Csak én tartom szánalmasnak, mikor itthon egy munkáltatónak sír a szája, hogy nehéz megbízható és jó dolgozót találni?
Annál nevetségesebb nincs - persze ez a jellemző - hogy egy munkáltató ajvékol amiért "nehéz megbízható munkavállalót találni". Valójában ez arról szól, hogy nehezebb ma olyan hülyét találni, aki "hugyért, sz*rért" hajlandó a belét kidolgozni. Persze, könnyű mindig a munkavállalót hibáztatni, csak azt a kedves főnökök elfelejtik, hogy ők tudnak tenni azért, hogy tőlük ne menjenek el tömegesen, mivel ők vannak döntési helyzetben.
"Pedig néha nemcsak másik, de még több oldala is van!
Nehéz bizony jó dolgozót találni. Felelőset, megbízhatót, minőségi munkát végzőt. És sok oka van ennek. Egyik, hogy tényleg nehéz jó szakembert találni, erősen lecsökkent a számuk. Másik, hogy aki tényleg jó, az is belefáradt, és rosszul dolgozik. Mert ma ez a közszellem. Nem véletlen ám a "hülyére dolgozza magát" kitétel. És nem a jó munkaerő mondja!
És az is igaz, hogy nem fizet. az is igaz, hogy egyesek pedig megtehetnék. De sajnos az a legfőbb igaz, hogy a többség nem! Mégpedig azért, mert egy vállalkozás nem viseli el a gyorsan változó körülményeket, a rossz törvényeket, a kivételezést, egyszóval a rossz gazdaságot. Ott csak a kivételes képességű és tőkeerős tud felszínen maradni. Egy országban a többséget viszont az átlag teszi.
Igen te szánalmasnak tartod, mert nem látod át. És nemcsak te! Ez egy rendkívül fontos dolog, sokan látják szánalmasnak, mert nem értik. Ez pedig közszemléletet teremt. Nincs rosszabb annál, mikor egy társadalom nagy része téves meggyőződésekkel bír. Az erősebb, mint a vasbeton, kirobbantani lehet csak tévelygéséből, ami viszont fölösleges károkat is okoz. Többek között ez is oka annak, hogy képtelen itt kitermelődni egy tehetséges politikai elit. Amint megjelenik (és még gyenge), rögtön sárba húzza a köz. Nem is kell hozzá már mocskos politika."
Jézusom. Tehát aki hány ettől a hozzáállástól, hogy mindenért a munkavállaló a hibás, az már hülye és nem látja át a helyzetet? Örülök hogy te ilyen okos vagy és ennyire véded a rabszolgatartókat. Gondolom te is az vagy, ha ennyire fényezed őket.
Én ezeket szarnak hívom nem vállalkozásnak, hogy egy bolti alkalmazottat hajtanak 12 órában 80 ezerért, vagy egy kula méh telepen az alkeszek vágják miszlikra a vasat probánnal, 68 ezerért.
Szemléletet kéne már váltani! Az én munkámért egy cég adott volna 160 ezret, itt ez 1,6 millát ér. Itt van már az egész családom, és lehuggyozom a többit. A feleségem iskolában tanár és kap majdnem annyit mint én. Eltengődünk na....
Te kerested őket? Egy egyszerű telefonhivás kellett volna egy héttel az interju után.
Jó napot, érdeklődöm az interjú eredényéről.
Van olyan, hogy elhúzódik a kiválasztás, de az is kiderülhet, hogy miért nem feleltél meg.
Ha ülsz és hallgatsz mint a sülthal abból nem lesz semmi.
"Az egész a képzéssel indul. Olyan sötéten jönnek ki a kölkök az iskolából hogy az már szánalmas. De olyan keresetekről álmod nak amit még vagy 1-2 évig nem termelnek ki a cégnek. Ez egy egyszerű adás vétel. Munkaerőt és szaktudást adsz el munkabérért cserébe. Magyarországon ma fényévekre van a kereslet és a kinálat egymástól."
Arról a kölkök tehetnek hogy az oktatás egy kalap fost nem ér? Ez is tipikus, hogy az okozatot keverjük az okkal. Nem értem, hogy az miért baj hogy valaki olyan keresetekről álmodik, amivel legalább önállóan el tudna indulni? 300 ezer forint lenne sokaknak szerintem már kezdésnek tök jó, hogy önállóan elinduljon valahova, mert amúgy ennél kevesebb bérből 30-35 éves korodig élhetsz anyuci-apucival egy fedél alatt vagy mehetsz albiba 3-4 emberrel közösen lakni.
Persze lehet fikázni, elmondanni minden szarnak a fiatalokat, de akkor nem kell csodálkozni, hogy sokan közülük elmennek innen külföldre. Vannak kevesen akik pár év után visszajönnek, de akinek kint baráti köre, párja lesz az nem fog jó ideig hazajönni.
A kereslet-kínálat szó ebben az országban alig létezik, itt lassan az állam mondja meg a kínálatot és eszed nem eszel, nem kapsz mást.
"A munkáltató legfeljebb csak annyit tud a munkavállalónak kifizetni, amit az megtermel és az adók és egyéb költségek után megmarad."
Valamiért mégis azt tapasztalod,hogy nem te mész méregdrága nyaralásra,hanem a vállalkozó.
Nem te mész méregdrága autóval dolgozni,nem rajtad van Armani öltöny.
Húú, mindjárt elnyomok pár könnycseppet szegény küszködő milliókat hazahordó vállalkozókért. :-)
Mint vállalkozó családból származó mesélek erről a "szegény vállalkozó létről" apám vállalkozó volt, tudjátok miért lett az? Mert alkalmazottnak nem kellett, így kitalálta, hogy ő lesz a főnök. Ennyit a vállalkozók úgymond rátermettségéről, bár meg kell hagyni tényleg rátermett volt a minimálbérre bejelentjük magunkat és amunkásokat, a feketézés, a többitzsebbe mentalitás gyakorlásában. Olyan pénzmosások mentek akkor,, és mennek ma is, amiről jobb ha nem tudtok, csak sajnálgassátok szegény-szegény kockázatot vállaló vállalkozókat. :-D
De én láttam belülről a pénzosztásokat, hogy hogyan adják egymásnak a kulcsot a számlagyárakban, és a végén még nekik jár a pofájuk, hogy rossz a munkaerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!