én speciel alig várom, hogy eltűnjenek a hajléktalanok a fent említett helyekről. Franc se akarja szagolni a penetráns húgyszagot, meg azt lesni mikor lépek emberi szarba valamelyik alkalommal az aluljáróban.
Nyilván a hajléktalan kérdés kényes téma, de akkor sem ott van a helyük ahol napközben tartózkodnak.
A legtöbbnek eszében sincs dolgozni, még ha lenne rá lehetőség se menne el mert beéri azzal hogy összekoldul egy doboz szivarkára meg 2 liter gondűzőre naponta.
Engem ez pl hidegen hagy, azt csinál mindenki az életével amit jónak lát, de nem szeretnék ennek és főleg a következményeinek a részese lenni (sarokba húgyozás és szarás fényes nappal)
Szerinted normális, hogy az aluljárók tele vannak hajléktalanokkal?
Szerinted normális ez a városkép? [link]
Aki akar, az tud dolgozni. Ámbár nekik kényelmesebb kéregetésből fenntartani magukat.
,Azért nem ártana azt is elolvasni amit tiltanak és nem csak azokat a híreket amiket eléd tesznek. Nem fogják tiltani a hajléktalanságot, mert azt nem lehet tiltani. Az egy állapot, vagy van "hajlékod" vagy nincsen. A betegséget sem tilthatod be vagy a hülyeséget.
Azt tilthatják meg - és tiltják is - hogy aki már hajléktalan, az a közterületeket használja arra, hogy ott lakjon. Ahogyan nem használhatja rá a te lépcsőházadat vagy a munkahelyed portáját sem, pedig ott is van hely, elférne.
Helyette a tiltással az állam kötelességévé válik, hogy olyan szálláslehetőséget biztosítson számára, amivel egy hajléktalan is eleget tud tenni ennek e tiltásnak. A hajléktalanszállások közel sem jók és nem is lesznek tökéletesek soha, de vannak, elegendő számban ahhoz, hogy a hajléktalanoknak ne az utcán kelljen élniük. Ettől még nem fog mind oda bemenni, de legalább többen, mint nélküle.
Mi a célja ezzel? Egy tökéletes ország mutatása, ahol 3,6-os munkanélküliségi mutató mellett semmi probléma nincs - szerintük.
A legkézenfekvőbb az lenne, ha a szociális-, és egyéb területekkel együttműködve egy programot építenének ki a hajléktalanok visszaintegrálására a társadalomba. Persze ehhez a társadalom befogadása is szükséges lenne, mert:
bárkiből bármikor válhat hajléktalan.
- Szegény hajléktalanok! Úgy sajnálom őket!
- Akkor fogadj be párat!
- Mit?! Még hogy én?!!!!
Hm, hajléktalan szálló.
Nem láttam még egyet sem, de el tudom képzelni, milyen lehet, ha inkább be sem teszik a lábukat a szerencsétlenek és az utca mocskát választják.
Tiltani könnyű, de ha nem lesz komoly változás a kormány részéről, akkor aligha tűnnek el az utcákról, ha csak nem akarják lesittelni őket, de akkor legalább fedél lesz a fejük felett és kapnak enni, szerintem üdülő nekik a börtön, legalább is azt gondolom, csak talán túl becsületesek, hogy elkövessenek valamit, vagy félnek az ismeretlentől.
Szerintem a rendőrök sem tudnak majd velük mit kezdeni, ha halomra nem lövik őket, de sajnos ezzel nemigen szűnik meg a probléma, ugyanis sokan elhullanak telente, de mégsem csökken a számuk, lehet, hogy jövőre te is köztük leszel, mert egyre gyarapodnak, minthogy fogynának, attól függetlenül, hogy a mostani csövesek nem a két, három évvel ezelőttiek, azok többsége már nem él, ezek meg akkoriban még olyan normális emberek voltak, mint te, vagy én.
Nagyon sok változás volt az elmúlt években, de még nagyon sok kellene. Férőhely is van elég, csak nagyon koncentráltan, vagyis a hajléktalannak kell messzire mennie. Ahogyan egy hajléktalanszálló nem szálloda, és azért szerintem az jogos elvárás, hogy először azoknak a lakhatását próbálja megoldani az állam, akik pl. gyerekes családok vagy önhibájukon kívül kerülnek nehéz helyzetbe, akik megpróbálnak legalább rendesen élni. A hajléktalanok nagy része nem alkalmas arra, hogy az átlagember életét éljék akár alkoholizmus, kábítószer vagy éppen mentális problémái miatt. Vagy csak nem akarja.
De mindez nem teheti lehetetlenné azt, hogy a többi ember viszont a közterületeket megfelelően használhassa. Az, hogy valaki nem akar egy neki nem megfelelő hajléktalanszállóra menni, attól még másoknak nem kell az aluljárókban a vizeletében járnia vagy éppen a köztereken, játszótereken őt kerülgetnie, mert éppen ott van kedve tanyát verni. A törvény most erről szól, hogy nem csak a többi ember kötelessége, hogy a hajléktalannak az adójából szállást biztosítson - hanem a hajléktalannak is van kötelessége, hogy a többiek által épített, működtetett közterületek normálisan funkcionálhassanak.
Amit a kormány most művel, azt úgy hívják, hogy maszatolás, szemfényvesztés, a probléma szőnyeg alá söprése.
Ha valóban az lenne a cél, amit fideszes szószólónk előadott, akkor először megteremti a feltételeket és utána tiltja ki a csöveseket a közterületekről.
Semmi másról nincs szó, mint arról, hogy ha egy problémával nem találkozik a derék "honpógár" akkor az olybá tűnik, hogy nincs. A kormány meg döngetheti a mellét, hogy megoldotta a problémát. Ujjé, ha ilyen remek munkát végzünk, szavazz tehát 2022-ben is ránk!
Ennyi a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!