Magyarország a nyári vagy a téli időszámítás mellett fog dönteni?
Az elkövetkezendő időszakban aktuálissá válik a kérdés, hogy melyiket választjuk.
Én nagyon nem örülnék ha a téli maradna, mert az év 70%-ban éreznénk. A legtöbb ember este 6 ig dolgozik, szeptembertől áprilisig sötétedésig fogunk dolgozni télen nyáron. Arról nem is beszélve, hogy nyáron hajnali 3 kor már világos lesz amikor még aludni kellene.
Sokan voksolnának a téli mellett mert "az volt az eredeti", de az most a jelenben miért jobb? Régen megfelelő volt mert nem a technika világát éltük az emberek este 8-9 kor lefeküdtek, reggel korán kezdtek dolgozni, így előnyös volt a korai ébredés. De ma már később fekszünk és később kelünk a legtöbb helyen 9 re járnak dolgozni.
Hogyan fogják ezt eldönteni? Lesz népszavazás ebben a kérdésben? Szerinted melyik az ideálisabb és miért?
"legtöbb ember este 6 ig dolgozik"
Azért a 10-18 óráig tartó munkasáv se épp gyakori.
Téli napforduló idején kb 8 óra a napos órák száma, mindenképp sötétben fogsz hazamenni.
Nincs olyan, hogy téli időszámítás.
Nyári van. És nagy valószínűséggel annál fogunk maradni a helyi zónaidőnk helyett, annak minden hátrányával együtt...
Ez miért olyan "fontos"?
Ráadásul mióta megy ez a k va "fontos" téma...
Lehet a kettő között is választani (+30 perc télihez képest) csak ezt nem nagyon mondogatják.
Amúgy én nyárpárti vagyok leginkább a közúti balesetek számának csökkenése miatt. Ugyanis az esti szürkületben a farkasvakság miatt több a baleset mint a reggeliben (reggeli szürkületben nincs farkasvakság). És a legtöbb ember du. 4-5 óra felé autózik, az még világos lenne decemberben is nyári idő szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!