Támogatnátok sós tavak és tenyészetek létrehozását Magyarországon tengeri herkentyűk és kombu hínár termelésére, valamint mesterséges édesvízi tényészetekben a folyami rák tenyésztését?
Egyre több magyartól van kereslet ezen tengeri herkentyűkre, és a magas umami-tartalmú kombura, mivel egészségesek és finomak, a gond azonban az, hogy ezeket itthon nem lehet tenyészteni, mivel nincs tengerünk, így egyrészt drágák, másrészt aki ilyen vesz, annak pénze külföldre vándorol.
Emiatt a terv az lenne, hogy hazai tenyészetekben, mesterséges, tengert imitáló sós tavakban tenyésszük ezeket, illetve emellett legyenek édesvízi folyami rák tenyészetek, amely ízeltlábúak egészen a 19. század végéig fontos elemei voltak a magyar konyhának, pl. "Ollósrákot, de régen fogtam az iszapban..."
Mit szóltok az ötlethez, támogatnátok vagy nem? Miért?
nem tudom mennyibe kerülne egy ilyen sós mesterséges tó létrehozása és fenntartása.
valószínűleg soha nem térülne meg, és jobban megéri azon a természetes 350.000.000 km² -nyi sós vízterületen gazdálkodni ezzel.
édesvízi dolgokat támogatom, a Magyarországról teljesen eltűnt Viza újratelepítésnek is örültem ami pár éve volt a Dunán.
mi a rák?! mi az a humbug hínár???
:D
Szerintem azt kellene kihasználnunk (rossz szó, inkább támogatnunk), amink van. Egy sós tó soha nem lesz tenger, sem a klíma, sem az áramlatok, sem a tisztaság, sem az ásványi anyagok, sem semmilyen más tekintetben. Egy nyomorult tengeri akváriumot is vagyon fenntartani. Szóval határozottan nem.
A folyami rákok pedig a vizek szennyezése miatt tűntek el, nagyon jó lenne, ha visszakerülnének a vizekbe, de ahhoz tenni kellene...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!