Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy van az, hogy az ősmagyaro...

Hogy van az, hogy az ősmagyarok területszerzési csele a fehér lóval "okos és aranyos trükk volt" a románok trianoni területszerzése pedig "aljas, szemétláda dolog"?

Figyelt kérdés

Mindkettő egy kutya, csak az egyik a középkorban történt, amikor mindenféle hülye szertartás kellett ilyesmihez, a másik meg a XX. században, amikor tárgyalásokon kellett okosan beszélni hozzá.

A lényeg, hogy mindketten üzlettel szereztük a hazánkat, nempedig csatával.

Akkor meg minek szapulni a románokat trianon miatt, amikor ők is ugyanazt csinálták, mint mi 1000 évvel azelőtt?

2010. jún. 23. 11:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én ezt a fehér lovas sztorit úgy ismerem, hogy Árpád küldte a lovat Szvatopluknak, hogy meneküljön el vele, mert biza jönnek a magyarok. Szvatopluk nem fogadta el, Árpád seregei pedig leverték őket. Ebben mi a csel?
2010. jún. 23. 12:44
 12/25 anonim ***** válasza:
Én úgy ismerem, hogy adtuk a lovat. Cserébe kértünk földet, vizet, füvet. Adtak. Mi ezt úgy értelmeztük, hogy megvettük a területet egy lóért.
2010. jún. 23. 14:41
 13/25 anonim ***** válasza:

egyébként itt van a monda, és a hivatalos történet is :)

http://www.youtube.com/watch?v=Htt1cAOvVXM

2010. jún. 23. 15:48
 14/25 anonim ***** válasza:

Az egy monda te túlművelt kérdező. Ami Trianont illeti, ott nem voltak tárgyalások. És Károlyinak köszönhetően még csak minimális kísérlet sem volt "tárgyalásra" magyar részről.

A románok meg jól elvannak a dákoromán elméletük csiszolgatásával.

2010. jún. 23. 18:51
 15/25 anonim ***** válasza:

Örülök hogy egyeseket magával ragad a monda világa és szó szerint veszik annak tartalmát.Az ilyenek szoktak fennakadni azon vajon hogy szaporodtak az emberek ha Ádámnak és Évának csak fiai születtek :-)

Amúgy rátérve a dologra a legfőbb csata a 907es mai Pozsony környéki csata volt a bajorokkal.Ott és akkor dőlt el hogy meg tudunk maradni itt a Kárpát medencében.

2010. jún. 23. 20:45
 16/25 A kérdező kommentje:

"Örülök hogy egyeseket magával ragad a monda világa és szó szerint veszik annak tartalmát.Az ilyenek szoktak fennakadni azon vajon hogy szaporodtak az emberek ha Ádámnak és Évának csak fiai születtek :-)"

Tudom, hogy az csak egy monda...

Arról beszéltem, hogy a mondában ugyanaz a folyamat van leírva, csak középkori körülmények között, amit a valóságban is megcsináltak a románok a XX. században.

2010. jún. 23. 21:01
 17/25 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem kell most utólag úgy csinálnod, mintha tudtad volna. Ez nem a Legyen ön is milliomos, ahol mindenki tudja, csak éppen akkor nem jut eszébe.
2010. jún. 23. 21:06
 18/25 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor akasszunk fel mindenkit, aki trianont siratja.

Így jó lesz, kérdező?

2010. jún. 23. 21:32
 19/25 A kérdező kommentje:

"Kérdező, nem kell most utólag úgy csinálnod, mintha tudtad volna. Ez nem a Legyen ön is milliomos, ahol mindenki tudja, csak éppen akkor nem jut eszébe."

De nemis a KGB vallatóközpontja, hogy semmit se hiszünk el a másik szavaiból, csak azt amit kitalálunk róla...

2010. jún. 23. 21:51
 20/25 anonim ***** válasza:
Olvasd el a kérdésed, és rájössz, hogy az az éned, amelyik a kérdést feltette, nincs tisztában a dolgokkal!
2010. jún. 23. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!