Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lenne az baj, hogyha a...

Miért lenne az baj, hogyha a Balkánhoz tartoznánk?

Figyelt kérdés

Az ellenzék állandóan azt hangoztathajta, hogy Magyarország Nyugat-Európából a Balkánba felé tart. Most, hogy a Sargentini-jelentés meg lett szavazva, ez azt jelentheti, hogy nemsokára fénysebességgel fogunk a Balkánhoz csatlakozni.

De nekem csak egy gondolatom van: Ez miért is gond?

Mi a baj a Balkánnal? El tudnám képzelni, hogy pljeskavicát eszek burekkal, miközben hallgatom a trubácsokat.

Nekem nagyon is szimpatikusak a balkáni trubácsok (rézfúvósok). Hallgassatok csak meg egy jelenetet a Guča-fesztiválról:

https://www.youtube.com/watch?v=PFttuikR2XQ

https://www.youtube.com/watch?v=nKRZumsvVgE

De ha már itt tartunk ki ne szeretné a sljivovicát vagy a gyrost? De ott van még a metaxa meg a szuvlaki stb.

És ha már a Balkánnál tartunk, azt se feledjük, hogy az európai civilizáció a Balkánból ered. A demokráciát is a Balkán adta a világnak.

Az emberek a Balkánon sokkal közvetlenebben és nyitottabbak. A Balkánon az emberek összetartóbbak egymás közt és nem olyanok, mint Magyarországon, ahol mindenki csak a másik ellen áskálódik és csak azt lesi, hogy hogyan támadhatja hátba a másikat.

Az emberek ott inkább összeülnek kávézgatni és cigizni.

Mégis mi a gond ha a Balkánhoz csatlakoznánk a rohanó, stresszes, egymástól elszakító nyugati világ helyett?

2018. szept. 13. 01:37
1 2
 11/15 Alex Fly ***** válasza:
30%
Ha a Balkánhoz tartoznánkb az már önmagában hatalmas előrelépést jelentene a jelenlegi helyzethez képest...
2018. szept. 13. 19:06
 12/15 anonim ***** válasza:
34%

"Én szeretem a Balkánt. Szép tájak, jó kaják, olcsó pia, tüzes menyecskék. Csak sok a svéd."

Ilyen a tipikus proli világnézet...

2018. szept. 13. 20:27
 13/15 anonim ***** válasza:
71%

12.

Hát most mit nézzek? Tán smafu, hogy élvezem a táj szépségeit, a természet tüneményeit, a helyiek vendégszeretetét? Ízlelem a pacallevest, mititeit, csevaptyityit, saslikot, iszom a cujkát, Ursus sört stb, mikor melyik országban vagyok.

Igazi proli tempó. Na persze, vannak ott ronda dolgok is, azért utaltam a skandináv kisebbségre.

De azért közölhetnéd, hogyan és mi módon illő egy felvilágosult ember számára a balkáni térségről nyilatkozni.

2018. szept. 13. 20:34
 14/15 anonim ***** válasza:
42%
Te magad írtad.Olcsó pia+"menyecskék"
2018. szept. 13. 21:09
 15/15 anonim ***** válasza:
75%

14.

Szeretem az italt, szeretem a nőket. Felvilágosult ember már csak absztinens .uzi lehet?

2018. szept. 13. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!