Ti támogatnátok, hogy Budapesten bevezessék a nettó 200 ezer forintos budapesti minimálbért?
Akár hogy számolgatom, annyi pénz alatt egyszerűen nem lehet megélni abban a városban. A lakhatás egy embernek (egy garzon vagy egy szoba rezsivel) az ilyen 80-160 ezer forint között mozog. Erre még add rá a megélhetést és már ott is vagy hogy szinte lehetetlen. Mégis rengeteg embert foglalkoztatnak nettó 200 ezer forint alatt Budapesten, sőt azt kell mondjam, az emberek 60-70%-át. Mivel van akinek nagyon jól megy ott, vannak eszméletlen gazdagok, azok húzzák fel az átlagot nettó ~215 ezerre, de ha a mediánt néznénk, az nettó 150 körül lenne. Ilyen sok ember él mélyszegénységben az irreálisan magas árak miatt.
Miért nem rendeli a kormány, hogy legalább Budapesten ne lehessen nettó 200 alatt foglalkoztatni embereket? Mert annyi pénz a létminimum ott, az nem olyan mint Vidék, hogy mindenkinek van örök lakása, ami méretre egy palota, és fillérekből is meg lehet élni. Egyszerűen ennyi pénz kell a legalapabb megélhetéshez is. Márpedig ennyi pénzt csak sztárszakmában dolgozó diplomások és szakmunkások kapnak meg. A betanított munkások, (akár diplomás) közalkalmazottak és egyéb munkások meg nem. Ők dögöljenek éhen? Hát ezért nincsen se orvos, se ápoló se mentő, de még takarító sem a Honvéd kórházban, mert annyi pénzből amit kapnak, Budapesten nem lehet megélni sem, a jólét meg.. mint Makó Jeruzsálemtől, olyan messze van.
"Tehát a magyaroknak semmi baja azzal hogy Budapesten vannak olyan emberek akik létminimum alatti bérért dolgoznak.
Szuper."
Ebből is látszik sajnos, hogy NEM volt csalás a választáson! Az "emberek" többsége a Fideszt akarja látni, és szeretik amit csinál! Elborzadok ettől a néptől én is, és csak nézek, hogy hogy lehetnek ennyire pszichopaták és kegyetlenek az emberek a saját embertársaikkal szemben...
Én nem vagyok a közgazdaságtanban jártas, de annyit tudok, hogy ez nem így működik. Főleg nem egy adott városra leszűkítve. Miért? Aki a Üllői út külső részén él, az kaphat ennyit, 2 kilométerrel odébb, Vecsésen már nem?
Egyébként meg nem olyan lehetetlen 200 - at keresni Pesten.
"Undorító, hogy mennyi Fideszvédő válaszadó van itt, aki ennyire nyíltan támogatja a rabszolgatartást. Gusztustalanok vagytok, vajon arccal is mernétek ezt vállalni, vagy csak anonim oldalon vagytok ilyen bátrak?"
Hülye vagy te csak nem forogsz (bár ki tudja)
Én 2008-ban végeztem az iskolával, 2 technikum után egyből munkába álltam szar fizetésért.
Az utóbbi pár évben mióta a Fidesz van sokkal jobban élek. A fizetésem is évről évre nő, és mindezt magamnak köszönhetem mert tanultam, és végigjártam a szamárlétrát hogy eljussak oda ahol most tartok.
Hülyeség és demagóg mindig a kormányt szapulni a saját nyomorért. Tanulni fejleszteni mindig tudod magad, és akkor nem kell Bp-i közterületesként álmodoznod 200 ezres minimálbérről :D
A kérdés amúgy meg nettó agymenés, nem értem itt annyi "okos" van akkor miért itt osztják az észt és nem a parlamentben?
"zért is undorítóak a válaszadók többsége itt, mert ugyanakkor ők szokták azt is szajkózni, hogy senki ne a segélyre várjon, hanem menjen el dolgozni! Kérdem én, mégis milyen alapon várják el az emberektől azt, hogy könyöradományokért dolgozzanak napi tíz-tizenkét órákat is?!..."
Pontosan. Habzik a szájuk hogy nem akarnak dolgozni sokan, pedig csak arról van szó hogy éhbérért nem akar dolgozni sok ember.
A munkával nincs baja a többségnek, csak azért egy normális fizetés is járjon.
Ja és ha már közgazdászkodunk, Budapesten pont meglenne a gazdasági alapja is ennek, mivel 30 ezer USD a GDP per capita.
Úgyhogy kuss, reális gazdasági alapja lenne ott a nettó 200 ezres min.bérnek is.
A budapesti árakkal keresnie is kellene ennyit egy takarítónőnek is.
Csak a súlyosan elmebeteg szociáldarwinista magyarok nem gondolják így.
hakapeszi sztárkamionos úr, szerinted miért?
csak nem azért mert nem lehet megélni a fizetésekből és nincs már ember? Csak nem?
csak ha lenne egy normális kormány, már régen átverte volna a régión a magasabb törvényes bért és a sok simlis cég meg csináljon amit akar.
ahol csak nettó 110 et tudnak adni, az nem munkahely, hanem egy ócskaság.
Csak egy dologgal nem értek egyet:
Miêrt csak Budapest? Miért lenne olcsóbb vidéken a megélhetés? Csak a lakbérek, és az ingatlanok olcsóbbak.
De a kisebb településeken nincsenek hipermarketek. A kaja legalább 30-40%-kal drágább a kis boltokban.
Nincsenek munkahelyek, ingáznia kell. Amíg Budapesten ott a BKV 5-10 percenként, vidéken ott a vonat 1-2-3 órânként. Vagy kocsi...
Aki meg megtermelni magának az élelmet, és azért jön ki olcsóbban, az naponta több órát dolgozik érte!
Ha egy nagyvárosi ugyanennyit dolgozik pluszban, ugyanúgy jön ki.
A Jobbik béruniót akart. A többségnek nem kellett! A Fidesz szavazók ezt szeretnék, nekik köszönd!
De ne tegyünk már különbséget Budapest és vidék között! Költözz vidékre, ha szerinted ott olcsóbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!