Mit gondoltok Vekerdy Tamás Orbán Viktorhoz írt nyílt leveléről?
Na kedves Kérdező, a kedvedért elolvastam a 24-es cikket (szerencsére az És-link nem működött, de talán nem is baj).
Tényleg briliáns, ahogy számon kéri először a kereszténységet, majd a végén csak sikerül a kereszténységre feltuszkolnia a holokausztot. Igazi nosztalgia kerített hatalmába. Újra a 2000es évek elején éreztem magam, amikor a csapból is a nagyon mértékadó nagyon független értelmiség nácizása folyt. Valaki szólhatna már Vekerdi pápának, hogy azóta eltelt 15 év, és most már a "fékek és ellensúlyok" van divatban.
Én azt írtam koràbban, hogy ha észérvekkel levezeti mi a baja orbánnal, azt adom, de ez a nyílt levél csak egy "van-e sapka a nyuszikán" érvelés. Színvonaltalan. De legalább meg van öntözve az öreg értelmiségi pökhendiségével, az is több mint a semmi.
Mivel nem tudtad biztosan, elárulom: Vekerdi deklaràltan szdsz-es volt. Azt is kérdezted, mit ártott az szdsz a kereszténységnek. Erkölcsi értelemben semmit, mert ha az szdsz szapul egy keresztényt, az számára dicséret. De az ellenséges hozzáállás talán még neked is átjön még a rövidített változatból is.
Ez a véleményem, hogy a kérdésedre válaszoljak.
#2es voltam.
Úgy, hogy a hitgyüli zsinóron rángatta az SZDSZ-t, azt az SZDSZ-t mellyel Vekerdy is szimpatizált.
(az persze megint más kérdés, hogy a hitgyüli azóta a fideszt irányítja)
Vekerdyt tiszteltem, mint gyerekpszichológust és mint embert. Most már csak mint gyerekpszichológust tudom tisztelni.
Sajnos, idős korban sok értelmes ember kezd el furcsa dolgokat mondani. Pl. Moldova György is.
Vekerdy érvelése egyszerű : a keresztények szelídek, nem bánthatnak senkit, ha őket bántják oda kell nyujtani a másik arcuk és kenyérrel kell viszonozni. Evidens, hogy a mai helyzetben kussolniuk kéne és bennegedni az összes migránst és persze engedelmeskedni a liberális diktátoroknak szó nélkül...
Vekerdy kérdezi, hogy hát miért nem ezt csinálják ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!