Csak én tartom szánalmasnak, mikor itthon egy munkáltatónak sír a szája, hogy nehéz megbízható és jó dolgozót találni?
Annál nevetségesebb nincs - persze ez a jellemző - hogy egy munkáltató ajvékol amiért "nehéz megbízható munkavállalót találni". Valójában ez arról szól, hogy nehezebb ma olyan hülyét találni, aki "hugyért, sz*rért" hajlandó a belét kidolgozni. Persze, könnyű mindig a munkavállalót hibáztatni, csak azt a kedves főnökök elfelejtik, hogy ők tudnak tenni azért, hogy tőlük ne menjenek el tömegesen, mivel ők vannak döntési helyzetben.
Van igazság a kérdésedben: sokáig az volt, hogy ha valakinek nem tetszik a munka, akkor van másik ember, akit találnak rá. ez a dolog egy idő után sok esetben úgy felhígult, hogy egyes területekre már nem szakembert, hanem már majdhogynem mindenkit felvennének, csak lenne ember. Ezzel párhuzamban a terheket szépen megváltoztatták negatív irányba, így a munkaadónak is figyelnie kell, hogy hogyan-smint dönt a felvételeknél. VISZONT:
Mivel pénzorientált társadalom vagyunk/lettünk, így a minél több vagyon a lényeg mindenben, így ez sokat számít, és összeomlik minden.
#18 hozzászóláshoz
Szerintem beszélgess el néhány tanárral, szakoktatóval az oktatás minőségéről és az oktatandó személyek minőségéről.
Én 30 éve informatikával foglalkozom. A tudásom jelentős részét ÖNKÉPZÉSSEL (!) szereztem. Folyamatosan tanulok. Sosem vártam hogy a sült galamb berepül a tátott számba, mert ha ezt tettem volna akkor valami önkormányzatnál lennék informatikus hulladék pénzért. Így viszont több adót fizetek be a költségvetésbe havonta mint sok hozzászóló bruttó keresete.
A tanárnak nem az a feladata, hogy tanulásra kényszerítsen egy fiatalt aki a rendszer áldozatának állítja be magát.
A tanár iránymutatást ad, és segít leküzdeni az akadályokat. Én még nem találkoztam olyan tanárral aki elzavart volna egy diákot aki őszinte érdeklődéssel és tisztelettel kérdez.
Ma millió lehetőség van mindenkinek a kezében, hogy előbbre jusson. Törölje ki a hülye faceboook profilját és a fennmaradó időt fordítsa önképzésre.
Komoly szakmai tudással viszont úgy ülhet le tárgyalni a leendő munkaadóval, hogy jelentős emelést érhet el az induló ajánlathoz képest.
A munkáltató érzi ha egy határozott, magabiztos, stabil szakmai ismeretekkel rendelkező jelölttel tárgyal vagy egy olyannal akivel csak eggyel többen lesznek a cégnél.
"Itthon csak akkor van felfelé út, ha fideszes vagy illetve ha vannak csókos barátaid és jól tudsz segget nyalni. Az önképzés és akarat qrva kevés. Kicsit el vagy tévedve."
Kifogás kifogás hátán, de ez nincs így, még Magyarországon sem. Tapasztalat.
"Kifogás kifogás hátán, de ez nincs így, még Magyarországon sem. Tapasztalat."
Hazugság, hazugság hátán amiket itt állítasz. Tapasztalat.
Mina két oldal egyforma. Mindenki probálja átverni a másikat. A melos sokszor ugyan úgy lusta mint ahogy a fönök nem akkar fizetni. Rengetegen ugyan úgy panaszkodnak alkalmazotként a kevés fizetésre nulla szaktudással mint ahogy a vállalkozó panaszkodik a munkaerő hiányra. De kereshetsz más munkát vagy leetsz te is vállalkozó.
Ez semmiben sem külömbözik attól hogy a szomszéd panaszkodik hogy jó lenne háromszoros fizetés negyedennyi munkáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!